vakantieveilingen

Bieden voor beginners op Vakantieveilingen

Zit jij ook graag voor een dubbeltje op de eerste rang? Ik wel. Ik ga het liefst voor niet te veel weg. Ik ben dan ook fan van de website Vakantieveilingen met 10.000 veilingen de grootste van Nederland. Want als je het bieden een beetje in je vingers hebt dan betaal je maar een paar tientjes voor een hotelovernachting en veel minder dan de normale prijs van een dagje weg. En bieden op deze site is heel eenvoudig. Met deze 6 tips kan het bieden op Vakantieveilingen bijna niet mis gaan.

1. Kijk rustig rond voor je gaat bieden

Omdat je het gevoel hebt in een snoepwinkel te zijn is het kwestie om eerst even rustig rond te kijken. Kijk waar je op kunt bieden en welk bedrag er zoal wordt geboden voor de hotelovernachting waarnaar jij op zoek bent. In veel gevallen wordt de veiling herhaald, dus het loont zeker om een paar veilingen aan je voorbij te laten gaan om te zien wat anderen ervoor over hebben.

2. Maak op Vakantieveilingen een account aan

Maak een account aan. Want om mee te kunnen bieden moet je je eerst registreren.Dit kan met je e-mailadres of Facebook-profiel. Zorg dat je ingelogd bent zodra je gaat bieden.

3. Bepaal het bedrag dat je ervoor over hebt

Wil je niet meer dan paar tientjes voor een overnachting uitgeven hou je hier dan aan. Desnoods schrijf je het op. Zo voorkom je dat je meer gaat bieden dan dát je in gedachten hebt en waardoor je uitje meer gaat kosten dan je had gehoopt. Bied dus niet boven je budget en zeker niet te vroeg. Door te vroeg te bieden drijf je de prijs onnodig op. En soms is het ook verstandig om even te kijken wat die overnachting kost bij een ‘gewone’ hotelaanbieder.

4. Houd rekening met bijkomende kosten

Het lijkt natuurlijk heel mooi een hotelovernachting voor een paar tientjes maar er komen altijd kosten bij; zoals 5,– administratiekosten die je betaalt aan Vakantieveilingen. Daarnaast betaal je vaak toeristenbelasting, een toeslag voor als je in het weekend wilt gaan en is een overnachting meestal zonder ontbijt. Hou hier rekening mee bij het bepalen van je budget.

5. Bied op het juiste moment

Sommige veilingen duren uren; andere worden om de paar uur herhaald. Kijk dus wanneer een veiling afloopt en hoe het biedproces verloopt. Zet de keukenwekker 5 minuten voor het einde van de veiling. Dan ga je rustig klaar zitten; zorg dat je bent ingelogd en wacht rustig af. Zet 1 minuut voor het einde jouw bedrag klaar zodat je op het laatste moment, zo ongeveer 5 seconden voor het eind alleen maar op de oranje knop hoeft te drukken. Ben je de hoogste bieder dan heb je de veiling “in de pocket”. Ben je net iets te voorzichtig geweest dan probeer je het op een ander moment nog eens.

6. Addertjes onder het gras 

Niet gewonnen? In sommige gevallen kun je de veiling van jouw keuze ook “gewoon” kopen bij Vakantieveilingen. In een blauw omrand vakje zie je de prijs staan die je dan moet betalen. Klik daar niet op als je het bedrag dat er op staat niet wilt betalen en ook niet als je alleen maar wilt kijken wat er achter zit. Door op dat vakje te klikken zit je namelijk aan die veiling vast en moet je het bedrag ook betalen. Niet doen dus!

Ook gebeurt het dat het geveilde item maar 6 maanden geldig is of dat er op de dagen dat jij kunt (veelal in het weekend) maar een beperkt aantal kamers beschikbaar is. Kijk dus eerst naar de beschikbaarheid van de veiling voordat je gaat bieden. Het zou jammer zijn dat als je de veiling gewonnen hebt deze overschaduwd wordt door dit soort missers.

Soms wordt de prijs zo omhoog gedreven dat het raadzaam is om van te voren even te kijken wat een overnachting in jouw favoriete hotel ergens anders kost. Op Trivago kun je alle hotels met elkaar vergelijken en gelijk zien waar je de laagste prijs betaalt op het moment dat jij wilt gaan.

Je kunt ook geluk hebben

Maar hou je van een beetje spanning en wil je weleens een gokje wagen dan is vakantieveilingen zeker een aanrader. Zelf heb ik er een paar voordelige nachtjes weg op gewonnen en toen ik tijdens het schrijven van dit stukje gelijkertijd een veiling in de gaten hield zag ik een overnachting in een design hotel weggaan voor slechts 36,– .  Een bedrag dat inderdaad in de laatste 5 seconden werd geboden.

Zo zie je maar dat wachten loont en misschien is maandagmiddag rond lunchtijd wel een uitgelezen moment om een gokje te wagen.

Waag jij weleens een gokje bij Vakantieveilingen?

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Bieden voor beginners op Vakantieveilingen

  1. Ik raak helemaal in de stress van die site! Ik voel me onder druk staan en daar houd ik in het geheel niet van. Bovendien heb ik de indruk dat je er soms nog duurder uit bent dan wanneer je rustig om je gemakje zelf een reis samenstelt en zorgvuldig rondkijkt op het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.