NS Flex Dal Voordeel-abonnement

NS Flex Dal voordeel, de kosten en de voordelen uitgelicht

Met een NS Flex Dal voordeel-abonnement kun je in de daluren, in het weekend en op feestdagen tegen een gereduceerd tarief kunt reizen. In 2023 betaal je voor het Flex Dal voordeel-abonnement slechts 5,60 per maand en krijg je 40% korting op je treinreis tijdens de daluren. Staan er binnenkort wat treinreisjes op de planning? Kijk dan of dit abonnement aantrekkelijk is voor jou.

Wat is een Flex Dal Voordeel-abonnement?

Dit is een treinabonnement waarmee je in de daluren, in het weekend en op feestdagen tegen een gereduceerd tarief kunt reizen. Dus reis je altijd buiten de spits dan kun je met dit abonnement veel geld besparen. Ook als je af en toe met de trein reist.

Een Flex Dal Voordeel-abonnement kost 5,60 per maand, en voor dat bedrag krijg je 40% korting op je treinreis. Mits je buiten de spits reist. Maar je krijgt ook nog een 40% samenreiskorting voor 3 medereizigers.

Bij de NS zijn de daluren van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en 18.30 tot 6.30 uur. In het weekend en op feestdagen zijn er geen beperkingen.

Reis in de daluren drie maanden tegen gereduceerd tarief

Betaal je dus voor dit treinabonnement normaal 5,60 per maand. In de periode van 24 januari tot en met 5 maart 2023 betalen nieuwe klanten slechts 2,50 per maand.

Met ‘Nieuwe klant’ bedoelen ze dat je bij het afsluiten van het abonnement niet geregistreerd staat als NS Flexklant, met uitzondering van NS Flex Basis. Ook als je eerder een NS Flex-abonnement hebt gehad en dit abonnement hebt beëindigd, word je voor deze actie gezien als nieuwe klant.

Flex Dal Voordeel-abonnement

Wanneer is een Flex Dal Voordeel-abonnement rendabel?

Op zich is dit een aantrekkelijke actie van de NS. Maar wanneer is dit treinabonnement rendabel? Hoe vaak moet je met de trein reizen om voordelig uit te zijn. Ik reken het voor je uit.

Een NS Flex Dal Voordeel-abonnement dat je nu afsluit, kost de eerste drie maanden € 2,50 per maand. Daarna betaal je het reguliere tarief van € 5,60, waarop geen korting wordt gegeven. NS Flex Dal Voordeel is namelijk een doorlopend abonnement. Het abonnement wordt na de eerste maand automatisch verlengd.

Dit betekent op jaarbasis (ik ga nog uitzoeken of je tussentijds je abonnement kunt stopzetten) dat je 3 maanden € 2,50 betaalt, en de andere 9 maanden € 5,60. Per jaar betaal je voor een NS Flex Dal Voordeel-abonnement € 57,90. Of te wel €4,83 per maand.

Bovendien is een OV-fietsabonnement inbegrepen. In deze blog lees je hoe je een OV-fiets kan huren.

Wat levert het Flex Dal Voordeel-abonnement mij op?

Deze maand ga ik een dagje met de trein naar Groningen en zou ik € 16,30 uur voor een enkele reis betalen. Maar ik moet ook weer terug. Dus voor dit retour ben ik € 32,60 kwijt. Met dit voordeelabonnement betaal ik voor hetzelfde ritje € 9,78 voor een enkele reis. Dus € 19,56 voor een retour. Mijn voordeel is in dit geval € 13,04.

Doe ik een dagje Amsterdam – mijn beste vriendin woont daar en een dagje Amsterdam is altijd een aanrader. Dan ben ik voor een normaal treinkaartje € 24,40 kwijt. En voor de terugreis ook. Dus € 48,80. Met het NS Flex Dal Voordeel-abonnement betaal ik echter € 14,64 voor een enkele reis, dus voor een retour € 29,28. En heb ik op deze treinreis € 19,12 verdiend.

Doe ik dezelfde treinreisjes nog 1 keer per jaar: dus een dagje Groningen en een dagje Amsterdam dan bespaar ik € 64,32 en heb ik mijn NS Flex Dal Voordeel-abonnement al terugverdiend. Bovendien kun je zonder extra kosten een medereiziger meenemen. Die op hetzelfde traject van dezelfde korting kan profiteren.

Zo zet je NS Flex op je OV-chipkaart

Als je bestelling van NS Flex Dal Voordeel klaarstaat ontvang je een e-mail en kun je NS Flex op je OV-chipkaart zetten. Dit doe je bij een NS-kaartautomaat of ophaalpunt voor de OV-chipkaart. Daarna kun je gelijk met korting reizen. Meer weten over deze actie. In de actievoorwaarden staat alles precies uitgelegd.

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “NS Flex Dal voordeel, de kosten en de voordelen uitgelicht

  1. Ik heb een voordeelurenkaart en wil graag weten waarom een flex abonnement beter zou zijn. De kosten zijn nagenoeg gelijk per jaar en voor zover i kan zien, de voordelen ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.