sneeuwkettingen

Wat is slimmer? Sneeuwkettingen kopen of huren?

Als je op wintersport gaat is het verstandig als je sneeuwkettingen bij  je hebt. In veel landen zijn sneeuwkettingen namelijk verplicht als er een flink pak sneeuw is gevallen. Maar sneeuwkettingen heb je niet altijd nodig. Als er tijdens je vakantie geen sneeuw valt heb je ze voor niks gekocht. Dus wat is slimmer? Sneeuwkettingen kopen of huren?

Waarom je sneeuwkettingen bij je moet hebben

Als je op skivakantie gaat dan moet je niet je sneeuwkettingen vergeten. Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde bergwegen, waar winterbanden tekort schieten. En in landen als Duitsland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Noorwegen, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Zweden en Zwitserland is het zelfs verplicht om ze bij extreme weersomstandigheden op bepaalde wegen te gebruiken. Dus als je geen zin hebt in een boete of wilt voorkomen dat je in een gevaarlijke situatie belandt, zorg dan dat je goed passende set bij je hebt.

Verschillende auto’s én verschillende bandenmaten

Maar wij wisselen nogal eens van automerk. En die verschillende auto’s hebben verschillende bandenmaten; dus ook andere sneeuwkettingmaten. En omdat het niet vaak voorkomt dat wij onze kettingen moesten gebruiken, zitten sommigen nog ongebruikt in de doos. En zit er niets anders op dan ze op Marktplaats te verkopen.

sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen kopen of huren?

Maar nu las ik op 123 Sneeuwkettingen dat je sneeuwkettingen ook kunt huren. Afhankelijk van het verhuurbedrijf kost dat tussen de €25 en €35 per week bij gangbare automodellen. Bij een 4×4 aandrijving ben je meer kwijt. Dat is ook een optie als je weleens van automerk wisselt. Maar wat is slimmer? Sneeuwkettingen huren of toch kopen?

Voor- en nadelen van sneeuwkettingen huren

Als je regelmatig een andere auto hebt dan kun je misschien beter je kettingen huren. Zeker als je geen gangbare bandenmaat hebt ben je hiermee voordeliger uit. Nadeel is dat je ze moet ophalen en moet terugbrengen en dat je elke reis andere kettingen kunt meekrijgen. Je moet dan elke keer weer oefenen met de nieuwe kettingen.

Gelukkig zijn er naast handleidingen ook Youtube filmpjes waarop je precies kunt zien hoe je een sneeuwketting om je band legt.

Voor- en nadelen van kopen

Aanschaf van eigen sneeuwkettingen is voordelig als je auto een gangbare bandenmaat hebt. In de meeste bouwmarkten maar ook online bij de ANWB vind je een groot aanbod in alle prijsklassen. Nog een voordeel van eigen kettingen is dat je ze altijd tot je beschikking hebt. Je kunt dus rustig een paar keer oefenen zodat je niet in de stress raakt als het nodig mocht zijn.

Wat heeft jouw voorkeur? Sneeuwkettingen kopen of huren?

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Wat is slimmer? Sneeuwkettingen kopen of huren?

  1. Je bedoelt waarschijnlijk winterbanden, die zijn in Duitsland verplicht in bepaalde periodes. Sneeuwkettingen alleen in winterse omstandigheden

  2. Ik heb ze gekocht en een levenslang plezier van., nouja soort van In bepaalde landen is het zelfs verplicht en dan is het geen verkeerde investering als je er veel op uit gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.