sneeuwkettingen

Wat is slimmer? Sneeuwkettingen kopen of huren?

Vorige winter had ik verschillende soorten sneeuwkettingen op Marktplaats staan.  Maar geen mens leek belangstelling te hebben.  Terwijl het best gangbare modellen waren.

Sommigen waren niet eens gebruikt en ik vroeg er niet eens veel voor. Toch kom ik er maar niet vanaf.  Waardoor zal dat toch komen?

Waarom je sneeuwkettingen bij je moet hebben

Als je op wintersport gaat is het verstandig als je sneeuwkettingen bij  je hebt.  Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde bergwegen, waar winterbanden tekort schieten. Daarnaast zijn er (berg)wegen waar je zelfs verplicht bent om ze te gebruiken. Dus als je geen zin in een boete hebt of wilt voorkomen dat je in een gevaarlijke situatie belandt, zorg dan dat je goed passende sneeuwkettingen bij je hebt.

Verschillende auto’s én verschillende bandenmaten

Maar wij wisselen nogal eens van automerk. En die verschillende auto’s hebben verschillende bandenmaten; dus ook andere sneeuwkettingmaten. En omdat het niet vaak voorkomt dat wij onze kettingen moesten gebruiken, zitten sommigen nog ongebruikt in de doos. Vandaar dat ik ze op Marktplaats te koop aanbied.

sneeuwkettingen blog

Sneeuwkettingen kopen of huren?

Nu las ik op 123 Sneeuwkettingen dat je sneeuwkettingen ook kunt huren. Afhankelijk van het verhuurbedrijf kost dat tussen de €25 en €35 per week bij gangbare automodellen. Bij een 4×4 aandrijving ben je meer kwijt.

Dat is ook een optie als je weleens van automerk wisselt. Maar wat is slimmer? Sneeuwkettingen huren of toch kopen?

Voor- en nadelen van huren

Als je regelmatig een andere auto hebt dan kun je misschien beter sneeuwkettingen huren.  Zeker als je geen gangbare bandenmaat hebt ben je hiermee voordeliger uit.

Nadeel is dat je de kettingen moet ophalen en moet terugbrengen en dat je elke reis andere kettingen kunt meekrijgen. Je moet dan elke keer weer oefenen met de nieuwe kettingen.

Gelukkig zijn er naast handleidingen ook Youtube filmpjes waarop je precies kunt zien hoe je een sneeuwketting om je band legt.

Voor- en nadelen van kopen

Aanschaf van eigen sneeuwkettingen  is voordelig als je auto een gangbare bandenmaat hebt. In de meeste bouwmarkten maar ook online bij de ANWB vind je een groot aanbod van sneeuwkettingen in alle prijsklassen.

Nog een voordeel van eigen kettingen is dat je ze altijd tot je beschikking hebt. Je kunt dus rustig een paar keer oefenen zodat je niet in de stress raakt als het nodig mocht zijn.

Wat heeft jouw voorkeur? Sneeuwkettingen kopen of huren?

 

Gerelateerde berichten

9 gedachten over “Wat is slimmer? Sneeuwkettingen kopen of huren?

  1. Ik ga nooit op wintersport, dus vind het niet nodig om sneeuwkettingen te hebben. Ik weet dat het in sommige landen (waaronder Duitsland) verplicht is om te hebben.

    1. Je bedoelt waarschijnlijk winterbanden, die zijn in Duitsland verplicht in bepaalde periodes. Sneeuwkettingen alleen in winterse omstandigheden

  2. Ik heb ze gekocht en een levenslang plezier van., nouja soort van In bepaalde landen is het zelfs verplicht en dan is het geen verkeerde investering als je er veel op uit gaat!

  3. Wij zijn nog nooit op wintersport geweest met de auto. Als je van plan bent om meerdere keren te gaan met de auto, zou ik er in investeren. Bij een eenmalige reis zou ik de kettingen huren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.