Wil je wel eens wat anders tijdens de lunch? Deze gevulde broodjes met ham en ui zijn een ideaal lunchrecept en ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Daarnaast zijn er ook veel variaties mogelijk. Dus deze gevulde broodjes zijn ook heel geschikt om restjes op te maken.
Dit heb je nodig voor 6 gevulde broodjes
- 6 (zachte) bolletjes of puntjes
- 3 uien
- 150 gram schouderham
- 1 rundvlees bouillonblokje
- bakboter
- Een braadpan of wok
- een oven
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snij in de tussentijd het kapje van de broodjes en hol ze uit met een lepel. Bewaar het broodkruim. Leg de uitgeholde broodjes op een bakblik. Snipper de uien en snij de ham in kleine blokjes.
Doe een klontje (bak)boter in de braadpan of wok en bak hierin de uitjes glazig. Voeg daarna de hamblokjes toe.
Verkruimel een bouillonblokje boven het ham-ui mengsel en voeg wat water toe. Doe het broodkruim erbij en roer dit rustig door. Het broodkruim zorgt ervoor dat het ham-ui mengsel gaat binden. Laat het mengsel op een laag vuur een paar minuten door pruttelen. Zet daarna het vuur uit.
Vul met een eetlepel de uitgeholde bolletjes met het ham-ui mengsel. Als alle bolletjes gevuld zijn leg je het kapje erop.
Zet het bakblik met de gevulde broodjes ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven. Langer is niet nodig omdat de broodjes alleen maar knapperig hoeven te worden, de vulling was al warm. Haal de gevulde broodjes uit de oven en serveer ongeveer 2 broodjes per persoon.
Variatietips
Het recept van deze gevulde broodjes is ook geschikt om restjes op te maken. Heb je nog een paar champignons of een restje prei over? Voeg deze dan toe aan het ham-uit mengsel.
Je kunt ook in plaats van zachte bolletjes, afbakbroodjes gebruiken. Die je vult met bovenstaande ingrediënten of met een mengsel van gehakt en paprika naar een recept van Uit Paulines keuken.
Eet smakelijk!
Wat een leuk idee zeg! En het is ook nog simpel te maken. Dankjewel voor het fijne recept!