skipasprijzen

Hoe jij door dynamische skipasprijzen voordeel kunt behalen

De skipasprijzen voor het nieuwe skiseizoen zijn bekend lees ik in de nieuwsbrief Snowplaza. Maar ik zie ook dat veel skipassen komende winter weer duurder zijn geworden. Gelukkig is er ook goed nieuws. Want steeds meer skigebieden werken met een dynamisch prijssysteem. Hoe jij door dynamische skipasprijzen voordeel kunt behalen lees je in deze blogpost.

Wat zijn dynamische skipasprijzen?

Een dynamisch prijssysteem kun je vergelijken met het prijssysteem waarmee de prijzen van trein- en vliegtickets worden bepaald. Afhankelijk van de tijd en de periode waarin je boekt, is de prijs hoger of lager. Bij dynamische skipasprijzen spelen meer factoren een rol. Dus niet alleen de drukte op dat moment, maar ook de weersomstandigheden hebben invloed op de prijs. Dus hoe slechter het weer, hoe hoger de korting.

Inspelen op vraag en aanbod

In steeds meer skigebieden, vooral in Zwitserland, spelen ze in op vraag en aanbod. Zo hanteren ze bijvoorbeeld in Sankt Moritz geen vaste prijslijst meer, maar heeft de skipas iedere dag een andere prijs. Dit noemen ze Snow-Deal. Zo’n snow-deal is afhankelijk van het moment van aankoop en de drukte in het gebied. Als er voor een bepaalde dag of periode nog weinig skipassen verkocht zijn ben je goedkoper uit dan op de dag zelf.

Als je last minute je skipas koopt zijn de prijzen vaak ook lager dan wanneer je de skipas aan de kassa koopt.

Skipas met korting kopen

In een verschillende skigebieden in Oostenrijk, maar ook in Zwitserland en Frankrijk is het voordeliger om de skipas online te kopen. Online verkoop van skipassen moet naast besparingen, vooral het verkorten van wachtrijen en minder contactmomenten opleveren.

Maar ook als je een paar weken voor vertrek een skipas aanschaft, kan dit veel geld schelen. Vergelijk dit met vliegtuigmaatschappijen die de bezettingsgraad op rustige momenten opschroeven en zo meer geld verdienen.

Wil je meer tips om te besparen op je skipas? Lees dan 11 Tips waarmee je kunt besparen op de kosten van je skipas

Voor dit artikel over dynamische skipasprijzen heb ik gebruik gemaakt van de website van Snowplaza, Wintersport.nl, Skiinformatie.nl.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.