reisverzekering

Het nut van een goede reisverzekering

Een reisverzekering is niet verplicht, maar wel handig. Want stel dat je tijdens je vakantie ziek wordt of iets breekt. Omdat dit zo maar kan gebeuren is het verstandig om naast je zorgverzekering ook een goede reisverzekering af te sluiten. Maar waar vind je een goede reisverzekering? En moet je dan een kortlopende of een doorlopende  afsluiten? En hoe zit het met aanvullende dekkingen? Ik zoek het voor je uit.

Waar vind je goede reisverzekering?

Zelf heb ik al jaren een doorlopende reisverzekering van de ANWB. Want als je wat vaker de hort op gaat” is een doorlopende Reisverzekering  het voordeligst.  Je bent dan al je vakanties en ook tijdens weekendjes weg verzekerd. Een kortlopende reisverzekering gaat in als je vertrekt en stopt zodra je vakantie is afgelopen. Maar er zijn natuurlijk meer reisverzekeringen. Dure én goedkope. Door deze te vergelijken vind je gelijk de verzekeraar die past bij jouw wensen en met de laagste premie. Een reisverzekering vergelijken gaat heel gemakkelijk en levert je vaak een flinke besparing op.

Mijn ervaring met de ANWB reisverzekering

In het artikel Waarom het verstandig is om je kassabon te bewaren vertelde ik over onze zoon, die een aantal jaren geleden zijn pols brak tijdens het snowboarden. Gelukkig werd het financiële leed verzacht doordat wij een goede reisverzekering hadden afgesloten. Nadat wij de kassabonnen van de skihuur en het aankoopbewijs van de liftpassen naar de verzekering hadden gestuurd, werden deze bedragen keurig door de ANWB aan ons teruggestort. De medische kosten trouwens ook; maar die vielen onder de zorgverzekering.

Pech onderweg

Maar ook tijdens een zomervakantie in Frankrijk, waarin wij met onze auto pech kregen, waren wij blij met onze reisverzekering. We waren op de terugreis toen aan het eind van de middag de V-snaar brak en we geen kant meer op konden. Daar sta je dan met je gele hesje in de berm te wachten op de Franse wegenwacht.  Die uiteindelijk de auto op een aanhanger takelde en naar de dichtstbijzijnde garage bracht.

Maar het was vrijdagmiddag en dan zul je net zien dat het onderdeel wat nodig is, niet voorhanden is.  Er zat dus niets anders op dan onze intrek te nemen in een motel in de buurt van de garage en te wachten tot het onderdeel geleverd wordt. En dan duurt wachten lang, zeker met 2 jonge kinderen op een troosteloos industrieterrein, waar in het weekend niets te beleven valt.

reisverzekering autopech

Kosten declareren bij de reisverzekering

Om een lang verhaal kort te maken: die maandag kregen wij bericht dat het nieuwe onderdeel was aangekomen. En aan het eind van de middag was onze auto weer rijklaar en konden wij onze terugreis hervatten. Maar ook nu  weer euro’s lichter. Want ook in dit geval moest er gelijk worden afgerekend.

In de week na onze vakantie heb ik alle nota’s verzameld en ingediend bij de ANWB. Trouwens niet alleen de nota’s van de garage, ook die van het hotelverblijf. Zelfs de kosten van onze maaltijden mocht ik declareren. En ik heb alle kosten vergoed gekregen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.