bonnetjes bewaren

10 redenen waarom het verstandig is om je kassabon te bewaren

Wist je dat het verstandig is om na een aankoop een kassabon te accepteren? Om te controleren of het bedrag dat je hebt betaald hebt klopt. Maar er zijn meer redenen. In deze blog 10 redenen waarom het verstandig is om je kassabon te bewaren.

1. Controle

Niet dat ik het doe maar aan de hand van je kassabon kun je controleren of het bedrag dat je hebt betaald klopt. Zo niet? Even naar de klantenservice. Bij de Jumbo Supermarkten krijg je zelfs een bloemetje als het bedrag niet klopt.

De Lidl Plus app is een digitale klantenkaart waarmee je niet alleen kunt sparen, je kunt er ook mee besparen. Je krijgt namelijk elke week (persoonlijke) kortingscoupons waarmee je kunt besparen op je boodschappen. 

2. Ruilen

In de winkel staat je nieuwe aankoop meestal fantastisch, maar thuis wil die nog wel eens tegenvallen. Gelukkig kun je meestal binnen 2 weken je aankoop terugbrengen of omruilen. Dus er is niks aan de hand als je je kassabon maar hebt bewaard.

3. Kosten verdelen

Ga je met een groepje op pad en wil je de kosten verdelen? Dan is het handig als je van alle uitgaven de bonnetjes nog hebt. Maar mocht je dát te omslachtig vinden. Tegenwoordig is er ook de app van Wie betaalt wat waarmee je heel gemakkelijk een lijst bijhoudt van je gezamenlijke uitgaven. Kassabonnen bewaren is dan verleden tijd.

kassabon

4. Declareren

Kun je je kosten declareren? Bijvoorbeeld bij je werkgever. Dan heb je vast een kassabon nodig. Bewaren dus.

5. Kassabon is een bewijs van aankoop

Het klinkt gewichtig: Kassabon als bewijs van aankoop. Maar als de bellen gaan rinkelen als je een winkel verlaat dan is het wel handig als je kunt aantonen dat je je aankoop ook daadwerkelijk hebt betaald.

Wist je dat je tegenwoordig ook een digitale kassabon kunt krijgen? In de Lidl pluskaart app en de AH en Jumbo app kun je je kassabonnen terugvinden.

6. Garantiebewijs

Ik heb er een gewoonte van gemaakt om de kassabon die tevens garantiebewijs is, na aankoop gelijk in te scannen en op chronologische volgorde en in een speciaal bestand op mijn computer te bewaren. Zo heb ik alle garantiebewijzen bij de hand en kan ik gelijk zien wanneer de garantie is verlopen. En ik loop ook geen risico dat ik mijn aankoopbewijs cq. garantiebewijs kwijtraak.

7. Kassabon voor een Geld terug actie

Er zijn acties waarmee je door het insturen van een kassabon het hele of een deel van je aankoopbedrag terug kunt krijgen. Bijvoorbeeld bij Scoupy. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je bepaalde producten kopen, een foto van je kassabon maken, de foto van het bonnetje insturen en na goedkeuring stort Scoupy het geld terug. Hoe het precies werkt kun je nog eens nalezen op Scoupy, hoe werkt het, dat ik vond op Huisvlijt.

8. Reisverzekering

Het is niet te hopen, maar tijdens de vakantie kan van alles misgaan. Ik kan erover mee praten want in onze wintersportvakantie brak onze zoon tijdens het snowboarden zijn pols en kon hij de rest van de vakantie met lede ogen toezien hoe anderen wel van de pistes suisden. Gelukkig werd het financiële leed verzacht doordat wij bij de ANWB een goede reisverzekering hadden afgesloten. Nadat wij de kassabonnen van de skihuur en het aankoopbewijs van de liftpassen aan de verzekering hadden overhandigd werden deze bedragen keurig door de ANWB aan ons teruggestort. De medische kosten trouwens ook; maar die vielen onder de zorgverzekering.

9. Kortingsbonnen op de achterkant van de kassabon

Soms staat er op de achterkant van je kassabon een actie of kortingsbon. Waarmee je extra korting kunt krijgen.

10. Verzendbewijs

Ooit een pakket of aangetekende post verstuurd? Dan ken je vast het verzendbewijs dat je dan krijgt. Altijd even bewaren zodat je kunt aantonen dat jij het pakket hebt verzonden.

Zo zie je maar waar een portemonnee vol bonnetjes goed voor is. Natuurlijk hoef je niet alle kassabonnen te bewaren. Maar het is wel handig om deze na aankoop te accepteren; even te controleren en thuis te beoordelen of ze daadwerkelijk de prullenbak in kunnen.

Bewaar jij je kassabon?

Gerelateerde berichten

25 gedachten over “10 redenen waarom het verstandig is om je kassabon te bewaren

  1. Altijd totdat ik ze in mijn ‘kasboek’ heb verwerkt. Dan check ik of ik ze echt moet bewaren of dat ze gewoon weg kunnen, zoals bv van de supermarkt.

  2. Ik wil altijd overal mijn bonnetjes van, het meeste ben ik ook gaan opschrijven in een huishoudboekje om zo de boodschappen uitgaven te controleren en op orde te houden. Bonnetjes van meubels, apparaten enz bewaar ik zo en zo in mijn administratie voor eventuele garantie

  3. Ja ik bewaar ze altijd. Eens in de zoveel tijd leeg ik mijn portemonnee dan. Belangrijke bonnen bewaar ik altijd apart.

  4. Goede tips! Ik bewaar echt nooit bonnetjes. In september had ik bij hm schoenen laten retourneren en daar krijg je ook een bon, die had ik gelukkig in mijn portomonnee laten liggen want mijn pakketje was dus kwijtgeraakt en nu had ik bewijs dat ik het had opgestuurd

  5. Goede tips. Ik bewaar mijn kassabonnen ook om aanbiedingen te controleren. Het komt nogal eens voor dat er in een reclamefolder een hogere prijs mét korting wordt gegeven dat (bijna) op de normale prijs uitkomt (of hoger zelfs). Volg je me nog? Let er maar eens op.

    1. ja ik volg je nog. Het is inderdaad bekend dat in de periode vóór een aanbieding de prijs omhoog gaat om deze vervolgens tijdens de aanbieding heel voordelig te laten lijken. Een goed voorbeeld van deze misleiding is de geen BTW-actie van de Media Markt.

  6. Ik bewaar alleen de bonnen die er aan toe doen. Vaak gaan al de bonnen zo mijn tas in en dan kijk ik thuis, soms pas na een paar dagen wat weg kan of niet.

  7. Wat een handig overzicht, bij veel punten denk je niet eens na, dat gaat automatisch. De achterkant bekijk ik bijvoorbeeld nooit, ga ik toch eens doen, wie weet is er ene leuke korting! 🙂

  8. Ik bewaar de bonnetjes die er toe doen. Dus niet van kleine aankopen bij de Hema ofzo. Maar sowieso voor garanties en als het nodig is voor de reisverzekering. Ik reis regelmatig en dan gaat er echt wel eens iets verloren. Dan zijn bonnetjes wel handig (al zal niet elke maatschappij moeilijk doen als je van een klein artikel geen bon meer hebt).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.