Workum

Wie wil er nou niet in Workum wonen?

Tijdens mijn bezoek aan Workum, kwam ik niet verder dan de etalage van de plaatselijke makelaar. Bij het zien van een voormalig kerkgebouw en verbouwde woonboerderij die financieel ook nog eens binnen handbereik zijn, begon ik gelijk te fantaseren hoe het zal zijn. ‘Wonen in de Friese elfstedenstad Workum’.

Woningen te koop in Workum

Workum heeft naast het bekende museum van Jopie Huisman meer te bieden. Een wandeling door het oude centrum laat mij niet alleen veel terrasjes zien. Ook de plaatselijke makelaar trekt mijn aandacht. Want als je hier wilt wonen dan is er voldoende aanbod. Een ook nog eens schappelijk geprijsd. Bijvoorbeeld dit fraaie kerkgebouw van een voormalige Remonstrantse Kerkgemeenschap. Dus wil je statig wonen in een voormalig kerkgebouw met aangebouwde consistorie, grijp dan je kans. 

Workum kerk te koop
Kerkgebouw in Workum

Heb je of wil je minder geld aan een huis besteden. Dan is deze monumentale woning met prachtige klokgevel en de vele historische elementen in het centrum van Workum misschien iets voor jou. Het huis ligt aan de Elfstedenroute. Dus mocht het ooit weer eens echt gaan vriezen dan zit je zowel aan de voor- als achterzijde van dit monumentale pandje op de eerste rij! Wie wil dat nou niet.

Historisch pand in Workum
Historisch pand

Omdat het alweer tijd geleden is dat ik in Workum ben geweest kunnen genoemde panden allang verkocht zijn. Ook zullen dit soort bijzondere woningen, door de gestegen woningprijzen niet zo voordelig meer zijn.

Wat heeft Workum echt te bieden? 

Maar stel dat je echt huis en haard verhuist om in Workum te gaan wonen. Wat heeft  dit stadje dan echt te bieden. Want waar doe je je boodschappen? Waar gaan je kinderen naar (de basis) school en later naar het voortgezet onderwijs? Hoe is het vervoer geregeld? Want er moet natuurlijk ook normaal geleefd worden.

Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Er zijn goede verbindingen met Bolsward, Sneek en Leeuwarden. De Randstad ligt op ongeveer 1 uur rijden.

Wonen in Workum

Je boodschappen kun je bij de Friese grootgrutter Poiesz doen. Wil je een uitgebreider aanbod of let je op de kleintjes, dan is er ook een Jumbo en een Aldi in Workum. Ook zijn er 3 basisscholen, maar voor het middelbaar onderwijs moet je wel de “stad” uit. Maar dat is gebruikelijk in Fryslân. Er is wel een station met een directe lijn naar de Friese hoofdstad en met de bus ben je in 1,5 uur in Den Helder en in krap 2 uur sta je op het station van Groningen. En het stadje ligt vlakbij de Afsluitdijk.

Wil je na het zien van deze oude panden je huis verkopen? En besluiten je (definitief ) in Workum te vestigen. Dan kun je de lusten van het platteland en de bedrijvigheid van de Randstad prima combineren.

In deze blog vind je meer tips voor een dagje uit naar Workum. Wil je een weekend of langer van het Friese platteland genieten? Op Hotels.nl vind je leuke slaapadresjes in Workum en directe omgeving.

Droom jij weleens over een huisje op het Friese platteland?

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Wie wil er nou niet in Workum wonen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.