Samsung smartphone

Kan een Samsung smartphone een fotocamera vervangen?

Als het even kan maak ik foto’s met een spiegelreflexcamera. Ik vind het leuk om mooie foto’s te maken en te experimenteren met verschillende lenzen. Maar als ik “de hort op ben” heb ik geen zin om  steeds met dat enorme gevaarte rond te zeulen. Dan fotografeer ik liever met mijn Samsung smartphone, die ik toch altijd bij me heb. Want met de extra camera’s die op een smartphone zitten kun je tegenwoordig steeds betere foto’s maken. Mijn Samsung is (bijna) een professionele camera, zonder er een te zijn.

Kan een smartphone een fotocamera vervangen?

Kocht ik vroeger een smartphone om ermee te kunnen bellen. Tegenwoordig vind ik de extra opties van een mobiel veel belangrijker. Als ik op zoek ga naar een nieuwe telefoon (en dat doe ik als ik mijn abonnement bij T-mobile mag verlengen en een nieuwe smartphone kan uitzoeken) kijk ik eerst welke  camera-opties de nieuwste modellen hebben. En hoeveel erop zitten. Voor je het weet is er weer een nieuw toestel op markt. Waarbij ik nu mijn oog heb laten vallen op de Samsung S20
Tegenwoordig is het bijna normaal dat er meerdere camera’s op een smartphone zitten. Dus als je veel eisen stelt aan de camerakwaliteiten van je telefoon, ga dan voor een toestel met drie (of meer) camera’s. Die komt namelijk het meest in de buurt van een spiegelreflexcamera met verschillende lenzen.

Ben je niet zo kieskeurig  of neem je af een toe een kiekje van wat er op je pad komt? Dan is een telefoon met één camera natuurlijk prima. Maar maak je graag scherpe  portretfoto’s of mooi landschapsfoto’s?  Zoek dan  naar een telefoon met een tweede camera die hier heel geschikt voor is.

Welke Samsung smartphone moet ik dan hebben?

Nu moet ik erbij zeggen dat ik altijd een Samsung smartphone heb. Dus bij de aanschaf van een nieuw model zal ik zeker weer een Samsung kiezen. Het is natuurlijk een kwestie van smaak en ook van gewoonte, maar een Samsung smartphone bevalt mij prima.  En in de uitgebreide Galaxy serie is er altijd wel een toestel die bij mij én mijn portemonnee past.

Daarnaast scoren de modellen uit de S-serie goed op vergelijkingssites en laten die nou ook over meerdere, goede camera’s beschikken. De Samsung S10 heeft zelfs 3 camera’s met verschillende lenzen achterop het toestel. Dus als ik nu een nieuwe smartphone mag kiezen, wordt dát mijn nieuwe telefoon.

Maar ik kan ook nog even wachten. In februari 2020 komen er namelijk 3 nieuwe modellen in de S20-serie op de markt met nog meer camera-opties en noviteiten.

De opvolgers van de S10 gaan niet Samsung Galaxy S11e, S11 en S11 Plus gaat heten, wat we van Samsung gewend zijn, maar S20, S20 Plus en S20 Ultra. Dit is bijzonder aangezien de Samsung Galaxy S-serie tot nu toe altijd opeenvolgende nummering heeft gebruikt. Naar het schijnt heeft Samsung hiervoor gekozen om zo de vooruitgang in de toestellen te benadrukken. Bron: T-mobile

Of deze geruchten kloppen weet ik niet: de Samsung S20 is nog niet op de markt. Maar ik weet wel dat Samsung goede smartphones heeft waarmee je prachtige foto’s kunt maken. Zeker met deze tips hoe je 10 x mooie foto’s maakt met je smartphone en als je je verdiept in de mogelijkheden van smartphonefotografie. Als je die dingen doet, kun je die zware spiegelreflex gewoon thuis laten. En dat scheelt toch een hoop gesjouw.

Dit artikel is een samenwerking met T-mobile.

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Kan een Samsung smartphone een fotocamera vervangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.