Lees(ie) zondag week 13

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Tegeltjeswijsheden die afgelopen week helemaal waar bleken te zijn. Want liep ik vorige week zondag nog zonder jas een knooppuntenroute. Een paar dagen later sneeuwde het in het hele land. Niets zo veranderlijk als het weer. Gelukkig is het op mijn blog wat rustiger en vind je in deze Lees(ie) zondag week 13 weer allerlei leuke tips om energie op te doen.

Buiten de gebaande paden wandelen in Frederiksoord

Vorige week maakte ik een wandeling rondom Frederiksoord: onderdeel van de Maatschappij van Weldadigheid. Hier vind je verschillende uitgezette wandelroutes die je langs de vele rijksmonumenten leiden. Want die zijn er volop.

Maar sinds Frederiksoord Zeker op de Werelderfgoedlijst staat, is het vooral in het weekend erg druk. En daar moet je van houden. Gelukkig vind je buiten de gebaande paden ook mooie wandelroutes. Bijvoorbeeld deze knooppuntenroute die je zelf samen kan stellen. En zie je weer andere interessante overblijfselen uit de koloniën van Weldadigheid.

Rustpunt, een handige pleisterplaats op je fiets-of wandelroute!

Ben je aan het fietsen en heb je zin in koffie, moet je nodig naar het toilet of is de accu van je e-bike bijna leeg? En is er nergens een horecagelegenheid te bekennen? Dan kan een Rustpunt uitkomst bieden. Bij een Rustpunt mag je zelf een bakje koffie maken en van het toilet gebruikmaken. Maar je kunt er ook je e-bike opladen en je band plakken. Kortom een handige pleisterplaats op je fiets-of wandelroute!

4 Campingkaarten waarmee je voordelig buiten het seizoen kunt kamperen

Hou je van kamperen en ben je niet (meer) gebonden aan de schoolvakanties? Dan kun je profiteren van fikse kortingen. Er zijn namelijk verschillende campingkaarten waarmee je buiten het seizoen extra voordelig kunt kamperen. Ik heb er 4 gevonden waarmee je je voordeel kunt doen. Ook kun je lezen welke kampeerkaart mijn voorkeur heeft.

6 Budgettips voor een paar dagen Parijs

Zin in een leuke stedentrip? Denk dan eens aan Parijs. Zeker met deze budgettips voor een paar dagen Parijs. Want ook met een kleine beurs kun je van deze lichtstad genieten. Daarnaast zijn er ook gratis alternatieven voor de bekende bezienswaardigheden. Ik geef je 6 budgetvriendelijke tips voor een paar dagen Parijs.

Molencaten de Koerberg: een plek om de Noord-Veluwe te ontdekken

Nog een fijn vakantieadres is Molencaten de Koeberg. Een vakantiepark met wat minder toeters en bellen, aan de rand van de Veluwe. De Koerberg ligt namelijk in het noordelijke deel van de Veluwe. Het vakantiepark grenst aan het Zwolse bos en de natuur- en heidegebieden ‘de Renderklippen’ en ‘de Dellen’ en zijn per fiets goed bereikbaar. Ideaal om even uit de dagelijkse sleur te ontsnappen

Ben je op zoek naar een leuke wandel- of fietsroute? Kijk dan eens op de Pinterest pagina van Mam is de hort op. Daar vind je niet alleen de routes die ik heb gelopen of heb gefietst. Ook routes die nog op mijn verlanglijstje staan.

Dit waren de artikelen van week 13. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.