Lees(ie) zondag week 31

Het is weer zondag dus er staat weer een Lees(ie) zondag voor je klaar. In deze blog zet ik alle artikelen van week 31 nog een keer op een rijtje. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Wat kun je in deze Lees(ie) zondag verwachten?

In deze lees(ie) zondag van week 31 neem ik je mee naar 2 plaatsen in mijn eigen omgeving: Meppel en Giethoorn. Want deze week was de eerste Donderdag Meppeldag. Dus als nieuwkomer in Meppel, moest ik daar natuurlijk een kijkje nemen. Maar ook Giethoorn is altijd leuk om even naartoe te gaan. Verder heb ik uitgezocht wat je moet doen als je met je auto te water raakt. Neem ik je mee in de voordelen van een broodbakmachine en deel ik mijn eigen recept voor hele lekkere kruidenboter. Er valt dus weer wat te lezen in deze Lees(ie) zondag.

Wat moet je doen als je met je auto te water raakt?

Weet jij wat je moet doen als je met je auto te water raakt? Bij de gedachte alleen al breekt het zweet mij uit. Dat veel mensen ook niet weten wat ze moeten doen blijkt wel uit het feit dat men van plan is om tijdens autorijlessen een cursus ontsnappen uit een zinkende auto verplicht te stellen.

En als je zoals ik vaak met de auto op pad bent en dagelijks langs het water rijdt, dan is het handig als je weet wat je moet je doen als je met je auto te water raakt. Voor deze blogpost heb ik daarom een aantal tips verzameld die je wellicht een beetje kunnen helpen.

Een frisse kijk op: Donderdag Meppeldag

Na 2 jaar afwezigheid is die er weer: Donderdag Meppeldag. Een gratis evenement dat iedere zomer in Meppel wordt gehouden. De laatste DMD was in 2019, want daarna gooide corona roet in het eten. Maar nu alles weer rustig lijkt is Donderdag Meppeldag weer de terug van weggeweest. Natuurlijk ga ik als nieuwkomer in Meppel mijn frisse kijk geven op dit folkloristische stadsfestival.

Varen in Giethoorn, maar dan net even anders

Giethoorn is een toeristische trekpleister en wordt ook wel ‘Hollands Venetië’ genoemd. En dat is wereldwijd bekend. Vooral chinezen zijn gek op Giethoorn en hebben er een lange reis voor over om met een bootje door de grachtjes van dit idyllische dorp te varen.

Wil je ook door Giethoorn varen? Maar heb je geen zin in hordes toeristen, maar wil je wel de rietgedekte boerderijen vanaf het water bekijken? Of wil je juist de andere kant van Giethoorn ontdekken? Lees dan deze blog over varen in Giethoorn. Maar dan net even anders.

Alles wat je wil weten over een broodbakmachine

Wist je dat de broodbakmachine terug is van weggeweest? Was het vroeger vooral een sta-in-de-weg. Tegenwoordig is het apparaat weer helemaal terug. Want met zo’n machine kun je niet alleen de lekkerste broden bakken, je kunt er veel meer mee. Zoals kneden en mixen. Je kan het brood er zelfs in laten rijzen. Super handig. In deze blog laat ik zien dat je naast (speciaal) brood bakken, veel meer kunt met een broodbakmachine.

En op zelfgebakken brood hoort natuurlijk een flinke lik zelfgemaakte kruidenboter. En ik moet zeggen: mijn eigen gemaakte boter is heel erg lekker (en dat vind ik niet alleen). Vandaar dat ik het recept ga prijsgeven. Met daarbij natuurlijk het (geheime) ingrediënt wat mijn kruidenboter zo bijzonder maakt.

Dit waren de artikelen van week 31. Wil je niks missen of wil je meer tips en inspiratie op het gebied van reizen, slapen, eten & drinken en nog veel meer. Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag, groet van Marion

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.