Lees(ie) zondag week 31

Deze week had ik thuis ‘het rijk’ alleen. Man en zoon hadden ‘mannenweek’ in de Vogezen dus had ik alle tijd om wat nieuwe stukjes te tikken. Twee  nieuwe artikelen verschenen deze week. Op de andere moet je nog even wachten. Toch valt er weer wat te lezen deze zondag. In deze Lees(ie) zondag komen alle artikelen van afgelopen week weer voorbij. Niet alleen de artikelen van week 31, ook de stukjes die ik op Facebook en Twitter deelde. Ik wens je veel leesplezier.

De Friese 11 steden vanuit Hollands perspectief

In de 18 jaar dat ik in Friesland woonde heb ik nog nooit “de Elfstedentocht” gedaan. Dat is misschien logisch omdat er na 1997 geen mogelijkheid is geweest om deze route te schaatsen. Maar ook alle andere mogelijkheden heb ik niet benut. Toch heb ik aan (bijna) alle 11 steden een bezoek gebracht en daarover een stukje geschreven. Maar dan vanuit Hollands perspectief. Je kunt ze allemaal lezen in De Friese 11 steden vanuit Hollands perspectief.

Wel of niet naar Spanje deze zomer?

Van TUI Nederland kreeg ik de vraag of ik een blogpost wilde schrijven over last minute reizen naar ‘de zon’. Een last minute is namelijk een verstandige keuze als je twijfelt of je wel of niet naar het buitenland gaat deze zomer? En daar wil ik best wat over schrijven. Want nu de schoolvakanties zijn begonnen begint het toch wel te kriebelen en verlang ik ook wel naar een reisje naar een zonnig oord. Daarnaast zijn er veel vakantiebestemmingen die het predicaat ‘veilig ‘ hebben gekregen. Dus wat let me om te kijken wat er deze zomer in de aanbieding is?

Op zoek naar een vuurwerkvrij vakantiepark? Hier moet je zijn.

Onze hond Djarra is doodsbang voor vuurwerk. Vandaar dat wij hebben besloten dat we voor komende jaarwisseling een vuurwerkvrij onderkomen gaan zoeken. Deze hebben wij inmiddels gevonden. Ben jij ook op zoek naar een vuurwerkvrij vakantiepark? Dan heb je misschien wat aan deze tips.

10 Tips waarmee je kunt voorkomen dat de accu van je e-bike te veel verbruikt.

Heb je een e-bike en wil je het verbruik van de accu verlagen?
Rij de accu dan nooit helemaal leeg. Als de accu leeg is geraakt, bijvoorbeeld doordat hij in een te koude ruimte is bewaard, ontstaat er diepontlading. Diepontlading brengt de accu ­blijvende schade toe: de actieradius van de accu wordt ­permanent ­minder. Wil je meer tips? Ik vond 10 tips waarmee je kunt voorkomen dat de accu van je e-bike te veel verbruikt.

Budget parkeren in de hoofdstad

Ga je een dagje naar Amsterdam en wil je budget parkeren? Aan de rand van de stad kun je voordelig je auto kwijt bij een van de zeven P&R locaties. Een prima en voordelig alternatief voor een parkeerplaats in Amsterdam. En met het OV ? ben je zo in het centrum van de stad. Mijn ervaring lees je in deze post.

Kies je voor Why nog als je een hotel gaat boeken?

Toen ik deze week met de auto onderweg was, hoorde ik op de radio een commercial van Why not. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het ging over lege hotelkamers die vanaf 30 euro van de hand gingen. Dat maakte mij nieuwsgierig. Eenmaal thuisgekomen ben ik gaan uitzoeken wat dit platform zoal biedt. Ik ben namelijk altijd benieuwd hoe zoiets werkt en hoe voordelig je dan uit bent. Benieuwd naar mijn bevinden? Die lees je in deze post. 

Dit waren de blogs van week 31. Wil je niks missen? Volg mijn blog dan op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Fijne zondag,

Groet van Marion

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.