Lees(ie) zondag week 32

In deze Lees(ie) zondag week 32 neem ik je mee naar de 2 Noordelijkste provincies. Voor een dagje zeilfolklore op de Friese meren en voor een Stadswandeling langs hofjes en gasthuizen in Groningen. Allebei aanraders om eens te doen. En als je dan toch ‘de hort op gaat’ dan is de groepsticket Daluren misschien een goed alternatief voor de NS zomertoer? In deze blog kun je er alles over lezen. Ik wens je een fijne zondag met veel leesplezier.

Skûtsjesilen: zeilfolklore op de Friese meren

Het stond altijd op mijn lijstje: een bezoek aan het Skûtsjesilen, een zeilwedstrijd met oude vrachtschepen op de Friese meren. Toch is het er nooit van gekomen. Zelfs niet toen ik nog in Fryslân woonde. Des te leuker was het, dat ik samen met een paar enthousiaste bloggers een dagje Skûtsjesilen mocht meepikken. En mijn belevingen met deze Friese zeilfolklore op mijn blog kan delen.

Is de groepsticket Daluren een alternatief voor de NS zomertoer?

Kon je een paar jaar geleden gebruikmaken van de NS zomertoer als je samen dezelfde reis ging maken. Tegenwoordig is er de Groepsticket Daluren waarmee je met meerdere mensen voordelig kan reizen. Natuurlijk kan deze NS kaart qua prijs niet tippen aan de Zomertoer. Maar als je met meer mensen hetzelfde traject aflegt, dan is de groepsticket Daluren een alternatief voor de NS zomertoer.

Air Miles sparen bij Booking.com

Het sparen van Air Miles schiet niet erg op tegenwoordig. Er zijn namelijk nog maar een paar bedrijven waar je deze vliegende mijlen kunt sparen. Ik was dan ook blij verrast toen ik de app van Air Miles opende en zag dat je Air Miles kan sparen bij Booking.com. In deze blog lees je hoe dat werkt.

Stadswandeling langs hofjes en gasthuizen in Groningen

In de stad Groningen vind je nog 32 hofjes en gasthuizen. Een stadswandeling langs deze prachtige plekken in het centrum van Groningen is echt een aanrader. Veel van deze pareltjes zijn nog in tact en bij een aantal kun je even naar binnenlopen voor een momentje stilte in deze bruisende studentenstad.

Op mijn blog vind je Stadswandeling langs 20 hofjes en gasthuizen in Groningen. Ieder met z’n eigen geschiedenis. Bovendien kun je op 9 locaties ook ‘achter de poort’ kijken. Soms zijn hofjes en gasthuizen goed verstopt en lastig te vinden. Of je loopt er gewoon voorbij. Met behulp van deze routebeschrijving hoef je niks van al het moois te missen

Dit waren de artikelen van week 32. Wil je niets missen? Volg mijn blog dan op FacebookTwitterPinterest en Instagram. Zie ik je daar?

Ik wens je een fijne zondag.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.