groenten in recepten

Makkelijke recepten met gezonde groenten

Naast bloemen staan er veel groenten in mijn moestuin. Nog even en ik kan weer courgettes, peultjes, worteltjes en sperziebonen oogsten. In mijn volkstuin, maar ook in de supermarkt is er volop aanbod en ook nog eens heel betaalbaar. Ik ben daarom op zoek gegaan naar makkelijke recepten waarin ik de groenten uit mijn moestuin kan verwerken.

Moestuinieren voor beginners

Als moestuinder leer je ieder jaar bij. Plantte ik in mijn beginnersperiode vooral makkelijke soorten en plantjes die ik aangeboden kreeg. Kweekte ik te veel dezelfde soorten, waardoor we weken dezelfde groentes aten of weg moesten gooien. Dit jaar heb ik het serieuzer aangepakt en heb ik vooral gekeken naar groentes die niet alleen lekker zijn maar ook gezond. Maar ook hoe je verschillende groentesoorten met elkaar kan combineren.

Makkelijke gerechten met gezonde groenten

Nu deze missie is geslaagd is het tijd om lekkere sperziebonen recepten te vinden, waarin ik ook mijn andere groente kwijt kan. Bijvoorbeeld in een roerbakschotel met sperziebonen, broccoli, en knoflook of in een salade met sperziebonen, spinazie en tomaten om maar eens wat te noemen. Groente kun je eigenlijk op ieder moment van de dag eten. Bij het ontbijt in een omelet, tijdens de lunch in een salade, als snack met een dipsausje en natuurlijk bij het avondeten. Op deze manier krijg je die 250 gram groente per dag makkelijk binnen.

groenten

De leukste websites met recepten op een rijtje

Op zoek naar een recept met lekker veel groente? E zijn genoeg manieren om recepten te vinden waarin je verschillende groenten kunt verwerken. Hieronder vind je een overzicht dat je hierbij kan helpen:

  1. Er zijn heel veel online receptensites zoals Smulweb en Lekker en Simpel met veel groenterecepten. Je kunt vaak filteren op gerechten met veel groenten.
  2. Er zijn veel kookboeken specifiek gericht op groenterijke recepten.
  3. Denk ook eens aan blogs en YouTube-kanalen die zich richten op gezonde voeding. Hier vind je ook vaak recepten.
  4. Instagram en Pinterest zijn uitstekende bronnen voor inspiratie. Gebruik hashtags zoals #vegetarianrecipes, #plantbased, of #groenterecepten en je vindt verrassende recepten.
  5. Sommige supermarkten hebben recepten op hun websites waar je kunt zoeken naar groenterijke opties.
  6. In gratis receptenmagazines uit de supermarkt, zoals het blad Boodschappen en Allerhande staan ook recepten met groenten.

Zoals je ziet is het eigenlijk helemaal niet moeilijk om groenten uit het seizoen, die ook nog eens gezond zijn met elkaar te combineren. Online en in gratis tijdschriften vind je volop inspiratie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.