met kinderen op wintersport

Met kinderen op skivakantie? Met deze tips zal het een succes worden

Met onze kinderen op skivakantie was onze grootste wens. Als fervente wintersporters leek het ons geweldig om met onze kinderen op wintersport te gaan. Toch is het niet vanzelfsprekend dat kinderen, een skivakantie net zo leuk vinden als hun ouders. Maar met deze tips zal het zeker een succes worden.

Met je kinderen op skivakantie, wie wil dat nou niet

Toen wij kinderen kregen was mijn liefste wens om met ze te gaan skiën. Dus toen ze 3 en 4 jaar waren, boekten wij via de ANWB een wintersportvakantie in het kader van “de ouders skiën en de ANWB past op”. Een top concept, vonden wij. Want als wij op de piste stonden waren onze kinderen in goede handen.

Onze zoon ging naar de kinderopvang en speelde de hele dag in de sneeuw. Terwijl onze 4-jarige dochter met alle kinderen uit het hotel op skiles ging. En ’s avonds troffen alle ouders en hun kids elkaar bij de open haard, om ervaringen uit te wisselen.

Ook leuk om te lezen: Voor de eerste keer op skivakantie? Dan wil je dit vast weten

Wat is de beste leeftijd om met kinderen op skivakantie te gaan?

Maar toen we het jaar daarop onze dochter voorstelden om weer te gaan skiën, kwam het hoge woord eruit. Ze had het skiën wel leuk gevonden, maar het hoogtepunt van de skivakantie was eigenlijk de lunch met alle kinderen uit het skiklasje. Dus niet het skiën.

En dat zet je als ouders wel aan het denken. Want dat jaar zou onze zoon ook op skiles mogen. Hoewel kinderen bij de meeste skischolen al vanaf 3 jaar skiles kunnen krijgen, is niet ieder kind daar aan toe. En dat betwijfelden we bij hem, dus besloten wij een paar jaar te wachten voordat hij op skiles zou gaan. Achteraf was dat een goede zet. Vanaf 6 jaar zijn kinderen veel krachtiger en snappen ze de techniek beter, waardoor het skiën beter lukt.

Ga niet zelf je kinderen skiles geven

Denk jij erover om met je kinderen op skivakantie te gaan, dan hoop je natuurlijk dat ze skiën net zo leuk vinden als jij. Om de basis goed onder de knie te krijgen is het van groot belang dat ze op skiles gaan. Dus niet dat jij ze de beginselen van het skiën, waaronder de pizzapunt aan ze gaat uitleggen.

Een kind neemt namelijk makkelijker iets van een ander aan dan van de ouders. Bovendien leren kinderen beter in een groep met leeftijdsgenootjes. Niet alleen tijdens het skiën. maar ook omdat ze een hoop lol met elkaar beleven. Maar ook om met elkaar ’s middags te eten, de afsluitende skiwedstrijd en de prijsuitreiking te doen voor het oog van de trotse ouders. En vergeet niet dat je zelf ook op vakantie bent. Dus wil je een strijd met je kids voorkomen, besteed de skiles dan lekker uit aan degene die ervoor geleerd hebben. En gebruik de vrije tijd om zelf lekker te skiën.

Met deze tips zal een skivakantie met kinderen een succes worden

  1. Kies de juiste bestemming: Zoek een skigebied dat geschikt is voor kinderen, met voldoende eenvoudige pistes en kindvriendelijke voorzieningen. Kijk hiervoor eens op de websites van D-reizen, ANWB, TUI voor een kindvriendelijke wintersport.
  2. Kinderopvang en skischolen: Check of er kinderopvang en Nederlandstalige skischolen beschikbaar zijn in het skigebied. Dit biedt de kinderen een kans om te leren skiën in een veilige en begeleide omgeving.
  3. Aangepaste uitrusting: Zorg ervoor dat de kinderen lekker zittende en warme skikleding en uitrusting hebben waarin ze zich comfortabel voelen. Veel budget supermarkten verkopen in het najaar betaalbare wintersportkleding voor jong en oud(ers). Of kijk eens in de Lidl shop.
  4. Neem voldoende pauzes: Kinderen hebben meer tijd nodig om te rusten en op te warmen dan volwassenen. Neem regelmatig pauzes voor snacks en drankjes.
  5. Leuke activiteiten naast skiën: Naast skiën zijn er vaak andere leuke activiteiten beschikbaar in skigebieden, zoals sleeën, schaatsen en sneeuwpoppen maken.
  6. Wees geduldig en bemoedigend: Kinderen kunnen soms gefrustreerd raken als ze iets niet meteen onder de knie hebben. Blijf positief en moedig ze aan om door te zetten.
  7. Verzekering en medische hulp: Denk aan de juiste verzekeringen voor het geval er onverhoopt iets gebeurt. Ken ook de locatie van de dichtstbijzijnde medische faciliteiten.

Maar het aller belangrijkste is dat iedereen plezier heeft en geniet van een heerlijke wintersportvakantie. Maak mooie herinneringen samen!

Ga jij samen met je kinderen op skivakantie?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.