Jumbo Extra's

Onder de loep: Jumbo Extra’s

Tegenwoordig heeft iedere winkel wel een spaarsysteem. Vandaar dat Jumbo supermarkten niet achter kon blijven en Jumbo Extra’s introduceerde. Maar wat kun je met met dit spaarsysteem van Jumbo? In de rubriek”onder de loep” ga ik precies voor je uitzoeken hoe Jumbo Extra’s werkt. Maar ook of de website gebruiksvriendelijk is, of de extra’s echt aantrekkelijk zijn of dat er toch een addertje onder het gras zit.

Wat is Jumbo Extra’s?

Na het succes van de bonuskaart van Albert Heijn heeft Jumbo supermarkten nu ook een klantenprogramma geïntroduceerd: de Jumbo Extra’s.

Met een speciale Jumbo Extra’s pas, in de vorm van een betaalpas of app kun je punten sparen bij je boodschappen. Die je vervolgens kunt inwisselen voor gratis producten, korting op leuke uitjes en andere extra’s!

Er is trouwens ook een handige mini spaarkaart die je aan je sleutelbos kunt doen. Handig voor als je geen zin hebt om de app te scannen.

Voor welke extra’s kun je sparen?

Naast gratis producten en korting op leuke uitjes kun je profiteren van extra services, zoals vlotter winkelen bij de kassa. Binnenkort is het zelfs mogelijk om een digitale bon in je account op te slaan en kun je digitaal zegels sparen.

Vooral het digitaal sparen van zegels vind ik handig. De zegels worden automatisch op je pas of in de app geladen nadat je die hebt gescand. Dus geen gedoe met spaarkaarten meer.

Hoe werkt Jumbo Extra’s?

Bijna alle Jumbowinkels doen mee aan Jumbo Extra’s. In de speciale folder (verkrijgbaar bij de kassa) en op de website staat precies op welke manier je een account kunt aanmaken.

  1. Je kunt de Jumbo Extra’s app downloaden op je telefoon.
  2. Maar je kunt ook meedoen door een fysieke Jumbo Extra’s pas op te halen bij een Jumbo in de buurt. Deze pas kun je activeren of koppelen via Jumbo.com/extras of in de Jumbo Extra’s app.

Als je de pas of de app scant bij de kassa worden de extra’s automatisch bijgeschreven. Zoals je gespaarde punten, maar ook de zegels voor de, op dat moment lopende acties komen digitaal bij je binnen.

Jumbo.com - Voorjaar Voordeel

Voor- en nadelen van het spaarsysteem

Vooral de app vind ik handig. Je kunt niet alleen zien wat je puntensaldo is, maar ook hoeveel zegels je hebt gespaard. Ook zie je bij welke producten je extra punten kunt sparen. Met de app heb je dus alles gelijk bij de hand.

Met de Jumbo Extra’s pas zie je niet meteen hoeveel punten je gespaard hebt. Je moet hiervoor namelijk eerst inloggen op een computer of laptop. Pas dan zie je hoeveel punten je hebt en het aantal zegels. Maar ook welke producten extra punten opleveren en welke spaaracties er zijn.

Dat is natuurlijk ook niet erg. Want de informatie over het spaarsysteem kun je ook af en toe raadplegen. Een app triggert je om vaker naar je saldo te kijken. En, om vaker naar Jumbo te gaan voor je boodschappen.

Jumbo doet dus erg zijn best om klanten aan zich te binden. Zo krijgen nieuwe Jumbo Extra’s gebruikers een welkomstcadeautje in de vorm van een chocoladereep van La Place. Deze reep mag je gratis meenemen als je voor 10 euro boodschappen doet en nog niet eerder een welkomstcadeau hebt gekregen. Daarnaast maakt het niet uit wanneer je je gratis reep gaat ophalen. Ik doe namelijk nu een paar maanden mee met het spaarprogramma en mijn gratis reep ligt nog steeds op mij te wachten. Omdat ik het steeds vergeet!

Nadeel van de Jumbo Extra’s vind ik dat de caissières niet om je kaart vragen. Je moet deze zelf scannen. Dus als je de kaart of app vergeet spaar je geen punten. Ander minpuntje is wanneer je digitaal zegels spaart, je de spaarzegels niet aan iemand anders kan geven. Bij de servicebalie kun je trouwens wel om papieren zegels vragen. Die zetten ze dan voor je om.

De computerloze (oudere) generatie heeft ook niets aan deze klantenkaart. Want als je niet deelneemt aan de digitale wereld heb je geen zicht op je puntensaldo en welke korting je hiermee kunt krijgen. In dit geval is de bonuskaart van concurrent AH sympathieker omdat je na het scannen van die pas gelijk korting krijgt. En ben je je bonuskaart vergeten dan heeft iedere kassière wel een bonuskaart, zodat je altijd de bonuskorting opstrijkt.

Maar verder ben ik positief over de Jumbo Extra’s en ik ben benieuwd hoe dit spaarprogramma zich gaat ontwikkelen.

Heb jij een Jumbo Extra’s pas?

Gerelateerde berichten