betalen met je mobiel

Betalen met je mobiel? Zo doe je dat

Betalen met je mobiel is een handige manier geworden om snel  je boodschappen af te rekenen.  Je kan namelijk snel en veilig aankopen te doen zonder contant geld op zak te hebben of betaalpasjes te gebruiken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van betalen met je telefoon? Lees verder en laat je verrassen door de gemakken die je eigen telefoon biedt!

Betalen met je mobiel?

In winkels, supermarkten en horeca rekenen steeds meer klanten af met hun mobiele telefoon. Dat is niet alleen handig, maar ook veel sneller dan wanneer je met je pinpas betaalt. Dit zijn een paar voordelen van mobiel betalen:

  • Betalen met je telefoon is snel en handig. Je hebt geen fysieke portemonnee nodig en kunt gewoon je telefoon bij de betaalterminal houden om de transactie te voltooien.
  • Het stelt je in staat om contactloos te betalen, wat vooral handig is in situaties waar snelheid en hygiëne belangrijk zijn, zoals tijdens de corona crisis.
  • Je hoeft geen contant geld bij je te hebben. Dit kan handig zijn geen contant geld bij je hebt.

betalen met je mobiel

Zo installeer je mobiel betalen

Omdat ik een betaalpas van de ING-bank heb volg ik de stappen van deze bank. Maar ik vermoed dat deze stappen ook gelden voor alle Nederlandse banken.

Heb je de app van jouw bank op je telefoon, activeer dan Mobiel Betalen vanuit de (ING) app. Je vindt deze (oranje) knop links naast het woord Overzicht. Binnen 2 minuten heb jij een digitale Betaalpas op jouw telefoon staan en kun je hem gaan gebruiken.

Ook QR-codes zie je steeds vaker. Van die vierkante, zwart-witte barcodes die je met je smartphone moet scannen. In de supermarkt, het museum, zelfs op de collectebus kom je ze tegen. Maar wat zijn QR-codes eigenlijk, wat is het doel en hoe kun je een QR-code scannen? Je leest het in deze blogpost.

Mobiel betalen in de winkel

Sta je in de rij bij de kassa druk dan alvast op het icoon rechts boven in je (betaal) scherm. Dan verschijnt de tekst: Zet je scherm aan en tik je mobiel tegen het pinautomaat. Hou je mobiel bij het afrekenen op de plek waar je normaal contactloos betaalt, zodat via de camera de QR-code gescand kan worden en je kunt betalen.

Let er wel op dat het bedrag dat je moet betalen niet hoger is dan € 25,-Als het bedrag hoger is moet je nog wel je pincode intoetsen. Dit geldt trouwens ook als je in verschillende winkels bent geweest waar je kleine betalingen hebt gedaan. Als je alle bedragen optelt tot € 100 ,- of meer wordt je pincode gevraagd.

Al met al biedt betalen met je telefoon voordelen die het gemakkelijker en veiliger maken om transacties uit te voeren in onze een wereld die steeds digitaler wordt.

Betaal jij met je mobiele telefoon of ga jij nu met je mobiel betalen?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.