Onder der loep museumweken

We mogen weer: sinds vorige week zijn de Nederlandse musea weer geopend. De museumweken van AH ticketdeals komen dus precies op het goede moment. Maar hoe werkt deze actie, welke musea doen ermee en hoe gebruiksvriendelijk is de website? In deze ‘onder de loep’ zoek ik het voor je uit.

Museumweken: welke musea doen er mee?

De museumweken van Albert Heijn is een samenwerking met lekkerweglekkerthuis.nl. Op deze website kun je zien welke musea met de actie meedoen en welk bedrag je betaalt als je gebruik maakt van de voucherkorting.

Hoe werkt de museumweken?

Wat echter niet duidelijk op de website staat, is de manier waarop je een vouchercode kunt kopen. Neem daarom als je boodschappen doet bij AH even een folder mee. Daar staat namelijk in hoe het werkt. Heb je geen folder, hieronder zet ik alle info op een rijtje.

  • Koop een vouchercode met 30% korting via ah.nl/museumweken. Als je dit intypt in het zoekveld van je computer kom je op de website https://lekkerweglekkerthuis.ah.nl/tickets/museumweken/164/. Op deze website zie je een overzicht van de 40 deelnemende musea en de prijs die je betaalt na aftrek van de korting.
  • Klik je op het museum van je keuze: bijvoorbeeld het Teylers museum in Haarlem dan zie je dat je van de actie gebruik kunt maken van 28 juni t/m 31 oktober 2021. Dit is op basis van beschikbaarheid.
  • Wil je een ticket bestellen dan klik je op de blauwe knop en je ticket valt gelijk in je winkelmandje.

Maar dan!!!!!

Volgens de informatie in de folder zet je de voucher- of actiecode voor 31 december 2021 om in een reservering van het gekozen museum, via de link op de voucher. Maar hoe kom je aan die link? Op dit punt houdt voor mij alle informatie op.

Praat met AH

Ik neem contact op met de klantenservice van AH. Dit doe ik via de AH app, waarmee je niet alleen koopzegels kunt sparen, maar ook kunt chatten met de digitale assistent. Aan deze digitale assistent stel ik de vraag “Hoe kom je aan een voucher- of actiecode als je via de museumweken bijvoorbeeld naar het Teylers museum wilt”.

Geen actie- of vouchercode nodig

Hierboven zie je onze chatconversatie. Waaruit blijkt dat als je een kaartje wilt bestellen je helemaal geen actie- of vouchercode nodig hebt. Je moet wel een AH-account aanmaken of, als je al een account hebt, inloggen om verder te kunnen gaan. Als je inlogt op je AH-account verschijnen je gegevens en kun je zonder code gebruik maken van de korting voor de museumweken.

Hier stopt mijn onderzoekje naar de werkwijze van de museumweken. Want als ik op ‘betalen’ druk, dan koop ik een kaartje voor het Teylers museum, maar eigenlijk weet ik dan nog niets. Ik kan namelijk nergens zien wanneer ik naar het museum kan en hoelang ik in het museum mag blijven. Allemaal dingen die ik van tevoren wil weten als ik een museum bezoek. Helaas krijg je deze informatie pas nadat je daadwerkelijk een kaartje hebt gekocht. En dat is jammer.

Wat vind ik van de museumactie?

Op het eerste gezicht is het een leuke actie. 30% Korting op een museumkaartje is toch mooi meegenomen. Het aanbod musea is divers, er zitten minder maar ook bekende musea bij, die zijn verspreid over het hele land. Je hoeft geen actie- of vouchercode te hebben om gebruik te maken van deze korting. Dus je hoeft geen klant te zijn bij AH.

Toch zie ik ook minpuntjes

  • Als je op de computer ah.nl/museumweken intypt dan kom je op de website https://lekkerweglekkerthuis.ah.nl/tickets/museumweken/164/. Dat vind ik verwarrend. Zelf zou ik alleen de laatste website in de folder vermelden.
  • Op de website zie je een overzicht van de 40 musea die aan de actie meedoen. Deze musea staan in willekeurige volgorde op de website vermeld. Je ziet dus niet (gelijk) in welke plaats het museum ligt en wat je er kunt bekijken. Je moet eerst alle musea langs om te zien of jouw favoriete museum aan de actie meedoet.
  • In verband met het Covid-19 virus is het belangrijk dat je de actievoorwaarden goed doorleest, vóórdat je een ticket besteld. Dit staat nadrukkelijk op de website vermeld. Maar klik je op de actievoorwaarden, dan staat er helemaal niets over de museumweken vermeld.
  • En dan de voucher- of actiecode die je moet invullen. Zonder hulp van de digitale assistent was het mij niet gelukt om een ticket met korting te bestellen. Want er staat nergens dat je geen actiecode nodig hebt. Dus weg met dat vakje!
  • En dan de beschikbaarheid. Als je gebruik maakt van een actie dan kun je van tevoren vaak niet zien, wanneer je kaartje geldig is. Dus op welke dag je ernaartoe kunt gaan. Je moet namelijk eerst een kaartje kopen (dus kosten maken) en pas daarna zie je welke data er beschikbaar zijn.

Mijn conclusie is dat de uitleg bij deze museumwekenactie te ingewikkeld is. En dat de aanvullende informatie over de beschikbaarheid, bekend zou moeten zijn vóórdat je het bestelproces ingaat. Dit voorkomt dat je iets koopt wat je uiteindelijk niet kunt/gaat gebruiken.

Ga jij gebruikmaken van de museumweken van AH?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.