Onder de loep Natuurhuisje.nl

Onder de loep: Natuurhuisje.nl

In de rubriek “onder de loep” ga ik mij verdiepen in Natuurhuisje.nl. Een online portal waar particulieren hun vakantiehuizen in de natuur kunnen verhuren. Ik ga uitzoeken wat het aanbod is, of de website een beetje duidelijk is en waarmee Natuurhuisje.nl zich onderscheidt van andere vakantiewoningen. Maar ik ga natuurlijk ook kijken of er geen addertjes onder het gras zitten als je zo’n huisje wilt boeken.

Wat is Natuurhuisje.nl?

Op Facebook zie ik regelmatig een advertentie van Natuurhuisje.nl voorbij komen. Die huisjes zien er zo leuk uit dat ik gelijk wil boeken. En ik ben niet de enige. Veel van mijn Facebookvrienden vinden Natuurvriendenhuisje kennelijk leuk en volgen deze pagina. Vandaar dat ik deze organisatie onder de loep ga nemen.

Natuurhuisje.nl is een online portal waar particulieren hun vakantiehuizen in de natuur kunnen verhuren. Maar ook waar mensen zoals jij en ik deze huizen kunnen boeken. Je vindt vakantiehuizen in verschillende regio’s van ons land, maar ook verder in Europa bieden particulieren hun vakantiewoningen aan.

Midden in de natuur

Alle huisjes liggen midden in de natuur en zijn vaak net eventjes anders. Zo kun je in een boomhut slapen of in een pipowagen, maar ik zie ook een (Finse) kota of een deel van een oude boerderij in het aanbod staan. Allemaal toffe optrekjes waarin je best een week of een weekend zou kunnen doorbrengen. Althans ik wel.

Update:  Omdat de huisjes midden in de natuur liggen kun je  de meeste huisjes boeken zonder dat er een sleuteloverdracht aan te pas komt. Wat wel zo handig is  in tijden van het coronavirus. Kijk voor meer informatie op  Natuurhuisje.nl

Natuurhuisje.nl locaties
Foto’s Natuurhuisje.nl

Weg van de massa

En dan die locaties! Zo kun je kiezen uit huisjes aan het water, in het bos, maar ook in the middle of nowhere voor als je ergens helemaal alleen wilt zijn. Alles lijkt mogelijk.

Voor elke nacht één boom

Daarnaast plant Natuurhuisje.nl voor iedere nacht die jij in een vakantiehuisje verblijft een boom. De organisatie vindt het namelijk erg belangrijk om iets terug te doen voor de natuur, zodat ook toekomstige generaties hier nog heel lang van kunnen genieten. De bomen worden trouwens niet in Nederland maar op Madagaskar geplant, lees ik op de website. Op Madagaskar kunnen zij op dit moment de grootste impact maken op CO2-reductie en vergroening van het landschap.

De website

Als je op de website kijkt en op bestemmingen klikt, zie je gelijk een overzicht van meest bezochte landen. Vervolgens zie je een lijst met populaire bestemmingen. Klik je even door dan verschijnt de kaart van Europa met nog meer landen die zijn aangesloten bij Natuurhuisje.nl.

Daaronder vind je een lijst met karakteristieken (faciliteiten) die je kunt selecteren. Zoals een vaatwasser, of huisdieren zijn toegestaan, of het huisje toegankelijk is voor rolstoelen maar ook of er internet aanwezig is. Als laatste zie je verschillende thema’s oftewel de ligging waaruit je kunt kiezen.

Als ik willekeurig een thema selecteer (natuurlijk mét bepaalde faciliteiten) zie ik hele leuke optrekjes verschijnen, waarbij ook de prijs per nacht wordt vermeld.

Daarnaast krijg je bij elk huisje een hoop informatie. Bijvoorbeeld hoe laat de check in en check out is, over duurzaamheid, de faciliteiten en welke optionele kosten erbij komen. Ook kun je reviews van andere gasten lezen. En in de rechter kolom zie je gelijk het eindbedrag dat je moet betalen. Heel overzichtelijk allemaal.

Wat valt op?

  • Als je kiest voor een bepaalde provincie en je hebt nog geen datum, dan verschijnen alle woningen die beschikbaar zijn.
  • Heb je bepaalde voorkeuren zoals een open haard, internet of een bepaalde locatie dan zorgt een filter ervoor dat je alleen die huisjes ziet die aan je wensen voldoen.
  • Bij ieder huisje zie je het bedrag wat je voor een overnachting betaalt. De prijs per overnachting wil alleen niet zeggen dat je huisje ook per nacht te huur is.

Wil je een huisje voor een weekend huren. Geef dit dan gelijk aan bij aankomst en vertrek. Hiermee voorkom je dat je huisjes ziet die je alleen voor een week kunt huren.

  • Wat ik heel fijn vind is dat je gelijk het eindbedrag ziet en dat er geen bijkomende kosten bijkomen. En wil je weten hoe dat bedrag is opgebouwd? Als je op de roze Boek Nu-knop klikt (nee, er  wordt nog niets in rekening gebracht) krijg je een specificatie van de kosten én hoeveel bomen er door jouw verblijf geplant worden.

Is natuurhuisje.nl wat voor mij?

Ik denk van wel. Gezien de ligging van de huisjes en de verschillende thema’s is er altijd wel een huisje voor mij bij. Ook vind ik het handig dat je op de duur van je verblijf kunt filteren (bijvoorbeeld als je een huisje voor een weekendje-weg zoekt) en op de faciliteiten die je belangrijk vindt en vooral (en dat vind ik echt heel fijn) dat je in een oogopslag ziet wat het je gaat kosten.

Daarnaast is Natuurhuisje.nl heel duurzaam bezig. Want naast dat zij voor iedere nacht een boom planten, staat bij ieder huisje vermeld op welke manier rekening wordt gehouden met het milieu.

Ik zeg: doen! Als je voor een weekend of een korte vakantie een bijzonder optrekje zoekt midden in de natuur en duurzaamheid belangrijk vindt? Dan is Natuurhuisje.nl misschien ook wat voor jou.

Welke onderwerpen nam ik nog meer “onder de loep”?

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Onder de loep: Natuurhuisje.nl

  1. Hallo Netty, wat een vervelende ervaring. Mam is de hort is echter niet verantwoordelijk voor dit soort aangelegenheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.