Dal Voordeel abonnement

Onder de loep: NS Dal Voordeel abonnement

Deze keer neem ik het Dal Voordeel abonnement “onder de loep” . Met dit NS abonnement krijg je 40% korting op je treinreis tijdens de voordeeluren, feestdagen en in het weekend. En als je bij aanschaf vermeldt dat je 60+ bent, kun je 7 keuzedagen aanvragen, waarop je nog voordeliger kun reizen. Dat klinkt aantrekkelijk toch? Reden genoeg om uit te zoeken hoe dat werkt. Maar ook of de website van de NS gebruiksvriendelijk is, wat het kost en hoe voordelig je uit bent als je reist met het Dal Voordeel abonnement.

Wat is een Daluren Voordeel abonnement?

Voor een NS Dal Voordeel abonnement betaal je € 56,– per contractjaar en krijg je 40% korting op je treinreis als je buiten de spits, in het weekend en op feestdagen reist. Daarnaast mag je in deze periodes 3 medereizigers mee laten reizen. Deze personen profiteren dan ook van 40% korting op hun treinreis.

Wanneer reis je met korting?

Met Dal Voordeel krijg je tijdens de daluren 40% korting op je treinreis. Hiermee wordt bedoeld dat je buiten de spits reist. Bij de NS is dat op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 en van 18:30 tot 06:30 uur. Dus vóór 9.00 uur ’s ochtends en tussen 16.00 en 18.30 uur krijg je geen korting. In het weekend en op feestdagen kun je wel de hele dag voordelig reizen. En het weekend begint al op vrijdagavond 18:30 uur!

Een Dal Voordeelabonnement bestel je online in de webshop van de NS die je vervolgens op je persoonlijke OV-chipkaart zet. Dit die je door tijdens het bestellen je OV-chipkaartnummer in te voeren. Als je dat hebt gefixt kun je het abonnement binnen een uur na het betalen van je bestelling ophalen bij de NS-kaartautomaat.

Dal Voordeel abonnement kaart

Omdat er op de stations geen loketten meer zijn kun je je bestelling alleen ophalen kan bij een NS-kaartautomaat. Die vind je meestal voor het station. Als je je OV-chipkaart in de OV-kaartautomaat invoert zie je dat je Dal voordeel abonnement klaar staat. Met een druk op de knop koppel je het Dal voordeel abonnement aan jouw OV-chipkaart.

Heb je geen persoonlijke OV-chipkaart dan kun je met je Dalvoordeel abonnement een nieuwe OV-chipkaart bestellen. Normaal kost een OV-chipkaart 7,50, maar in dit geval betaal je niets extra’s.

Extra voordelig de hort op met Keuzedagen

Ben je 60 jaar of ouder en heb je een Dal Voordeel, Altijd Voordeel of een Voordeelurenabonnement? Dan kun je voor € 26,00 extra, ook nog eens 7 (keuze) dagen per jaar onbeperkt met de trein reizen. Ook buiten de daluren!

Een Keuzedag is 2 maanden geldig en wordt altijd aangeboden met een Keuzedag die het hele jaar geldig is. Jaarlijks heb je dus 7 keuzedagen waarop je onbeperkt met de trein kan reizen. Je ontvangt van de NS een e-mail als er een nieuwe Keuzedag voor je klaar staat. Je hoeft deze dan alleen nog op te halen bij een NS-kaartautomaat.

Wat vind ik van het Dal Voordeel abonnement?

Persoonlijk vind ik de Dal voordeelkaart een aantrekkelijk reisproduct. Je moet er natuurlijk wel € 56,– voor betalen en je kunt doordeweeks alleen buiten de spits reizen. Maar dan krijg niet alleen jij 40% korting; ook 3 anderen krijgen korting op dezelfde treinreis.

Maar ben je 60+ en koop je bij je Dal Voordeel 7 keuzedagen, dan wordt reizen nog aantrekkelijker! Ook als je regelmatig met een goedkoop treinkaartje reist ben je nog voordeliger uit. In onderstaand rekenvoorbeeld laat ik je zien welk bedrag je kunt besparen.

Reken voorbeeld: Je betaalt voor de Dal voordeel € 56, — en voor de 7 keuzedagen € 26 ,–. Per jaar betaal je € 82,–. Dit is nog geen 7 euro per maand. Met dit abonnement mag je (als je 60+ bent) 7 keer een hele dag gratis met de trein. Dat bespaart je dus 7 voordelige treinkaartjes van €16,50 (de goedkoopste, vaak kosten ze €19,–) met een totaalbedrag van € 115,–. In dit geval heb je de Dal voordeelkaart er al uit, als je alleen de 7 keuzedagen zou gebruiken.

Maar ik neem ook weleens voor een korte afstand de trein, bijvoorbeeld van ik heen en weer van Meppel naar Zwolle reis. Met de Dal voordeelkaart betaal ik hiervoor nog geen € 8,–. Een bedrag wat ik vaak alleen al aan parkeerkosten kwijt ben als ik met de auto naar de stad ga. Dus als ik alleen reis ben ik met Dal voordeel voordeliger uit dan met de auto.

Maak jij gebruik van een Dal Voordeel abonnement als je met de trein reist?

Gerelateerde berichten