Ik spaar al jaren Air Miles. Maar wat kan ik er nog mee? Er zijn namelijk niet zoveel winkels en ketens meer aangesloten bij het spaarprogramma. En dan gaat sparen niet snel. Hoe je Air Miles kunt sparen, verzilveren maar ook hoe je sneller kunt sparen lees je in deze blogpost.

Wat zijn Air Miles?

Voor degene die het spaarprogramma niet kennen, hier is een kleine opfriscursus van het grootste spaarprogramma van Nederland. Althans dat zeggen ze. Want in de loop der jaren is het aantal winkels dat meedoet behoorlijk afgenomen. Dus ook het sparen voor uitjes en producten.

Wil je meedoen met het spaarprogramma dan kun je voor de blauwe Air Miles kaart een account aanmaken. Maar je kunt ook kiezen voor een online account? Hoe je dat doet kun je hier lezen.

Air Miles

Bij welke winkels kun je ze sparen?

Als je vroeger boodschappen deed bij AH, bij Shell ging tanken of wanneer je een bouwmarkt bezocht werd er bij de kassa altijd gevraagd of je Air Miles spaarde. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar bedrijven die je spaarsaldo een beetje kunnen opkrikken. De bekendste winkel waar je kunt sparen is Albert Heijn. Maar wist je dat je ook bij Etos, Essent, Praxis, MasterCard en Shell meedoen?

Waar kun je ze inwisselen?

Het aantal bedrijven waar je de gespaarde punten kunt inwisselen is gelukkig groter, dan waar je ze kun “verdienen”. Je kunt ze namelijk verzilveren bij Stichting Aap, Air Miles Campings, Air Miles Shop, Albert Heijn, Ariane Inden, Beekse Bergen, BOL.com, Bookchoice, Dolfinarium, Duinrell, Efteling, Etos, Gall & Gall, Hotelspecials.nl Justdiggit, Nationaal Fonds Kinderhulp, Landal Greenparks, Pathé, Praxis, Sanadome, Shell, Stage Entertainment, Treatwell, Videoland, Vliegtickets.nl, VUE, War Child, Wildlands en Ziggo Sports.

Maar weet iedereen dat? En gaat het inwisselen makkelijk? En klopt alle informatie? Hieronder een greep uit het overzicht van bedrijven waar je je gespaarde punten kunt inwisselen.

 1. Regelmatig kun je bij Albert Heijn en Praxis je gespaarde punten inwisselen voor kassakorting.
 2. Bij Bol.com kun je geen spaarpunten inwisselen voor korting op een aankoop. Het is echter wel mogelijk om 5000 vliegen de mijlen in te leveren voor een Bol.com cadeaukaart t.w.v. 25,–.
 3. Ook in de winkels van Gall & Gall kun je met Air Miles korting krijgen op de actieprijs! Helaas is op de website niet te vinden bij welke producten je ze kan gebruiken, laat staan hoeveel je er nodig hebt.
 4. Bij de Beekse Bergen heb je gratis toegang als je 2600 Air Miles hebt. Met 1100 AM moet je € 15,- bij- betalen.
 5. Ook Hotelspecials.nl. doet mee. Op de website kan ik er helaas niets over terugvinden.
 6. Als je een hotelverblijf boekt bij Voordeeluitjes.nl profiteer je wel van extra korting op je uitje!
 7. Bij Landal GreenParks. Greenparks is het niet meer mogelijk om je punten te gebruiken. Dit in tegenstelling tot wat op de website staat vermeld.
 8. Op Air Miles Digitaal wissel je je mijlen in voor digitale cadeaus. Samen met partners als Bookchoice, Videoland, Tijdschrift.nl en mo’media heeft Air Miles Digitaal een interessant aanbod voor je samengesteld.

7 Tips om sneller te sparen

Je hebt er dus best veel nodig om er iets mee te kunnen. Gelukkig vond ik op de website van financieel info nu een aantal tips die je een handje kunnen helpen om je spaarsaldo te vergroten.

 1. Houd de bonusmiles-acties in de gaten van de deelnemende bedrijven;
 2. Vraag een tweede pas aan of vraag aan je partner, je kind of aan je ouders of zij de app met jouw gegevens op hun telefoon willen zetten, zodat zij voor jou kunnen sparen;
 3. Koppel je bonuskaart van de Albert Heijn aan je AM pas. Je hoeft dan bij de kassa alleen je bonuskaart te showen en je punten worden gelijk bijgeschreven.
 4. Doe hetzelfde met de Praxis Plus app. Als je je Air Miles gegevens invoert verschijnt de Air Miles app in de Praxis app. Vergeet niet om beiden te laten scannen als je bij Praxis een aankoop doet.
 5. Bekijk regelmatig het overzicht van deelnemende online winkels op de site van Air Miles;
 6. Als je de Air Miles app op je mobiel zet ontvang je 50 extra punten!
 7. En ben je je Air Miles pas vergeten? Vraag de verkoper om een aantekening op je kassabon te maken zodat de punten de volgende keer alsnog bijgeschreven kunnen worden.

Nederlanders houden van sparen. Zegeltjes sparen in de supermarkt is een makkelijke manier om geld te sparen. En levert tegenwoordig meer op dan wanneer je je geld op een spaarrekening zet En tegenwoordig kan zegeltjes sparen ook digitaal.

Wat doe jij met je gespaarde Air Miles? 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.