vergeten apparaten poffertjespan

Vergeten apparaten? Zo blaas je ze nieuw leven in!

Soms kom je tijdens het opruimen apparaten tegen waarvan je niet meer wist dat je ze had. Zo stuitte ik op een broodbakmachine en op een poffertjespan. Apparaten die al jaren werkloos in de kast staan, maar begin 2000 erg in de mode waren. In die tijd had iedereen er een en trok de geur van vers gebakken baksels door menig huisgezin. Maar nu zijn deze apparaten meer een sta-in-de-weg. Tijd om deze vergeten apparaten weg te doen óf nieuw leven in te blazen!

Ik heb dus een broodbakmachine

Die broodbakmachine staat al jaren onderin een kast te verstoffen. Het is een enorm gevaarte en ik doe er niks mee. Daarnaast ben ik ook nog eens de gebruiksaanwijzing kwijt, dus ook daarom twijfel ik of ik hem weg zal doen of toch maar weer eens ga gebruiken.

Ben je de gebruiksaanwijzing kwijt? Kijk dan eens op internet. Daar vind je de gebruikershandleiding van de meeste huishoudelijke apparaten.

Speciaal brood bakken

Ik ga de broodbakmachine dus weer gebruiken. En eigenlijk bevalt dat zo goed, dat ik gelijk wat lekkere speciaal broodrecepten ben gaan uitproberen. Er zijn namelijk heel veel recepten van speciaal brood, dat je maakt met de broodbakmachine.

Speciaal brood is ook heel lekker als hapje bij een glaasje wijn. Met wat gedroogde tomaatjes, een dip van olijfolie met wat fijngehakte (Italiaanse) kruiden of met een laagje gezouten roomboter.

En ik vond een poffertjespan

Maar tijdens mijn opruimsessie kwam ik nog een apparaat tegen dat ik al geen jaren heb gebruikt. Namelijk een poffertjespan. Je weet wel zo’n zware gietijzeren pan met 19 kuiltjes die je eerst moet invetten en vervolgens met een speciale knijpfles vult met beslag. Om daarna de poffertjes in een razend tempo om te keren, zodat ook de andere kant goudbruin kan worden. Ik denk niet dat ik de enige ben die zo’n pan in het keukenkastje hebt staan. Want toen de kinderen klein waren bakte ik regelmatig poffertjes, met een dikke laag poedersuiker en een flinke klont roomboter erop. Heerlijk.

Poffertjes voor volwassenen

Maar bak je nog poffertjes als je geen kleine kinderen (meer) hebt? Ik doe ik dat eigenlijk niet. Totdat ik op internet een aantal hartige varianten tegenkwam, oftewel poffertjes voor volwassenen. Zo zag ik dat je met een poffertjespan (ze zijn er trouwens ook elektrisch) ook hele lekkere en feestelijk hapjes kunt maken. Bijvoorbeeld met zalm en dille of vegetarische, met humus. Maar ook poffertjes als dessert (bijvoorbeeld met een bolletje ijs en wat verse aardbeien) zijn niet versmaden. Kortom poffertjes zijn weer helemaal Anno Nu.

Vergeten apparaten? Blaas ze nieuw leven in!

Dus heb je deze vergeten apparaten in de kast staan en wil je ze weg doen? Blaas deze dan nieuw leven in. Ga aan de slag met speciale broden of bak eens hartige hapjes met je poffertjespan. Wedden dat het een groot succes wordt!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.