wandelschoenen van Decathlon

Mijn nieuwe wandelschoenen van Decathlon

Als je gaat wandelen heb je niet zo veel nodig, dacht ik altijd. Een wandeling door de natuur kan gerust op mijn oude hardloopschoenen. Maar eigenlijk hebben die hun beste tijd gehad. En omdat ik toch regelmatig flinke wandelingen maak, besloot ik mezelf op een paar nieuwe wandelschoenen te trakteren. Maar wat zijn eigenlijk goede wandelschoenen? En waar koop je die, nu de meeste winkels nog steeds gesloten zijn? Ik help je op weg.

Hoe weet je welke wandelschoen bij jou past?

Als je op internet het woord wandelschoenen intypt zie je flink wat gerenommeerde webwinkels zoals Bever.nl die wandelschoenen verkopen. Maar hoe weet je welke wandelschoen bij jou past? Want het maakt namelijk wel uit of je van plan bent de Vierdaagse te lopen, of dat je (net als ik) in het weekend een flinke boswandeling gaat maken.

Om de juiste keuze te maken kun je gebruikmaken van het ABCD-systeem. Dit systeem geeft aan in welke categorie verschillende type wandelschoenen vallen. Bron: ANWB.

  • Categorie A is de lichtste categorie wandelschoen. Dit is vaak een laag model met een flexibele zool. Met deze wandelschoen kun je over de hei of door het bos wandelen, maar ze zijn ook handig om mee op een stedentrip te nemen.
  • Een wandelschoen in de categorie B is wat zwaarder en heeft vaak heeft een hoge schacht die de enkels meer steun biedt en een stevigere zool om ook in stenig bergterrein uit de voeten te kunnen.
  • Categorie C is geschikt voor het ‘echte wandelwerk’. Dus voor alpinisten en bergklimmers.
  • Categorie D laat ik voor deze blogpost buiten beschouwing.

Met deze informatie in mijn achterhoofd ga ik op zoek naar een lage wandelschoen, die niet te zwaar is, voldoende steun geeft en het liefst ook waterdicht is. Daarnaast moet hij ook een beetje betaalbaar zijn én er leuk uitzien.Want het oog wil ook wat.

Wandelschoenen van Decathlon

Op de website van Decathlon zie ik diverse wandelschoenen in verschillende uitvoeringen die aan mijn wensen voldoen. Uiteindelijk kies ik voor de Quechua bergwandelschoenen, grijsblauw van kleur met paarse (of turquoise) accenten. Volgens de omschrijving is het een waterdichte wandelschoen voor occasionele bergwandelingen, ontwikkeld aan de voet van de Mont Blanc! Wat eigenlijk betekent dat deze schoen geschikt is voor wandelingen van 3 tot 4 uur, korter dan 10 km en met minder dan 700 hoogtemeters. De schoen valt in de categorie A, heeft een uitneembare binnenzool, is geïmpregneerd en ziet er ook nog eens leuk uit. Bovendien kost deze wandelschoen nog geen 50,–.

mijn wandelschoenen van Decathlon (1)

Hoe bevallen mijn nieuwe wandelschoenen?

Omdat mijn schoenen op zaterdag werden geleverd kon ik ze hetzelfde weekend uitproberen. Daarbij had ik ook 2 paar halfhoge wandelsokken besteld dus kon ik mijn schoenen gelijk even passen. Helaas waren de wandelsokken minder hoog dan ik had gedacht (lijken meer op enkel sokjes) dus die bewaar ik voor het voorjaar. Maar mijn schoenen zagen er goed uit en zaten gelijk goed. Met behulp van de maattabel had ik een maat groter genomen en dat was een goede keus.

Als je ook wandelsokken gaat bestellen kijk dan goed op de foto of het echt halfhoge wandel sokken zijn.

Nu ik op mijn nieuwe wandelschoenen een paar wandelingen heb gemaakt kan ik concluderen dat de Quechua een fijne wandelschoen is. Ik heb ze eigenlijk niet ingelopen maar heb gelijk een boswandeling van 7 kilometer gewandeld. Ze zitten comfortabel en bieden voldoende steun, ook op paden waar boomwortels aan de oppervlakte liggen. Daarnaast houden ze mijn voeten warm en droog. Ook met gewone sokken. Kortom: ik ben blij met mijn nieuwe wandelschoenen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.