workation in eigen chalet

Workation in je eigen chalet

Droom jij ook weleens van een workation in je eigen chalet? Een eigen plek in de natuur, waar je naartoe kunt als jij dat wilt en ook nog eens in je eigen stijl kunt inrichten. Waar je aan de eettafel je laptop kunt uitklappen, kunt inloggen om lekker aan het werk te gaan. Heerlijk toch?

Workation in je eigen chalet

Nu we meer thuiswerken ga ik steeds vaker wandelen. En dan het liefst in het bos. Ik vind het heerlijk om ’s ochtends vroeg of tijdens de lunchpauze met de hond een lange wandeling te maken. Om daarna met frisse moed achter mijn laptop te kruipen en een stukje te typen voor mijn blog.

Wat eigenlijk ook heel goed zou kunnen is een (vakantie) chalet in de natuur. Dat je ook kan gebruiken voor een zogenaamde workation. Wat betekent dat je werk en vakantie combineert zonder dat het je vakantiedagen kost. Een eigen plek waar je na een stevige wandeling met een kop koffie neerstrijkt voor de (gas)haard en waar je vanuit de woonkamer of vanaf de veranda een eekhoorn of een ree kan spotten. En daarna weer aan het werk gaat.

Het lijkt mij heerlijk. Dus ik fantaseer er vrolijk op los als ik op een kleinschalig vakantiepark aan de rand van het bos een paar chalets zie staan. En bedenk dat je hier niet alleen kan recreëren, maar ook kan werken. Daarbij is een andere omgeving ook nog eens goed voor je creativiteit en werkplezier.

De voordelen van een eigen chalet

Als ik op zoek ga naar de mogelijkheden van een eigen chalet, stuit ik op de website van De Bergjes. Een bedrijf dat niet alleen stacaravans maar ook chalets aanbiedt. Ik lees dat een chalet kopen op de Veluwe niet alleen heel leuk is, maar ook een slimme keuze kan zijn. Dat snap ik wel als je bedenkt dat je met een goede Wifi-verbinding overal kunt werken en je eigenlijk niet aan één locatie gebonden bent. Dan kun je net zo goed op de Veluwe zitten. En staat er een chalet te koop in Brabant dan kun je daar ook op reageren.

Maar er zijn meer voordelen. Zo kan de aanschaf van een chalet ook een goede investering zijn. Want naast een aantrekkelijk rendement bij verhuur, kun je zelf langere tijd van de accommodatie gebruik maken. Zeker als je straks niet meer werkt en meer vrije tijd hebt. Daarnaast wordt permanent wonen op een vakantiepark steeds vaker toegestaan.

Bovendien is het aanbod nieuwe en gebruikte chalets van De Bergjes heel divers. Zo zijn er uitvoeringen die beschikken over een fijne veranda. Waardoor je nog meer kan genieten van de natuur. Maar er zijn ook chalets die zo geïsoleerd zijn dat je er ook in het naseizoen kunt verblijven.

Worden jouw fantasieën concrete plannen? Kijk dan eerst op welke (kleinschalige) recreatieparken je een chalet kunt plaatsen. En kom je er niet uit? Op de website van De Bergjes vind je trouwens ook een overzicht van campings met mooie chalet-of stacaravan standplaatsen.

Nu het thuiswerken behoorlijk is ingeburgerd, is zo’n eigen chalet waar je kan werken én recreëren heel aanlokkelijk. Zeker als je voor je werkzaamheden niet aan één locatie gebonden bent is een (workation in je) eigen chalet helemaal geen gek idee.

Dit artikel is een samenwerking met De Bergjes, chalets en caravans

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.