leukste aan vakantie

Wat vind jij het leukste aan vakantie?

‘Wat vind ik het allerleukste aan vakantie’? De voorpret, het onderweg zijn of herinneringen maken? Daar moet ik over nadenken. Want wat vind ik het leukste aan vakantie?

Voorpret

Ik ben er gek op: voorpret. Het plezier dat je hebt vóór je op vakantie gaat. Het gesurf langs websites om een leuke camping te vinden met net de goede ligging; het dromen over hoe je kampeerplaats er in werkelijkheid uit zal zien. En of de locatie net zo leuk is als je hoopt dat het zal zijn.

Ik lees dan ook graag blogs over mijn toekomstige reisbestemming en geniet enorm van alle uitzoekerij. Voorpret is aan mij dus wel besteed en staat met stip op nummer 1.

Onderweg zijn op vakantie

Eigenlijk vind ik de reis naar de vakantiebestemming het minst leuke aan de vakantie. Ik vind het altijd zo’n hoop gedoe. Al die voorbereidingen voordat je weg bent, zoals het inpakken van alle kampeerspullen. Want zeker als je gaat kamperen neem je nogal wat spullen mee. En dan moet je ook nog op reis.

Natuurlijk bereid ik de reis goed voor: ik zorg dat ik actuele routekaarten en een autobahn vignet heb gehaald voor als we door Oostenrijk en Zwitserland rijden. Daarnaast kijk ik of de reisverzekering nog up-to-date is.

Ik check wat de brandstofprijzen in de omliggende landen op dat moment doen. Maar ook of we met een volle tank Luxemburg kunnen halen. Zodat we daar de tank nog eens goedkoop kunnen vullen. En natuurlijk mijden we de zaterdag, hoewel je die dag beter in het meervoud kunt schrijven. Er zijn namelijk heel veel zaterdagen waarop je beter niet onderweg kunt zijn. Allemaal praktische zaken die je van te voren kunt regelen als je op pad gaat.

Herinneringen maken

Tijdens de vakantie probeer ik zo veel mogelijk herinneringen te maken. Ik bewaar de bonnetjes van het terras en van de entree van de bezienswaardigheden die we hebben bezocht. Die ik vervolgens in mijn bulletjournal plak. Voor iedere reis gaan koop ik namelijk een nieuwe notebook bij Bulletjournalkopen.nl waarin ik alle tastbare herinneringen een mooi plaatsje geef, maar wat ik ook als een soort dagboek gebruik. Ik maak niet alleen notities maar ook kleine schilderijtjes. Want het papier is uitermate geschikt voor werken met aquarelverf.

vakantie

Maar ik maak natuurlijk ook veel foto’s. Waarvan ik een collage maak om die via social media met mijn vrienden te delen. Ik ben namelijk niet zo van albums vol vakantiefoto’s die je soms op social media voorbij ziet komen. Die doen mij altijd denken aan dia-avondjes uit de jaren zeventig die je met grote tegenzin moest ondergaan. Fotoseries waar geen eind aan leek te komen.

Nee, doe mij een kleine foto-impressie van de vakantie. Of een mooi fotoboek of bulletjournal. Want op een creatieve manier bezig zijn is niet alleen leuk om vakantieherinneringen op te halen, het schijnt ook te helpen om het vakantiegevoel langer vast te houden. Door af en toe door de foto’s en je aantekeningen te bladeren ben je weer even terug in je vakantieland. Daar waar het zo leuk was. Maak dus een vakantiealbum of een bulletjournal waarin jouw tastbare herinneringen een plaatsje krijgen en blijf in gedachten nog wat langer op je vakantiebestemming.

Wat vind jij het allerleukste aan de vakantie?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.