gezien worden skipiste

Zien en gezien worden op de skipiste

Sinds wij als gezin op wintersport gaan skiet mijn man in zijn knal gele ski-jas steevast voorop. Het is een vertrouwd beeld op de skipiste, want hij is goed zichtbaar en dat is fijn. Het kan namelijk gebeuren dat het weer opeens omslaat en je in dichte miste een weg naar beneden moet zien te vinden. En geloof mij, skiën of boarden in dichte mist is niet prettig. En dan is het wel fijn dat degene die voorop skiet, goed zichtbaar is.

Aan alles komt een einde

Maar aan alles komt een einde. Ook aan deze Protest ski-jas, die niet meer waterdicht is en waarvan de voering ook minder begint te worden. En dat is ook niet gek. Op foto’s uit 2010 zie ik mijn man al in zijn knalgele ski-jas de berg afgaan. Het wordt daarom hoog tijd voor een nieuwe.

Dus op naar de website van Protest om te zien wat de skimode voor heren is op dit moment. En wat er de afgelopen jaren is veranderd op dat gebied.

Enorm aanbod

Als je je gaat oriënteren op nieuwe skikleding, word je geconfronteerd met een enorm aanbod aan dames- en herenjassen. En dan bedoel ik niet alleen in kleur en pasvorm, ook de materialen hebben een enorme vlucht gemaakt. Zo ligt tegenwoordig de focus meer op duurzame materialen, waardoor skikleding langer meegaat. Wat verder opvalt is dat skikleding niet alleen op de piste functioneel hoeft te zijn, maar ook niet misstaat in het dagelijkse leven.

Zien en gezien worden op de skipiste

Maar hoe bepaal je wat je nieuwe ski-jas wordt? Wil je ermee in het dagelijks leven gezien worden en ga je voor de nieuwste trends? Of vind je zichtbaar zijn op de piste belangrijker en wordt het een jas in een felle kleur zoals je nu hebt? Want naast verschillende designs, camouflageprints en cross-overlooks (wat dat ook mag zijn) zijn jassen in felle kleuren nog steeds verkrijgbaar. Er zijn er zelfs in hetzelfde geel als die van de oude ski-jas, maar dan met moderne functionaliteiten op het gebied van waterdichtheid en ademend vermogen. Wat betekent dat water van buitenaf wordt tegengehouden en transpiratievocht door de stof naar buiten kan.

Welke gaat het worden?

Toch gaan we dit keer voor een nieuwe kleur én uitvoering. Want al lijkt de Timo ski-jas erg op de vertrouwde ski-jas, het model is veel strakker. En aangezien mijn man niet meer het figuur heeft van 10 jaar geleden is het fijn dat je bij Protest ook kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen, zoals regular fit, normale fit en slim fit. Zodat je qua pasvorm ook het juiste model kunt kiezen.

Om te bepalen welke pasvorm het beste bij je past kun je met behulp van de maattabel je maten opnemen. Maar er is ook een live chat waar je je vraag kunt stellen. De medewerkers van Protest kennen de collectie op hun duimpje en kunnen je daardoor goed adviseren. En mocht je je aankoop toch eerst willen passen? Je kunt gratis achteraf betalen.

Met deze informatie in ons achterhoofd kiest mijn man nu voor de Protest Ultra Ski-jas, verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, die niet alleen mooi afsteken tegen de met sneeuw bedekte bergen. Maar die ook goed zichtbaar is tijdens mindere winteromstandigheden. Kortom een moderne ski-jas waar hij weer jaren plezier van zal hebben.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.