Muizen in huis? Zo kom je er snel vanaf.

Ik woonde 18 jaar op het platteland: met alle gemakken én ongemakken van dien. Want maakt het op het platteland niet uit wat je aan hebt, je komt wel voor andere uitdagingen te staan. Ongedierte bijvoorbeeld. Want hoe vaak gebeurt het niet dat ik tijdens het voeren van mijn beesten een dikke muis zie wegrennen. Of nog erger. Een dooie rat in de waterbak, die er waarschijnlijk is ingevallen.

En dan ’s nachts die trippelende muizenpootjes tussen het plafond en de rieten kap van onze boerderij. Ik hou niet van muizen in huis. Maar hoe kom ik er snel vanaf?

Hoe kom je eraan?

Gelukkig ben ik niet de enige. Ruim een kwart van de Nederlanders heeft weleens last van muizen in en om huis. Vooral in de wintermaanden. Als het buiten koud is trekken ze massaal naar binnen. Het schijnt dat een gaatje van een halve centimeter al groot genoeg is om een muis toegang te verschaffen. En geen huis is “muisdicht”. Het kan iedereen overkomen.

Als huismiddeltjes niet helpen

Er zit dus niets anders op dan de muizen te lijf te gaan. Dus google ik op “de beste manieren om muizen te bestrijden”. Dan kom ik van alles tegen. Van ouderwetse muizenvallen, het verjagen met geur en ultrasone geluiden (?) en natuurlijk met muizengif. En vanzelfsprekend zijn er allerlei suggesties om je huis onaantrekkelijk voor muizen te maken. Maar alles is makkelijker gezegd dan gedaan.

Zo kun je de kieren met een speciale pasta dichtsmeren en geen restjes voedsel  laten slingeren. En je kunt natuurlijk je kat op de muizen af sturen. Maar geen van deze oplossingen zijn een garantie voor een muizen-vrij huis. Er zit dus niets anders op dan professionele hulp in te schakelen.

Je kunt natuurlijk de kat op de muizen af sturen.
Je kunt natuurlijk de kat op de muizen af sturen.

Hoe kom je van de muizen af?

Dus wil je snel je muizen bestrijden? Bel dan met Bestrijdingsdienst.nl! Tijdens het telefoongesprek proberen zij gelijk een inschatting van het muizenprobleem te maken en krijg je gelijk een indicatie van de kosten. Je kunt natuurlijk ook een e-mail sturen, dan wordt er naar aanleiding hiervan contact met je opgenomen. En als het nodig is dan komen ze zelfs bij je langs om een schatting van het ongedierteprobleem te maken.

Is alles in kaart gebracht dan wordt er een offerte gemaakt van de kosten. Ga je daarmee akkoord dan staan de mensen van het bedrijf binnen 24 uur op de stoep om je van de muizen af te helpen.

En geen restjes voedsel  laten slingeren.
En geen restjes voedsel  laten slingeren.

Tips om ongedierte te voorkomen

Natuurlijk krijg je  ook tips over hoe je een muizenplaag kunt voorkomen en mocht het nodig zijn dan komen ze terug voor een herhaalbestrijding. Daarnaast werken de  specialisten volgens de richtlijnen van de HACCP en BRC. En beschikken ze over het vakbekwaamheidsdiploma bestrijdingstechnicus dierplagen.

Ook als je last hebt van ander ongedierte  ben je bij bestrijdingsdienst Van der Velden aan het juiste adres. En met verschillende vestigingen in Midden Nederland verlossen zij je van alle beestjes die je liever niet in huis wilt hebben.

Dit artikel is een samenwerking met Bestrijdingsdienst.nl 

Heb jij ook weleens last van muizen?

Gerelateerde berichten

11 gedachten over “Muizen in huis? Zo kom je er snel vanaf.

  1. Katten zijn niet altijd de oplossing, het weren van muizen en ratten wel. Wij hebben groot ingeslagen bij de Dierplagenshop.nl
    even stond ons huisvol met vallen (zowel normale muizenvallen, lokdozen met muizengif als lijmvallen) bij de Dierplagenshop vertelde ze gelijk dat we ook aan preventie moesten doen dus muizenkit, staalwol en bijenbekkjes gekocht. het was even stoeien om alle gaatjes dicht te krijgen maar daarna nooit meer muis meer binnen gehad.

  2. Toen wij in onze boerderij gingen wonen liepen er ook muizen. Tot we de kat er inderdaad los lieten. Toen waren ze zo weg! We vonden wel dagelijks muizenlijken op ons erf ?

  3. Ik woon ook in een oude boerderij en het klinkt allemaal zo herkenbaar! Wij hebben dan ook echt een kat rondlopen om ons van de muizen af te helpen, en voor de ratten hebben we helaas wel wat zwaarder geschut nodig. Die nestelen zich namelijk graag in het hooi van de paarden.. brrr….

  4. Ja, wel eens last van gehad, maar dat werd opgelost door onze hond (aanvankelijk deed de kat dat, maar later nam de hond het over)

  5. Vroeger in Amsterdam liepen ze zo over mijn aanrecht, brrr, toen heb ik er ook wel een aantal gevangen. tegenwoordig hebben we een kat en eigenlijk geen last meer van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.