10 activiteiten voor als je 's avonds de deur niet uit mag 1

10 activiteiten waar je veel plezier aan zult beleven nu we vaker thuis zijn

Wat zal ik nu eens gaan doen nu we bijna niet de deur uit komen? En ook nog maar met een paar personen bij elkaar op bezoek kunnen. Want op een bepaald moment heb je alle Netflix-series wel gezien en komen de talkshows ook je neus uit. Het wordt tijd voor een andere tijdsbesteding. En daarbij ga ik je helpen. In deze blogpost vind je 10 activiteiten waar je veel plezier aan zult beleven nu we vaker thuis zijn.

10 activiteiten waar je veel plezier aan zult beleven nu we vaker thuis zijn

Het gebeurt niet vaak dat ik niet weet wat ik moet doen. Maar nu we ’s avonds geen kant op kunnen, wil ik weleens wat anders dan al die TV-programma’s met altijd dezelfde gasten en dito onderwerpen, waar ik niet echt vrolijk van word. Daarom ben ik zoek ben gegaan naar activiteiten die leuk zijn om te doen, waar je weinig dingen voor nodig hebt en die vaak ook nog eens gratis zijn.

1. Woordpuzzels maken

Denk je bij woordpuzzels; dit is iets voor oude mensen. Niets is minder waar. Puzzelen is gewoon leuk om even tussendoor te doen. Daarnaast is woordpuzzelen goed voor je hersenen en ook nog eens een leuk tijdverdrijf.

In veel (gratis) bladen zoals Boodschappen, de TV-gids, Kampioen van de ANWB en in kranten staan woordpuzzels. Zoals Doorlopers, Woordzoekers maar ook kruiswoordpuzzels. Waarmee je soms ook iets kunt winnen.

2. Haal je oude platen van zolder

Ben je een baby-boomer of ben je van de generatie X? Dan heb je vast nog een stapel LP’s op zolder liggen. Ben je van een andere generatie: LP’s zijn langspeelplaten (zo noemden wij die) ook wel vinyl genoemd. Maar om deze platen te kunnen draaien heb je wel een platenspeler nodig. Voor mijn verjaardag kreeg ik een nieuwe platenspeler en sindsdien draai ik weer mijn oude LP’s. En ga ik weer even terug in de tijd.

Wil jij je oude LP-collectie weer eens afspelen of begin je juist net met vinyl? De Sony PS-LX310BT platenspeler is een hele fijne platenspeler zonder tussenkomst van een losse versterker en bedrade speakers.

3. Ga haken

Haken is ook zo’n tijdsbesteding wat je even tussendoor kan doen. Mits je een gemakkelijk patroon hebt en je snel resultaat ziet. Op de website van Lodi blogt zag ik een haakpatroon waarmee je zelf makkelijk en snel een beanie (muts) kunt haken, met slechts 1 bol Royal wol van de Zeeman.

Nu veel winkels gesloten zijn is het een uitdaging om ergens 1 bol wol (en eventueel een haaknaald) te scoren. Want Zeeman, Action, de HEMA en de plaatselijke wolwinkel zijn geen essentiële winkels en zijn dus dicht. Gelukkig zijn de winkeliers in veel steden heel vindingrijk en kun je soms bij je eigen winkel bestellen wat je nodig hebt, wat vaak nog dezelfde dag bij je wordt thuisbezorgd.

4. Maak een ontwerp voor een nieuwe tuin

Als je de blogpost Groen is de basis van elke tuin hebt gelezen dan weet je dat ik niet tevreden ben over onze tuin. Er moet niet alleen meer groen in, ook de indeling kan anders. Met behulp van de gratis online tuinplanner van Gardena kun je heel gemakkelijk zelf een tuin ontwerpen. En het is ook heel leuk om te doen. 5. Fotoboek maken

Een fotoboek of verjaardagskalender maken is ook een leuke activiteit. Zelf heb ik goede ervaringen met de fotoboeken van de HEMA maar ook bij de Fotofabriek hebben ze veel verschillende fotoproducten.

Hardcover of Vlakliggend Fotoboek A4 vanaf €9,95 + gratis verzending bij Fotofabriek!

6. Probeer nieuwe recepten

Nu we niet de deur uit mogen hebben we ook meer tijd voor andere dingen. Bijvoorbeeld om nieuwe recepten uit te proberen. Want ik weet niet hoe het bij jou is? Maar hier staan vaak dezelfde gerechten op tafel. Want soms heb ik gewoon geen inspiratie, doe ik op de automatische piloot boodschappen of ik heb geen zin heb om iets nieuws te bedenken. Op mijn blog staan een aantal recepten die niet alleen leuk zijn om te maken, maar ook erg lekker zijn.

7. Boekenruil

Hou je van lezen? Dan is het misschien leuk om met iemand in de buurt boeken te ruilen of van elkaar te lenen. Zo lees je misschien ook eens een boek uit een ander genre (zo heb ik door mijn buurvrouw een aantal historische romans gelezen) en heb je op afstand ook even contact met elkaar.

8. Maak een legpuzzel

Legpuzzels zijn niet alleen goed voor kinderen, ook volwassenen hebben er baat bij. Het verbetert je geheugen, het stimuleert vindingrijkheid, je maakt het geluksstofje dopamine aan, en je wordt er ontspannen van. En wie wil dat nou niet! Bron: Het kan wel.

9. Zelf broodbakken

Misschien heb je nog ergens een broodbakmachine staan. Juist nu we vaker thuis zijn, is het leuk om zelf brood te bakken. Dus haal je broodbakmachine tevoorschijn, stof hem af en ga aan de slag met het recept van een speciaal brood.

10. Nieuwe Netflix-serie

En als laatste wil ik je toch nog even wijzen op Lupin, een mooie nieuwe Netflix-serie die zich afspeelt in Parijs. Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan. Via deze link kun je een trailer bekijken.

Heb jij andere tips die je lekker thuis kunt doen nu we de deur niet uit kunnen? Laat ze dan achter in de comments.

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “10 activiteiten waar je veel plezier aan zult beleven nu we vaker thuis zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.