5 Tips voor een betaalbare wintersportvakantie

Een wintervakantie is een behoorlijke kostenpost. Vandaar dat ik in de loop der jaren een aantal tips heb verzameld die je wintersportverblijf een stuk voordeliger kunnen maken. Ook in het hoogseizoen. In dit artikel zet ik 5 tips voor een betaalbare wintersportvakantie voor je op een rijtje.

1. Vroegboekkorting

Als je nu al weet dat je komende winter wil gaan wintersporten, waar je naartoe wilt en ook wanneer. Wacht dan niet te lang met boeken. Als je nu boekt voor de aankomende winter krijg je in sommige gevallen vroegboekkorting. Dat kan oplopen tot 40% korting op je wintersportreis. Bijvoorbeeld bij Sunweb.

2. Wintersportvakantie inclusief skipas

De grootste kostenpost van je wintersportvakantie is toch wel de skipas. Zeker als je kiest voor een uitgebreid skigebied. Wil je op de kosten van de skipas besparen, maar niet op het aantal kilometers in het skigebied? Kies dan voor een accommodatie waar de skipas al bij in zit.

Sunweb Wintersport - Meer dan 220 bestemmingen

3. Een accommodatie net buiten het skigebied

In de tijd dat wij gebonden waren aan de voorjaarsvakantie kozen wij vaak een chalet op een aantal kilometers buiten het skigebied. Dan moet je wel wat verder met de auto rijden maar het scheelt enorm in de portemonnee. Een betaalbaar chalet of vakantiehuis vonden wij vaak bij Belvilla. Maar je kunt ook eens op de website van Wintertrex.nl, Chalet.nu, Interhome of op Skichalets.nl kijken.

Wintersportvakantie
Wintersportverblijf even buiten het skigebied

4. Mini wintersportvakantie

Je kunt natuurlijk ook een paar dagen op wintersport gaan. Tijdens zo’n minivakantie kun je toch even op de ski’s staan zonder dat het je veel vrije dagen kost. Dus ideaal voor als je een weekend of midweek er even tussenuit wil.

Maar er zijn meer manieren om voordeel te behalen als je op wintersport gaat. In blogpost 11 Tips waarmee je kunt besparen op de kosten van je skipas deel ik een aantal handige bespaartips.

5. Dagje wintersport

Nog even en dan komen er weer allerlei aanbiedingen voor een dagje wintersport. Tijdens mijn speurtocht naar tips voor een voordelige wintersportvakantie vond ik op de website van Brookhuis busreizen een aanbieding voor een dagje Winterberg.

Met zijn talloze liften en heel veel sneeuwkanonnen verdeeld over meerdere aan elkaar verbonden skigebieden is Winterberg ‘The place to be’ om één dag van de wintersport te genieten. Woon je niet in Twente? Hou dan de website van de HEMA in de gaten. De Hema organiseert ’s winters regelmatig in het weekend dagtochten naar de sneeuw.

Heb jij nog andere tips waarmee je kunt besparen op je verblijf tijdens de wintersport?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.