Street art in Antwerpen 0

Hou je van kunst, maar heb je geen zin om een museum te bezoeken? In het centrum van Antwerpen ontdek je met de Antwerp Museum App de mooiste muurschilderingen en graffitikunst. En die app kun je gratis downloaden. 

Street art tour Antwerpen

Tijdens een stedentrip ga ik graag op zoek naar streetart. Ik vind het leuk om op ongedwongen wijze een stad te verkennen en als je onderweg wat kunst tegenkomt dan is dat mooi meegenomen.

Ook in Antwerpen ben je daarvoor op het juiste adres. In de oude binnenstad vind je niet alleen prachtige monumenten, ik ontdekte ook een street art tour van zo’n 4,5 kilometer die je langs verschillende straatkunstwerken leidt. Met de street art cities app kun je trouwens genieten van streetart over de hele wereld.

Al wandelend ontdek je niet alleen de bekende bezienswaardigheden, maar ook enorme muurschilderingen gemaakt door getalenteerde Antwerpse straatkunst artiesten.

Tijdens mijn verblijf in Antwerpen wandelde ik de street art tour, maar ook daarbuiten kwam ik verrassende kunstwerken tegen. Van sommige werken kun je op de website meer informatie vinden. Andere kunstuitingen zijn ook zonder toelichting leuk om te bekijken. Hieronder een greep van het moois dat ik onderweg tegenkwam.

Krijg je na het zien van deze foto’s ook zin om deze stadswandeling te gaan lopen? Download dan hier de app. Of hou tijdens een wandeling door de Antwerpse binnenstad je ogen goed open. Er valt namelijk zo veel te zien.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.