Street art in Antwerpen 0

Hou je van kunst, maar heb je geen zin om een museum te bezoeken? In het centrum van Antwerpen is veel street art te vinden. Met de Antwerp Museum App ontdek je tijdens een stadswandeling de mooiste muurschilderingen en graffitikunst. En die app kun je gratis downloaden. 

Op zoek naar street art in Antwerpen

Tijdens een stedentrip ga ik graag op zoek naar street art. Ik vind het leuk om op ongedwongen wijze een stad te verkennen en als je onderweg wat kunst tegenkomt dan is dat mooi meegenomen.

Ook in Antwerpen ben je daarvoor op het juiste adres. In de oude binnenstad vind je niet alleen prachtige monumenten, ik ontdekte ook een street art tour van zo’n 4,5 kilometer die je langs verschillende straatkunstwerken leidt. Met de street art cities app kun je trouwens genieten van streetart over de hele wereld.

Al wandelend ontdek je niet alleen de bekende bezienswaardigheden, maar ook enorme muurschilderingen gemaakt door getalenteerde Antwerpse straatkunst artiesten.

De street art tour door de binnenstad

Tijdens mijn verblijf in Antwerpen wandelde ik de street art tour, maar ook daarbuiten kwam ik verrassende kunstwerken tegen. Van sommige werken kun je op de website meer informatie vinden. Andere kunstuitingen zijn ook zonder toelichting leuk om te bekijken. Hieronder een greep van het moois dat ik onderweg tegenkwam.

In Antwerpen ben je er echt helemaal tussenuit. Naast street art heeft deze Belgische stad heel veel moois te bieden en dat op steenworp afstand van de Nederlandse grens. In deze blog vind je 10 gratis to do’s in Antwerpen. Maar ook activiteiten die je met korting kunt doen.

Street art in Antwerpen
straatkunst in Antwerpen
Street art in Antwerpen
muurschilderingen in Antwerpen

Hou je ogen goed open in Antwerpen

Krijg je na het zien van deze foto’s ook zin om Street art in Antwerp te bekijken en deze stadswandeling te gaan lopen? Download dan hier de app. Of hou tijdens een wandeling door de Antwerpse binnenstad je ogen goed open. Er valt namelijk zo veel te zien.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.