POP-selectie van TheFork

Hoe aantrekkelijk is de POP-selectie van TheFork?

Doordat ik een keer heb gereserveerd via IENS, die tegenwoordig TheFork heet ontvang ik af en toe hun nieuwsbrief in mijn mailbox. Hoewel ik bezig ben om van een aantal (ongevraagde) nieuwsbrieven af te komen is dit een Nieuwsbrief die ik graag ontvang. TheFork heeft namelijk weleens leuke aanbiedingen en de POP-selectie is er een die ik nog niet ken. Hoog tijd om hier even in te duiken.

Wat is de POP-selectie van TheFork?

“De POP-selectie toont je alle restaurants met promoties* waar je op dat moment met korting kunt dineren” aldus reserveringssite TheFork.  En deze korting kan oplopen tot wel 50%. Nee, niet alleen op je gerechten. Op de hele rekening. Dat maakt deze aanbieding zo aantrekkelijk.

Door de naamswijziging van IENS naar TheFork zijn er ook een aantal dingen aangepast cq. veranderd m.b.t. de promotie. Zo zijn de Yums meer waard geworden maar er zijn ook manieren om sneller te sparen.

Hoe werkt de POP-selectie van TheFork?

Als je het hele POP-aanbod wil bekijken dan kun je het beste eerst de stad opzoeken waar je je wilt dineren. Klik vervolgens onder  het ’tabblad’ met de zoekbalk ‘POP’ en dan zie je of het restaurant waar je naartoe wilt meedoet met deze actie.

Waar kan ik terecht in het Noorden?

Als eerste komen natuurlijk “de grote” steden in beeld. Maar als ik op ‘meer steden bekijken’ klik zie ik dat het Noorden niet is vergeten. Restaurants in Groningen, Leeuwarden, Emmen en Assen, zelfs in Heerenveen doen mee aan deze kortingsactie.

Mijn belangstelling is gewekt en ik scroll door het rijtje restaurants in Heerenveen en zie verschillende restaurants in het rijtje staan.

Waarom ik speciaal voor Heerenveen kies, heeft te maken met het feit dat bij kortingsacties het Noorden vaak wordt vergeten. En als er eens een Noordelijke plaats meedoet dan zijn er vaak heel weinig gelegenheden waar je je korting of cadeaukaart kunt verzilveren. Vandaar de keus voor Heerenveen.

Hoe kun je Yums verdienen?

Yums zijn loyaliteitspunten die je ontvangt wanneer je via TheFork reserveert. Je kunt Yums verdienen door:

  • via de app of website van TheFork te reserveren.
  • Heeft een restaurant de code Yumsx2 dan verdien je 2 keer zoveel Yums.
  • En voor elke vriend of vriendin die jij uitnodigt om voor het eerst via de app of website te reserveren ontvang jij 500 Yums.

Je punt deze punten verzilveren voor korting bij restaurants die deelnemen aan het Yums-programma. Hoe je je punten kunt verzilveren lees je HIER.

Bij welke restaurants krijg ik POP-korting?

Terug naar mijn reservering in Heerenveen. In het reserveringsprogramma klik ik op de naam van een restaurant, kies een willekeurige datum, het aantal personen en een tijdstip en wacht af wat er gaat gebeuren. Helaas krijg ik geen POP-korting op mijn menu. Wel kan ik met mijn reservering 50 Yums verdienen.

Dat is nou jammer. Maar welke restaurants doen dan wel mee in Heerenveen?  In het hoofdmenu zie ik dat er van de restaurants die Heerenveen rijk is, geen enkele meedoet aan de POP-selectie. Er is wel een restaurant in Drachten die onderdeel is van POP-selectie van TheFork.

Wat vind ik van deze POP-selectie?

Op het eerste gezicht is het een leuke actie: die POP-selectie. Zeker omdat je flinke korting kunt krijgen op je hele rekening. Dus ook op de drankjes. Maar dan moet jouw favoriete restaurant er wel bij zitten. Dán zou ik mij zeker in deze actie verdiepen.

Dat je Yums kunt verdienen tijdens je avondje uit-eten is natuurlijk leuk bedacht door TheFork. Maar bedenk wel dat je in de meeste gevallen slechts 50 Yums per keer verdient. Dan zijn de 1000 yums die je nodig hebt voor 10 euro korting  een “worst waar je niet bij kunt”. Want dan zou je 20 keer uit-eten moeten gaan in een periode van pakweg 23 maanden of je hele vriendengroep fan maken van TheFork.

Maar persoonlijk vind ik het programma heel ingewikkeld. Je moet heel veel stappen doorlopen en je moet goed opletten of de Yums worden bijgeschreven en hoe lang ze geldig blijven. Yums hebben namelijk een beperkte geldigheidsduur. Daanaast zijn er in mijn omgeving weinig die restaurants die met het programma meedoen.

Wat vind jij van de POP-selectie van TheFork?

Gerelateerde berichten

10 gedachten over “Hoe aantrekkelijk is de POP-selectie van TheFork?

  1. Ik kende dit nog niet. Ga vaak zat uiteten, maar ik kies waar ik zin in heb en waar het gezellig zit hier in de buurt. Mochten kennissen/vrienden leuke suggesties hebben ga ik daar ook zeker kijken.

  2. Opzich leuk, maar blijf toch bij m’n eigen bekende restaurants… Doe eigenlijk nooit iets via dit soort dingen omdat er vaak allerlei addertjes onder het gras zitten! Heb er in ieder geval geen positieve ervaringen mee…

  3. Wanneer je favo restaurant er bij zit is het zeker een leuke nieuwsbrief om te ontvangen. Overigens ook wanneer je andere zaken zou willen leren kennen, daar waar je anders nooit zo komen. Zelf wil ik liever niet teleurgesteld worden in mijn avondeten, dus doe eigenlijk nooit mee aan dit soort acties….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.