Help! Ons bed past niet door het trapgat

Verhuizen lijkt een peulenschil als je een verhuisbedrijf inschakelt. Toch kun je ook dan voor verrassingen komen te staan. Want toen wij verhuisden van een woonboerderij naar een twee-onder-een-kapwoning, kwamen we erachter dat ons bed niet door het trapgat kon. En daar had niemand op gerekend. Wat nu?

Ons bed past niet door het trapgat

Hadden wij in onze woonboerderij in Friesland de slaapkamer op de begane grond. In ons nieuwe huis zijn de slaapkamers (net als bij veel mensen) op de eerste én tweede verdieping. Dus onze boxspring met een vaste ombouw moest naar boven. Maar dat ging niet. Wat de verhuizers ook probeerden, via de trap of toch maar door het raam, ons bed kon niet naar boven. Er zat niets anders op dan de hele boxspring te demonteren of om een nieuwe aan te schaffen.

Maar daar zit je niet op te wachten als je gaat verhuizen. We besluiten daarom de ombouw in de garage te zetten en het matras de trap op te sjorren. En zo sliepen wij de eerste nacht met ons matras op de grond. En de daarop volgende nachten ook.

Terwijl wij weken aaneen op de grond sliepen beseften wij dat er wel wat moest gebeuren. Helaas zijn er maar 2 opties.

  1. We kunnen een nieuwe ombouw kopen die uit twee delen bestaat en onze oude bedombouw op Marktplaats te koop zetten.
  2. Of we kunnen onze bedombouw demonteren, in delen naar boven verplaatsen en in de slaapkamer weer in elkaar zetten. Maar dat is wel een heel karwei.

Bedden in alle soorten én maten

Uiteindelijk kiezen wij voor optie 1: een nieuwe ombouw kopen. Op de website van Perfecthomeshop, een webshop waar ik al eens naar eetkamerstoelen heb gekeken, zie ik een boxspring van dezelfde maat, maar die uit 2 delen bestaat. En daardoor wel door het trapgat past.

Het bed heeft een geveerd basisframe met massief houten design poten, een binnenvering matras, een topper en een gestoffeerd hoofdbord in dezelfde stof als het bed. En dit bed is verkrijgbaar in 6 maten en 4 verschillende kleuren. Daarnaast is het bed heel betaalbaar en ook nog eens in 3 termijnen te betalen. Zonder dat je daarvoor rente betaalt!

Toen ik toch op deze beddenwebsite was, zag ik dat ze ook stapelbedden verkopen. En dan niet van die gewone. Ik zag ook een 3 persoons bed en zelfs een 4 persoons stapelbed staan. Handig voor als je kleinbehuisd bent, of als de kleinkinderen allemaal tegelijk bij opa en oma willen logeren.

Eerst een eigen bed

Maar zo’n stapelbed is nu nog even toekomstmuziek. Eerst moet ik mijn eigen beddenprobleem oplossen. Hoewel ik ervan overtuigd ben dat deze boxspring het moet worden, heb ik ook nog ons oude bed waar ik iets mee moet. Want het nieuwe exemplaar wordt geleverd met een binnenvering matras en ik heb ook nog mijn oude matras wat nog wel een paar jaar mee kan.

Dus zit er niets anders op dan onze oude ombouw toch op Marktplaats te zetten. En ons oude matras te doneren aan een van onze kinderen. Want al is het trapgat van een studentenhuis nog smaller dan die van onze nieuwe woning, alleen een matras krijg je altijd naar boven!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.