een eierwijk, bijbaan voor tieners

Een eierwijk: een bijbaan voor tieners die net even anders is

Ben jij of je kids op zoek naar een leuke bijbaan voor je tieners? Waarvoor ze niet voor dag en dauw op hoeven te staan? Dan is een eierwijk misschien een leuke manier om je zakgeld te vergroten. In deze blog laat ik zien waarom je eigen geld verdienen met de verkoop van eieren een leuke bijbaan is.

Eierwijk in plaats van krantenwijk

Een bijbaan waarmee je lekker geld kan verdienen. Wie wil dat nou niet. Maar om iedere ochtend vroeg op te moeten staan voor een krantenwijk, daar heeft niet iedere tiener zin in. Maar wat is het alternatief? Als je net op de middelbare school zit mag je in je vrije uurtjes hooguit wat klusjes doen. Zoals oppassen of misschien af en toe een autowassen. Maar dat levert niet zo veel op.

Wil je als tiener op een makkelijke manier geld verdienen? Dan is je eigen ‘eierwijk’ een schot in de roos. Want stel je toch eens voor dat je iedere week in je eigen buurt je buren blij maakt met een doos verse eieren van egg sellent kwaliteit. Even een praatje met ze maakt en hiermee ook nog eens een lekker zakcentje verdient. Dat is toch een ander verhaal.

Het ontstaan van de eierwijk

Misschien had je nog nooit van deze bijbaan gehoord. En dat klopt, eieren verkopen in je eigen buurt bestaat namelijk nog niet zo lang. Eierwijk is in 2023 opgericht door Daan Kruijer, die in zijn tienertijd bij zijn buren langsging om wat extra’s te verdienen. Destijds deed hij dat met het verkopen van bloemen. Sinds vorig jaar heeft hij zijn ‘bloemenwijk’ uitgebreid met de verkoop van eieren. En dat legt hem geen windeieren. Met een eggcellent eierwijk (leuke woordspeling trouwens) bezorg je iedere week bij je buren en de ouders van je vrienden een doos heerlijke verse eieren. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens super leerzaam en het verdient ook nog eens erg goed.

Waar komen de eieren vandaan?

Laten we beginnen met de herkomst van de eieren. Waar komen die vandaan? De eieren van Eierwijk.nl komen rechtstreeks van boer Visscher. Op dit pluimveebedrijf in het Overijsselse Dalfsen worden de eieren gelegd, verpakt en verzonden naar consumenten, restaurants, catering, groothandels, stalletjes en scholieren met een eierwijk in heel Nederland.

bijbaan voor tieners

De kwaliteit van deze biologische eieren is excellent of egg sellent, zoals ze zelf zeggen. Dit komt omdat ze rechtstreeks van de boer komen. Er komen dus geen tussenschakels zoals een groothandel of supermarkt aan te pas, waardoor de eieren van Eierwijk wel 3 weken lang houdbaar. Wat veel langer is dan de eieren uit de supermarkt die eigenlijk maar zo’n 9 dagen houdbaar zijn, omdat ze best lang in de winkel (kunnen) liggen. Hierdoor en vanwege de lage verzendkosten is het natuurlijk heel aantrekkelijk om eieren rechtstreeks van de boer te kopen.

Hoe gaat de eierenverkoop in z’n werk

Denk je nu dit is een leuke bijbaan is, maar hoe pak ik dit aan? Op de website van Eierwijk staat een handig stappenplan met allerlei tips om van jouw bijbaan een topbaan te maken. Bijvoorbeeld hoe je een mooie flyer kan maken, welke informatie je erin zet en waar je de flyers het beste kan verspreiden. Maar ook op welk tijdstip je het beste bij de mensen langs kan gaan en hoe je aan klantenbinding kan doen.

Tips om van jouw eierhandel een succes te maken

Nieuwsgierig geworden? Met deze tips wordt jouw eierhandel zeker een succes.

  1. Maak een mooie flyer bijvoorbeeld met Canva.com en zorg dat alle informatie er goed op staat.
  2. Bel aan bij buren en overhandig de flyer. Door de folder zelf te geven weten mensen gelijk wie je bent en kun je gelijk wat extra informatie geven.
  3. Verspreid de flyer bij zoveel mogelijk huizen. Bijvoorbeeld in straten waar veel ouderen wonen of bij mensen die jou kennen. Vergeet daarom de ouders van je vrienden niet.
  4. Heb je de flyers in de brievenbus gedaan, dan kun je een paar dagen later vragen of de mensen belangstelling hebben voor jouw eierenverkoop.
  5. De beste tijd om bij je toekomstige klanten langs te gaan is rond etenstijd. Want dan zijn de meeste thuis.
  6. Hebben mensen interesse in je eierverkoop vergeet dan niet te vragen wat voor hen de beste bezorgdag is en of zij volgende keer weer eitjes van je willen kopen. Dit zorgt voor zogenaamde klantenbinding.
  7. Willen mensen meerdere doosjes met eitjes kopen. Geef dan korting. Je winst is dan per doosje een beetje lager, maar je verkoopt wel meer eieren. Hierdoor heb je meer winst en heeft de klant een goed gevoel.

Spreekt deze bijbaan jou aan? Help dan mee om van dit jonge bedrijf een nationaal begrip te maken.

disclaimer bijbaan voor tieners

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.