Nederlandse vakantieganger

Een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse vakantieganger

Wil je weten wat de grootste ergernissen zijn van de Nederlandse vakantieganger? Vakantieaanbieder TUI legde 1281 vakantiegangers een aantal vragen en stellingen voor en daar kwamen een paar opmerkelijke, maar ook geestige inzichten uit. Zoals de grootste vakantie ergernissen, maar ook de financiën, de verschillen tussen wat mannen en vrouwen belangrijk vinden en natuurlijk het ‘handdoekje leggen’ komen aan bod. Kortom een verrassend kijkje achter de schermen bij de Nederlandse vakantieganger.

Een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse vakantieganger

Bij de voorbereiding van de vakantie spelen verschillende dilemma’s een rol. Want waar gaan we naartoe deze zomer? Bezoeken we meerdere bestemmingen of blijven we op één locatie? Gaan de kinderen mee of mogen ze thuisblijven? Hoeveel geld hebben we te besteden en wat wat nemen we allemaal mee van thuis? Dit onderzoek geeft je een kijkje achter de schermen bij de vakantievoorbereiding van de Nederlandse vakantieganger.

Waar ergeren mensen zich aan tijdens de vakantie?

Naast de dilemma’s tijdens de voorbereiding zijn er natuurlijk ook ergernissen waarmee je te maken krijgt als je op vakantie gaat. Van de grootste vakantie ergernissen staat met stip op nummer 1, de luide en asociale toeristen. Op de voet gevolgd door het welbekende handdoekje leggen bij het zwembad. Daarnaast is er een groot deel, vrouwen iets vaker dan mannen, dat zich ergert aan een niet schone kamer of een slecht bed. Verder vindt 1 op de 8 mensen het klappen in het vliegtuig na de landing erg irritant.

Maar er zijn meer dingen waar mensen zich aan storen tijdens de vakantie. Zoals overvolle toeristische attracties, lange wachtrijen, slechte service in hotels of restaurants, taalbarrières, onverwachte kosten die een vakantie duurder maken, slecht weer en het gevoel hebben dat ze niet genoeg kunnen ontspannen of genieten van de bestemming.

Handdoekje leggen blijft grote irritatie

Toch blijft het handdoekje op een ligstoel bij het zwembad een grote irritatie. Maar liefst de helft van de ondervraagden vindt een handdoek op een ligbedje, met de eigenaar in geen velden of wegen te bekennen, bloed irritant. Maar 15% van van de ondervraagden heeft het zelf ook wel eens gedaan. Zelfs 30 procent daarvan heeft er zijn wekker voor gezet. 45% van de ondervraagden heeft wel eens een handdoek weggehaald van een ‘gereserveerd’ bedje. En maar liefst 87% zou dolgraag een hotel boeken waar de badmeester handdoeken weghaalt die te lang onbemand blijven.

7 Tips om vakantie ergernissen te voorkomen

Om deze vakantieperikelen te voorkomen, zijn hier enkele tips:

  1. Neem de tijd om je vakantie zorgvuldig te plannen, zoals accommodatie, vervoer en activiteiten, om verrassingen en teleurstellingen te voorkomen.
  2. Wees realistisch over wat je kunt verwachten van je vakantie en flexibel als dingen niet volgens plan verlopen.
  3. Communiceer duidelijk met je reisgenoten over verwachtingen, voorkeuren en eventuele problemen die kunnen ontstaan tijdens de vakantie.
  4. Sta open voor veranderingen in het reisschema en wees bereid om aanpassingen te maken als dat nodig is.
  5. Zorg goed voor jezelf tijdens de vakantie door voldoende rust te nemen, gezond te eten en voldoende te bewegen.
  6. Probeer niet te veel activiteiten in een korte tijd te proppen, zodat je genoeg tijd hebt om te ontspannen en te genieten van de ervaringen.
  7. Hou rekening met onverwachte gebeurtenissen zoals vertragingen, slecht weer of gezondheidsproblemen en probeer flexibel en kalm te blijven bij het oplossen van deze situaties.

Waar kun jij je aan ergeren als je op vakantie bent?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.