Hotel in de natuur

Gezocht: hotel in de natuur

We zijn verhuisd. En een verhuizing gaat je niet in je “koude kleren zitten”. Wat hebben wij een werk verzet de laatste maanden. En nu ben ik moe, doodmoe. Ik snak naar een weekend rust, lekker eten en drinken en even niets te moeten. Gewoon even er tussenuit. Want voor je het weet heb je ieder weekend mensen over de vloer die het nieuwe huis willen bekijken. Ik ben dus op zoek naar een leuk hotel, het liefst in een nieuwe omgeving, midden in de natuur.

Hoe vind ik een hotel in de natuur?

Maar hoe vind ik een hotel in de natuur waar ik lekker kan bijslapen, rustig kan ontbijten en voor de rest zien wat de dag brengt? Een beetje wandelen in de omgeving, misschien een stad bezoeken, middagdutjes doen of een goed boek lezen. En dan ’s avonds na een glaasje wijn, schuif ik aan tafel en laat ik mij verwennen met een heerlijk diner. Dat is alles wat ik nodig heb. Maar waar vind ik dat?

Gelukkig is er vriend Google. Die mij, nadat ik mijn wensen heb ingevoerd, op een hotel in Venlo wijst. Niet gelijk mijn eerste keus, want Venlo zegt mij niet zo veel. Maar het is wel een nieuwe omgeving en het hotel blijkt een goede keuze te zijn. Het biedt namelijk alle ingrediënten die ik op dit moment nodig heb.

Het hotel, beter bekend onder de naam Hotel Maashof, ligt in de bosrijke omgeving van Boekend waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Het hotel zelf ligt in een parkachtige omgeving en beschikt over vier grote vijvers. Kortom op een bijzondere plek in het groen maar met de stad Venlo met de nodige reuring binnen handbereik.

Een typisch Mam is de hort op hotel

Want op de zoekterm overnachting in Venlo kreeg ik antwoorden die passen bij wat ik van een hotel verwacht. Zo is dit hotel beoordeeld met een 9.0, heeft het een ruim aanbod aan leuke activiteiten, ligt het midden in de natuur en heeft het gratis WIFI. En alles tegen de laagste prijsgarantie.

Een typisch “Mam is de hort op”  hotel dus. Want de overnachtingen zijn mét ontbijt, alle kamers zijn gezellig ingericht met veel hout en beschikken over een tv, radio, een badkamer met douche, toilet en haardroger. Daarnaast is er een zitje met comfortabele stoelen waar je lekker een boek kunt lezen. Fijne boxspring bedden (voor dat middagdutje) en gratis WIFI om een Netflix filmpje te bekijken op de iPad.hotel in de natuur inrichting

Een hotel waar niets hoeft, maar een hoop kan

Kortom, hotel Maashof is een hotel waar niets hoeft, maar een hoop kan. Wil je de hele dag op je hotelkamer chillen, maar wel lekker eten en drinken? In de serre, op het terras of in het gezellige café van het hotel kun je lunchen en van de kaart eten. Maar je kunt er ook terecht voor een bak koffie met een stuk echte Limburgse vlaai.

Toch zin in wat actie? Bij de receptie kun je gratis fiets- en wandelkaarten krijgen. Maar je kunt ook meedoen met activiteiten die het hotel aanbiedt. Zoals een GPS-puzzeltocht door de mooie groene omgeving van het hotel. Of een clinic handboogschieten of forelvissen volgen.

Vergeet de rest van de omgeving niet

Maar vergeet ook Venlo en de rest van de omgeving niet. Zo heeft Venlo een historisch stadscentrum met oude gebouwen en monumenten. En wat dacht je van de Kasteeltuinen in Arcen, de Hertog-Jan brouwerij (leuk voor manlief), het Thermaalbad en het Nationaal Park Maasduinen?

Ik ben er uit. Dit hotel in de natuur is dé plek om even te ontsnappen aan het we-komen-even-je-nieuwe huis-kijken bezoek. Maar ook om bij te komen van alle verhuisperikelen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.