traplift

Help, ik krijg reclame voor de traplift! Wat moet ik ermee?

Op een bepaalde leeftijd krijg je ze in je mailbox: reclame voor de traplift. Mailtjes waar je helemaal geen boodschap aan hebt en die je gelijk weg klikt. Want zo oud ben je nou ook weer niet. Daarnaast ben je nog goed ter been. Dus weg ermee!
Maar als je op latere leeftijd zelfstandig thuis wil blijven wonen en je slaapkamer en badkamer op de eerste verdieping zijn. Dan is het wel fijn als je veilig de trap op en af kunt. Is dat niet het geval dan kan een traplift uitkomst bieden.

Een traplift kan uitkomst bieden

In onze boerderij in Friesland waren de slaapkamer en de badkamer op de begane grond. Dus ook als ik oud zou zijn, of slecht ter been, zou het geen probleem zijn om beide ruimtes te gebruiken.

Maar in ons nieuwe huis zijn de slaapkamers op 1 hoog en moet ik voor de badkamer ook de trap op. Dat vind ik helemaal niet erg. Ik loop moeiteloos, meerdere keren per dag de trap op én af. Maar wat als later het lopen moeilijker gaat en de trap een obstakel wordt? Dan is het fijn om nu alvast te weten welke mogelijkheden er zijn. Dus eigenlijk is het niet zo gek dat je als “jongere” oudere, aanbiedingen voor een traplift krijgt voorgeschoteld.

Maar een traplift neem je niet zomaar. Persoonlijk denk ik dat je zelf een hele hoge drempel over moet, om überhaupt te accepteren dat je “aan een traplift moet”. Maar als je later zelfstandig wil blijven wonen en niet meer mobiel bent, dan is dit het goede moment om je erin te verdiepen.

Welke traplift moet je dan hebben?

Want kun je een traplift in ieder huis plaatsen? En hoe vind je een traplift die geschikt is voor jouw trap? Vragen waar ze bij Trapliftenvergelijken.nl gelijk een antwoord op hebben. Op hun website kun je in 3 stappen zien wat de beste traplift is voor jouw woonsituatie.

  1. Beschrijf hoe jouw trap eruit ziet. Is het een rechte trap? Of juist eentje met bochten.
  2. Vervolgens ontvang je vrijblijvend 3 gratis offertes die je met elkaar kunt vergelijken.
  3. Daarna kun je een leverancier kiezen die het beste past bij jouw woonsituatie en bij jouw portemonnee.

Een traplift kiezen in 3 stappen

Wat kost een traplift?

Want de prijs is natuurlijk is niet onbelangrijk. De aanschaf van een traplift is een behoorlijke investering. Voor een eenvoudig exemplaar betaal je al snel € 3.500,–. En heeft je trap bochten of een afwijkend model dan zul je nog dieper in de buidel moeten tasten.

In bepaalde gevallen kun in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de WMO. Maar dat is niet bij iedereen het geval.

Kopen, huren of tweedehands

Kom je niet in aanmerking voor een vergoeding, dan kun je ook op zoek naar een tweedehands traplift. Die zijn er namelijk ook. En niet alleen op Marktplaats hoor! Ook op Trapliftenvergelijken.nl verkopen ze tweedehands trapliften en deze zijn een stuk voordeliger. Dit komt omdat verschillende onderdelen gereviseerd worden. Zo kan de traplift weer een “tweede ronde” mee. Het prijsverschil zit in de garantie en de uiteindelijke restwaarde, die wordt bepaald door de staat waarin de traplift  verkeert.

Daarnaast is het ook mogelijk dat je een traplift huurt. Wat handig kan zijn als je de lift maar tijdelijk nodig hebt.

Vind het antwoord op je vragen

Wil jij jouw huis (of dat van je ouders) levensloop bestendig maken en denk je hierbij aan een traplift?  Kijk dan eens op de website van Trapliftenvergelijken.nl. Daar kun je niet alleen verschillende trapliftleveranciers met elkaar vergelijken. Je vindt er ook informatie over de verschillende modellen, tips over het onderhoud, wat je moet doen bij een storing en hoe je de traplift kunt verkopen als deze uiteindelijk niet meer nodig is. Eigenlijk vind je hier alle antwoorden op je vragen en kun je die reclames die je in je mailbox krijgt, ongeopend in de prullenbak gooien.

Gerelateerde berichten

9 gedachten over “Help, ik krijg reclame voor de traplift! Wat moet ik ermee?

  1. Hier wordt het al heel vaak geopperd, omdat k nog al lastig de trap op loop door mijn knie klachten, haha. Maar het is natuurlijk voor mensen die het nodig hebben heel makkelijk en fijn.

  2. Soms zou zo’n traplift echt een uitkomst zijn. Ik heb soms zo’n pijn door mijn fibromyalgie, dat traplopen een hele klus is. Helaas zien ze er niet zo hip en trendy uit.

  3. Ik had van de week mijn enkel verstuikt en moest twee trappen op klauteren om naar bed te kunnen. Toen merkte mijn man heel ‘grappig’ op: ‘Je hebt een traplift nodig!’

    Maar ze kunnen inderdaad een uitkomst zijn, alleen voorlopig liever nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.