handbagage

Handbagage: wat is dat precies?

Mag je op je vlucht alleen handbagage meenemen? Dan is het handig  om te weten wat je wel, maar ook wat je niet mag meenemen aan boord?  In dit artikel leg ik uit wat handbagage precies inhoudt. 

Wat bedoelen ze met handbagage

Als je alleen handbagage mee aan boord mag nemen dan bedoelen ze een koffer of een weekendtas van 45 x 40 x 25 cm. Dus zo’n handig IKEA-koffertje mag je meenemen in het vliegtuig. Deze plaats je onder de stoel van degene die voor je zit.

Is je bagage groter bijvoorbeeld 55 x 40 x 25 cm, dan kunnen veel vliegtuigmaatschappijen niet garanderen dat die mee kan in de cabine. Op drukke vluchten kunnen de bagagevakken vol zijn en moet je koffertje alsnog in het ruim worden vervoerd. En daar worden vaak extra kosten voor berekend. Zeker bij voordelige vluchten. Bron: Transavia

Handbagage
Zo zie je precies of jouw bagage als handbagage het vliegtuig in mag.

Wat mag je wel en niet meenemen aan boord?

Wil je je eigen shampoo, lenzenvloeistof of andere vloeistoffen/gels meenemen als handbagage dan gelden hiervoor speciale regels. Vloeistoffen moet je bij de handbagagecontrole apart aanbieden in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk.

Je eigen shampoo en bodylotion moet je dus overgieten in doorzichtige plastic reisflesjes die vaak de juiste afmeting hebben. Die koop je voor een paar euro bij de  Hema. Maar je kunt ook een paar mini’s kopen bij de super, de drogist of eveneens bij de Hema.

Deze flesjes doe je samen met de andere verpakkingen in één doorzichtige hersluitbare plastic zak van maximaal een liter. Je mag dus per persoon één plastic zak van een liter meenemen. Onder deze regels vallen parfum, tandpasta, lenzenvloeistof,  mascara, lippenstift, nagellak, shampoo, crème en deodorant. Kortom alles wat je ook op je vakantieadres kunt kopen!

Als je voor je het vliegtuig instapt nog even Tax Free wilt shoppen dan is het raadzaam om de bon van je aankopen goed te bewaren. Bij de controle  moet je je aankopen namelijk aanbieden in de originele verzegelde tas met daarin ook de bon.

Tips voor het meenemen van handbagage

  • Meet en weeg je koffertje voordat je naar de luchthaven vertrekt.
  • Je mag per persoon 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kg. Dus je handtas, laptoptas en een cameratas gelden ook als 1 stuk handbagage. Stop deze thuis al bij elkaar, zodat je op de luchthaven met 1 stuk handbagage aankomt.
  • Je geld, je ID-kaart of paspoort en je pinpas kun je ook kwijt in een tasje die je om je nek kunt hangen. Scheelt weer handbagage en voorkomt ook dat je tijdens je reis of verblijf beroofd wordt.
  • Stop je waardevolle spullen zoals reisdocumenten, elektronica en/of medicijnen in een apart tasje. Als je handbagage te groot is en toch in het ruim vervoerd moet worden, dan kun je deze spullen er gemakkelijk uithalen en tijdens de vlucht bij je houden. Of nog beter: laat sommige waardevolle spullen gewoon thuis.

handbagage

Hoe krijg je al je spullen in dat kleine koffertje?

Op Youtube zag ik een Filmpje met daarin 13 slimme inpaktips. Hoewel niet alle tips opgaan als je met handbagage reist. Wil je alles nog eens nalezen kijk dan voordat je vertrekt even op deze  bagagetips van Expedia of op alle handbagage regels van Schiphol

Related Posts

14 thoughts on “Handbagage: wat is dat precies?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.