Je maaltijd thuis laten bezorgen

Je maaltijd thuis laten bezorgen kan op het Friese platteland pas sinds een paar jaar. Slechts 5 restaurantjes brengen je pizza, kapsalon en wat Turkse gerechten bij je thuis. In Meppel daarentegen zijn er 12 spelers op de thuisbezorgd markt. En is de keuze veel groter. Dus ook aantrekkelijker om eens te proberen.

De eerste keer dat ik een maaltijd thuis liet bezorgen

In Friesland kwam het niet bij mij op, om een maaltijd te laten bezorgen. Ik kook graag zelf en als ik daar geen zin in heb, dan ligt er altijd wel een restje of een diepvriespizza in de vriezer. Maar sinds ik ben verhuisd heb ik al een paar varianten van Thuisbezorgd ontdekt.

Het begon rond de oplevering van ons huis. Na dagen hard buffelen had ik ’s avonds geen zin om te koken, was de vriezer praktisch leeg en snakte ik naar een stevige maaltijd. Dus stelde ik voor om kapsalon te bestellen.

Wie niet weet wat kapsalon is. Ik weet dat namelijk ook nog maar net. Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma of döner, afgetopt met kaas, dat even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt de kapsalon geserveerd met knoflooksaus en sambal. Kortom, stevige kost. Wat er wel ingaat na een dag fysieke arbeid.

Hoe vind je een restaurant dat je maaltijd thuisbrengt?

Om een maaltijd thuis te laten bezorgen typ je op je laptop of telefoon de zoekterm “eten bestellen” in. Dan word je gelijk doorgestuurd naar de website van Thuisbezorgd.nl. Als je je postcode invoert verschijnen tal van restaurants bij wie je eten kunt bestellen. De maaltijden variëren van pizza en pasta, Sushi, burgers, Spareribs, Surinaams, Shoarma, maar je kunt ook brood en lunch bestellen.

Ook zie je hoe lang het duurt voordat je bestelling wordt gebracht, wat de bezorgkosten zijn én welk bedrag je minimaal moet besteden om het te laten brengen. Heb je een restaurant gekozen dan kun je kijken waar je zin in hebt. Je voert vervolgens het afleveradres in en betaalt het eindbedrag. Dat is alles. Schenk een wijntje in, dek de tafel en relax, zodra de deurbel gaat kun je aan tafel.

Voor- en nadelen van een maaltijd laten bezorgen

Er zijn dus een hoop voordelen aan een maaltijd laten bezorgen. Je kunt kiezen waar je zin in hebt, het bestellen gaat gemakkelijk, je hoeft er de deur niet voor uit en je bent uit-eten in je eigen huis.

Maar er zijn ook nadelen. Zo’n bezorgde maaltijd is niet altijd lekker. Door het vervoer ziet je maaltijd er minder fraai uit dan wanneer deze gelijk op je bord wordt geserveerd en het gerecht is minder heet. En vaak kun je slechts één item bestellen: spareribs, shoarma, burgers. Dus zonder garnituur.

Verder wordt er veel verpakkingsmateriaal gebruikt in de thuisbezorgd wereld. Om het gerecht op de juiste temperatuur te houden, maar ook als bescherming. En als laatste: zo’n maaltijd is niet goedkoop. Als je alle gerechten bij elkaar optelt betaal je toch veel voor deze bezorgservice.

Niet iedereen is blij met Thuisbezorgd.nl

Toch is niet iedereen blij met de online maaltijdservice. Zo worden de bezorgers slecht betaald, moeten ze (ook de 15-jarigen) vaak tot laat in de avond doorwerken en er gebeuren regelmatig ongelukken waarbij maaltijdbezorgers betrokken zijn.

Daarnaast zijn niet alle restauranthouders tevreden over de bemiddeling van Thuisbezorgd.nl. De reclame van deze maaltijdbemiddelaar zorgt natuurlijk voor extra klandizie. Maar in ruil daarvoor moeten zij per bestelling een behoorlijk bedrag afdragen. Restaurants hebben daarom liever dat klanten de maaltijd rechtstreeks via hun eigen website bestellen.

Om dát voor elkaar te krijgen zijn sommige restaurateurs heel creatief. Zo zijn er bij, die stiekem een briefje toevoegen aan de maaltijd waarop staat of je volgende keer direct via hun website wil bestellen.

Want dat kan natuurlijk ook. Je kunt ook rechtstreeks bij het restaurant je warme hap bestellen. Het kost misschien wat meer moeite, maar vaak ben je wel voordeliger uit. Zo kun je op internet verschillende kortingscodes voor Domino’s vinden of gebruikmaken van studenten- of member korting.

Dus heb je een keer geen zin om te koken? Dan kun je de maaltijd via Thuisbezorgd.nl laten bezorgen. Maar het is natuurlijk ook fijn als er nog een diepvriespizza of een restje van de vorige week in de vriezer zit. Die je alleen maar hoeft op te piepen.

Laat jij weleens een maaltijd bij je thuis bezorgen?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.