unieke trouwkaart

Zo maak je een unieke trouwkaart heel gemakkelijk zelf

Mijn trouwdag is alweer jaren geleden, maar de voorbereiding van onze bruiloft herinner ik me nog als de dag van gisteren. Wat heb ik daarvan genoten. En dan vooral van het maken van de trouwkaart. Hoe die moest worden had ik precies in m’n hoofd. Toch zou ik het maken van een trouwkaart nu anders aanpakken. Temeer omdat er tegenwoordig zo veel mogelijkheden zijn om van je trouwkaart iets persoonlijks te maken. Daarnaast maak je een unieke trouwkaart heel gemakkelijk zelf.

Als je precies weet hoe je trouwkaart moet worden

Toen ik dertig jaar geleden in het huwelijksbootje stapte wist ik precies hoe mijn trouwkaart eruit moest zien. Ik was geïnspireerd door een reclame van de Melkunie, waarin 2 koeien stonden afgebeeld als bruid en bruidegom. Zoiets wilde ik op mijn trouwkaart. Maar dan met paarden. Dus kreeg mijn paard een bolhoed op en zijn stalgenote iets voile-achtigs. Helaas was er van de 60 analoge foto’s die we maakten, slechts één foto die geschikt was voor mijn trouwaankondiging. Die ik vervolgens zelf op de uitnodiging plakte en in een envelop deed. Kortom een tijdrovend klusje.

Hoe een trouwkaart maken een ‘makkie’ wordt

Tegenwoordig kun je veel gemakkelijker en sneller een unieke trouwkaart maken. Met behulp van het fotobewerkingsprogramma van Kaartje2go maak je online zelf de mooiste uitnodiging voor de bruiloft. Met of zonder eigen foto. Gewoon achter de computer.

De foto’s maak je met je mobiel en vervolgens kies je er een paar geschikte uit. Vervolgens kies je op de website van Kaartje2go een sjabloon uit waarin je je eigen foto kan uploaden. Daarna sleep je de foto van jouw keuze er heel gemakkelijk naartoe en je ziet gelijk het resultaat.

En ben je zelf niet zo creatief, dan vind je op de website ruim 1000 trouwkaarten die je met een paar simpele stappen in je eigen stijl kan aanpassen.

Het enige wat je dan nog moet doen is de tekst aanpassen. Want hoewel er een aantal leuke teksten staan voorgedrukt, de tekst die wij hadden uitgezocht stond er natuurlijk niet bij. Tekst aanpassen gaat trouwens heel makkelijk. Ook als je de letters wat groter, kleiner of in een heel ander lettertype of kleur wilt hebben.

De voordelen van een gratis proefdruk voordat je gaat bestellen

Is je trouwkaart klaar? Dan kun je een gratis proefdruk bestellen. Zodat je zelf kan zien hoe de kaart is geworden. Maar dat is niet alles. In het pakketje (dat je binnen een dag in huis hebt) zit ook een mapje met stalen van verschillende papiersoorten, zoals 100% gerecycled papier of één van de andere FSC-goedgekeurde papiersoorten. Maar ook de gekleurde enveloppen waaruit je kan kiezen.

Daarnaast kun je kiezen uit een aantal extra’s waarmee je je trouwkaart extra bijzonder kan maken, zoals een bijpassende sluitzegel en adresstickers. Sluitzegels zijn niet alleen mooi, maar ook super handig. Ze zijn bedoeld voor op de sluitflap van de envelop, zodat je deze niet hoeft dicht te likken.

Je proefdruk wordt trouwens bewaard in je account. Dus als er iets niet goed is of als je toch iets wil wijzigen dan kan dat voordat je de bestelling plaatst.

Kortom het digitale tijdperk in combinatie met Kaartje2go maakt een unieke (trouw)kaart maken een stuk gemakkelijker. Vandaar dat ik voor de save the date kaarten van ons dertigjarig huwelijksfeest gelijk heb gekozen voor Kaartje2go. De proefdruk heb ik inmiddels in huis en als mijn wederhelft het eens is met de tekst dan kunnen de kaartjes besteld, gedrukt én verstuurd worden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.