Molencaten de Koerberg

Molencaten de Koerberg: een plek om de Noord-Veluwe te ontdekken

Nu de vraag naar vakantiehuisjes groter is dan het aanbod, stijgen de prijzen. En dat merk je als je op zoek gaat naar een vakantiehuisje in eigen land. Zeker als je gebonden bent aan de schoolvakanties. Dus als het even kan boek je een vakantie buiten het seizoen of op een park met wat minder toeters en bellen. En dan is Molencaten de Koerberg een plek om de Noord-Veluwe te ontdekken.

Midweekje ‘de hort op’

Eigenlijk kende ik Molencaten niet. Maar toen ik op zoek was naar een vuurwerkvrij vakantiepark waar we met onze hond de jaarwisseling konden doorbrengen, ontdekte ik bij toeval hun website waar je niet alleen leuke betaalbare huisjes kunt boeken. Ze verhuren ook chalets en je kunt er kamperen. En dat allemaal op mooie plekken in ons eigen land.

Dit familiebedrijf met 17 campings/vakantieparken in Nederland (en één vakantiepark in Hongarije) is vooral geliefd zijn bij jonge gezinnen en 55 plussers. Dus perfect voor deze mam, die wel weer eens de hort op wilde.

Molencaten de Koerberg

Wij kozen voor Molencaten de Koerberg in Heerde, op net een half uur rijden van onze woonplaats, maar in een totaal andere omgeving. De Koerberg ligt namelijk net in Gelderland, in het noordelijke deel van de Veluwe. Het vakantiepark grenst aan het Zwolse bos en de natuur- en heidegebieden ‘de Renderklippen’ en ‘de Dellen’ en zijn per fiets goed bereikbaar. Ideaal om even uit de dagelijkse (corona) sleur te ontsnappen.

Reserveer je je verblijf 3 maanden voor aankomst, dan ontvang je 8% korting op de All-in verblijfskosten. Daarnaast betaal je bij Molencaten geen boekingskosten en is het bedlinnen inclusief.

De vakantiebungalows

Op de Koerberg kun je verschillende accommodaties huren, waaronder 8 ruime bungalows geschikt voor 4 personen. Deze huisjes zijn driehoekig, hebben een gezellige woonkamer met een ruime keuken met vaatwasser én Nespresso apparaat. Op de bovenverdieping vind je 2 kleine slaapkamers met eenpersoons bedden. De bungalows zijn vrijstaand hebben een terras met veel privacy.

Ontdek de Noord-Veluwe

In de omgeving van Molencaten de Koerberg is veel te doen. Zeker als je van wandelen en fietsen houdt. De bossen en het weidse IJssellandschap zijn telkens anders en je kunt kiezen uit een groot aantal fietsroutes. Bijvoorbeeld het natuurpad over de Renderklippen, het Daendelserf, het Heerderstrand, het Zwolse Bos of Landgoed Petrea. Daarnaast zijn er verschillende klompenpaden en het gebied is ook nog eens onderdeel van het Maarten van Rossumpad.

Natuurpad over de Renderklippen

Het Natuurpad over de Renderklippen is een wandelroute van 7,1 km lang  in het Eper gebied, vlakbij Heerde. De wandelroute in Heerde is 4,8 km lang. Het is mogelijk om de routes te koppelen of de route in te korten. De start is vanuit Epe bij de kiosk naast het hertenkamp aan de Dellenweg. In Heerde begint de wandeling bij uitspanning “De Schaapskooi” langs de Elburgerweg naar de Schaapskooi. Kijk hier voor meer informatie en de routes.

Klompenpaden

In de buurt van Heerde zijn 5 Klompenpaden. Op de website van Klompenpaden lees je waar je ze kunt vinden. 

De Dellen

Een heel mooi bosgebied is het gebied De Dellen. Hier vind je verschillende wandelroutes.

  • Een gele route van ca. 3 km (nummers 13, 1 en 4). Langs deze route staan extra bankjes.
  • Een blauwe route van ca. 3,5 km (nummers 9 t/m 12).
  • Een rode route van ca. 4,5 km (nummers 4 t/m 8).

Parkeren doe je aan de Nieuwe Zuidweg bij parkeerplaats Erf van Daendels waar je de wandelingen kunt starten. Je kan ook aan de Elburgweg bij begraafplaats de Engelmanskamp parkeren. Vanaf daar loop je zo het bos in.

Het Heerderstrand

Ook het Heerderstrand is een leuk wandelgebied waar je in ongeveer 3 kwartier een rondje om het water van het Heerderstrand kunt lopen. Er is ook een verhard pad zodat je het rondje ook per fiets kan doen (knooppunten 81, 83, 88 en 30) en die je richting het Westen naar de bossen van De Dellen en de heide van De Renderklippen leidt.

Het Zwolse bos

Vlak naast Molencaten de Koerberg ligt het Zwolse bos. Ideaal om de hond uit te laten maar ook om in de wandelen. Het is een mooi gevarieerd bos, waarin diverse heideveldjes en een aantal vennen zijn te ontdekken.

Hattem

Hattem is een van de 22 Hanzesteden en heeft een historische binnenstad met een beschermd stadsgezicht.  In het centrum zijn nog veel monumentale panden, maar ook drie musea: het Voerman museum Hattem, het Anton Pieck museum en het Nederlands Bakkerijmuseum. In de omgeving zijn verschillende natuurgebieden.

Ik promoot Molencaten de Koerberg omdat ik zelf heel enthousiast over dit vakantiepark ben. Maar ook omdat, als je een vakantiehuisje boekt via de link van Molencaten ik er een heel klein beetje geld mee verdien. Daarvan bekostig ik mijn website. Dat geld komt trouwens van Molencaten, dus niet van jou. En als je via deze link iets boekt betaal je niets extra’s.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.