nieuwe keuken

Waarom een nieuwe keuken een goede investering is bij een verhuizing

Een nieuwe keuken staat vaak bovenaan het lijstje van mensen die gaan verhuizen. Die willen niet alleen aan een nieuw hoofdstuk in hun leven beginnen, maar vaak ook een andere keuken. In deze blog hoop ik te ontdekken waarom mensen gelijk hun droomkeuken willen realiseren wanneer ze een frisse start maken in een nieuw huis. Maar ook waaraan je moet denken bij de aanschaf van een keuken.

Waarom een nieuwe keuken als je net bent verhuisd?

Toen wij een paar jaar geleden verhuisden van een woonboerderij op het platteland naar een twee-onder-een-kap woning in een nieuwbouwwijk, stond een nieuwe keuken niet bovenaan ons prioriteitenlijstje. De keuken in ons ‘nieuwe’ huis was weliswaar niet helemaal onze smaak, maar kon nog prima een ronde mee. Toch kiezen mensen vaak voor een andere keuken bij een verhuizing en wel om de volgende redenen:

  1. De bestaande keuken past misschien niet bij hun stijl of voorkeuren. Of ze willen een keuken die beter aansluit bij hun eigen levensstijl.
  2. De indeling en apparatuur van de oude keuken zijn niet praktisch of gedateerd. Dus kiezen ze voor meer opslagruimte, een andere indeling of modernere apparatuur.
  3. Mensen willen een moderne keuken met de nieuwste technologieën en trends.
  4. De staat van de bestaande keuken is slecht door slijtage of slechte materialen.
  5. Verhuizen naar een nieuw huis is een kans voor veel mensen om het huis echt eigen te maken. Een nieuwe keuken kan deel uitmaken van dit proces.

Op keukenjacht om inspiratie op te doen

Het is wel begrijpelijk dat mensen die naar een nieuw huis verhuizen op zoek gaan naar keukeninspiratie. Dus een bezoek brengen aan de KeukenHal. In de showrooms van deze keukenspeciaalzaak vind je meer dan 40 verschillende soorten keukens in diverse stijlen. Klassieke/landelijke keukens, maar ook trendy en tijdloze keukens. Bovendien kun je hier ook terecht voor persoonlijk advies en je ziet gelijk welke uitvoering past bij jouw portemonnee.

Vergeet trouwens niet om ook een bezoek te brengen aan een Keuken outlet, waar keukens uit oudere collecties veel goedkoper worden aangeboden. Het kan zomaar gebeuren dat daar jouw droomkeuken staat tegen een veel lagere prijs.

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een keuken?

Als je op keukenjacht gaat, vergeet dan niet dat je een aantal dingen in overweging moet nemen. Zoals je budget, maar meet ook de ruimte van je keuken nauwkeurig op. Denk ook na over indeling, de materialen van de kastjes en het werkblad, de apparatuur en natuurlijk over de stijl en het ontwerp.

Omdat er best veel bij komt kijken is het raadzaam om een keukenspecialist in te schakelen. Die je niet alleen helpt bij het kiezen, maar die ook kan voorkomen dat je foute keuzes maakt. In de showrooms van Keukenhal staan deskundige adviseurs klaar om voor jou een keukenontwerp te maken. Waarin al jouw wensen worden meegenomen en waarin ook rekening wordt gehouden met de indeling, functionaliteit en duurzaamheid, maar natuurlijk ook met je budget. Bij deze keukenleverancier weet je namelijk gelijk wat jouw droomkeuken gaat kosten. Daarnaast profiteer je altijd van de laagste prijs en de hoogste service. 

En heb je je droomkeuken gevonden? Dan zorgen deskundige monteurs voor een vlekkeloze levering en plaatsing van je nieuwe inbouwkeuken. En zo heb je een paar maanden na je verhuizing een schitterende keuken die past bij jouw smaak en bij je budget.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.