Fietsen door Antwerpen

De meerwaarde van een georganiseerde fietstour door Antwerpen

Een georganiseerde fietstour door Antwerpen is een leuke manier om een ​​onbekende stad te leren kennen. In een paar uur tijd geniet je van een begeleide fietstocht langs alle bezienswaardigheden van deze Vlaamse stad. Je hoort interessante feitjes en verhalen over de stad en je komt op plekken die je zelf nooit gevonden zou hebben. In deze blog dus alles over de meerwaarde van een georganiseerde fietstour door Antwerpen.

De voordelen van een georganiseerde fietstour door Antwerpen

Wil je Antwerpen ontdekken? Pak dan de fiets. Je kunt natuurlijk een fiets huren en in je eentje een beetje rondfietsen. Maar je kan ook een georganiseerde fietstocht boeken. Een fietstour met een gids door Antwerpen heeft namelijk veel voordelen.

  1. Een georganiseerde fietstocht haalt alle de stress weg van zelf een route plannen. Dus geen gedoe met routekaarten, navigatie of of de vraag: Welke kant moeten we op?
  2. Een fietstocht met een gids biedt een unieke manier om de stad te verkennen. Je komt soms op plekken die te lopend net iets te ver of moeilijk bereikbaar zijn.
  3. Fietsen met een groepje andere mensen is gezellig. Dus ook alleen kun je een georganiseerde fietstour boeken.
  4. Vaak worden georganiseerde fietstochten geleid door ervaren gidsen die interessante weetjes en verhalen over de stad weten.
  5. Met een groepje fietsen is meestal veiliger dan in je eentje rijden. Omdat organisatoren zorgen voor begeleiders, EHBO, en veiligheidsinstructies.

Waar kun je een fietstour boeken?

In Antwerpen zijn verschillende organisaties die fietstochten met een gids aanbieden. Zo boekten wij onze tour bij Antwerp by bike. Maar ook met Bajabikes en Getyourguide kun je langs de highlights van Antwerpen fietsen. Er is dus volop keus. Bovendien kun je een rondleiding op de fiets eenvoudig online boeken.

Ook leuk om te lezen! In Antwerpen kun je op loopafstand veel leuke dingen ondernemen. Die vaak helemaal gratis zijn.

Dit ga je zien tijdens de georganiseerde fietstour in Antwerpen

Tijdens ons verblijf kozen we voor ‘de klassiekers van Antwerpen’ en fietsen met Erwin, de gids van Antwerp by bike langs alle hoogtepunten van deze Belgische stad, zoals het Steen, het stadhuis, de kathedraal, het monumentale Centraal Station en het Eilandje met het MAS. Maar we fietsen ook door oude havenbuurt mét dames achter de ramen en bezochten het Begijnhofje.

Het leuke van een fietstour is dat je echt veel meer weet over de stad, wat ook weer helpt met je plannen voor de rest van je verblijf. Zo hoorden wij van onze gids dat je gratis het panoramadak van het MAS kan bezoeken. Iets dat ik anders niet had geweten. Als je dus in korte tijd alle highlights van Antwerpen wil zien is een fietstocht met gids een echte aanrader.

Maak jij wel eens een fietstour in een onbekende stad?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.