polarsteps

Reisverslag maken op Polarsteps

“Zullen we een reisverslag maken op Polarsteps?” opperde mijn man, toen we bezig waren met de voorbereidingen voor onze camperreis door Noorwegen. “Dan gaan we allerlei mensen uitnodigen die ons kunnen volgen”. Vrienden van hem hadden ook via Polarsteps een reisverslag gedeeld en hij vond het heel leuk om hen zo te kunnen volgen. “En dat vind jij vast leuk om te doen”.

Reisverslag op Polarsteps

Ik moest daar even goed over nadenken. Want ik heb al een blog. Daarnaast ben ik best actief op sociale media, dus als ik ‘de hort op ben’ is er altijd wel een kanaal waar je mijn updates kan volgen. Dus waarom moet ik dan ook nog op Polarsteps onze reis bijhouden? Want wat is Polarsteps? En wat kun je ermee?

Wat is Polarsteps?

Laat ik eerst uitleggen wat Polarteps is en wat je hiermee kunt. En omdat deze app nieuw is voor mij heb ik mijn vraag gesteld aan chatGPT. Die mij vertelde dat het een handige app is waarmee je thuisblijvers kan laten meereizen door je vakantiereis te delen. De app volgt namelijk automatisch je route, waaraan je zelf de bezienswaardigheden of stops kan toevoegen, en deze kan voorzien van tekst en foto’s. Met als resultaat een uitgebreid digitaal reisdagboek voor jou maar ook voor je volgers. Je kan namelijk familie of vrienden uitnodigen om je tijdens je reis te volgen. Maar je kunt naderhand ook een fotoboek van je verslag maken.

Bovendien is de app zuinig met de batterij. Hij verbruikt 4 procent extra accuduur voor een volledige dag. Daarnaast werkt Polarsteps offline, zodat je geen internetdata verbruikt.

Wat kun je ermee?

Polarsteps heeft dus best veel mogelijkheden. Hieronder een samenvatting van de belangrijkste functies.

  1. Polarsteps volgt automatisch je reisroute en bewaart je afgelegde afstanden, bezochte plaatsen en tijdlijn van je reis. Dit kan zowel online als offline, waarbij de app je route synchroniseert zodra je weer verbinding hebt.
  2. Je kan een reisdagboek maken met foto’s, teksten en stappen (locaties) die je onderweg toevoegt. Zo creëer je een digitaal dagboek van je reiservaringen die je ook kan delen.
  3. Je kan je reizen plannen door een route uit te stippelen en geplande bestemmingen toe te voegen. Dit is handig als je een reis wil voor te bereiden en overzicht wil houden van wat je allemaal wilt bezoeken.
  4. Met Polarsteps kun je heel gemakkelijk je reisavonturen delen met anderen. Je kunt je reisdagboek openbaar maken of delen met een selecte groep mensen, zodat zij je voortgang kunnen volgen en je updates kunnen zien.
  5. De app biedt inspiratie door de reizen en routes die door andere gebruikers zijn gedeeld. Zo kan je ideeën opdoen voor je volgende reis door te kijken naar populaire bestemmingen en reisverhalen van anderen.
  6. Aan het einde van je reis kun je een fysiek fotoboek laten maken van je reisdagboek. Het schijnt dat je Polarsteps de mogelijkheid biedt om al je foto’s, teksten en routes in een mooi vormgegeven boek te laten afdrukken. Wil je dat niet dan kun je altijd via Albelli.nl of de Fotofabriek een fotoboek maken.
  7. De app houdt alles bij zoals het aantal afgelegde kilometers, de bezochte landen en tijd die je op verschillende locaties hebt doorgebracht. Dit geeft je een overzicht van je reisactiviteiten.
Hardcover of Vlakliggend Fotoboek A4 vanaf €9,95 + gratis verzending bij Fotofabriek!

Wil jij onze reis volgen of tips voor een camperreis naar Noorwegen?

Polarsteps is dus ideaal om onze camperreis door Noorwegen op een leuke manier vast te leggen en te delen. Dus wil je onze reisbelevenissen volgen? Stuur dan gerust een mailtje naar marionstam25@gmail.com dan stuur ik je de link en hoef je niets te missen. Maar ook op mijn blog vind je de komende tijd een aantal handige tips voor een camperreis naar en door Noorwegen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.