Onder de loep: Happen en Trappen

Dit keer neem ik Happen en Trappen “onder de loep”. Ik ga uitzoeken wat je kunt verwachten als je zo’n culinaire fietstocht boekt. Maar ook of de website gebruiksvriendelijk is en of je voordelig uit bent met een Happen en Trappen arrangement. Ook kijk ik of er geen addertjes onder het gras zitten als je via Happen en Trappen “de hort op wilt gaan”.

Wat is Happen en Trappen

Happen en Trappen is een culinaire fietstocht van ongeveer 50 kilometer met onderweg 5 restaurants waar een gerecht geserveerd wordt. De kosten bedragen in 2020 € 41,95 euro per persoon. Dit is inclusief 5 gangen in verschillende restaurants, een fietskaarthouder en een geplastificeerde routebeschrijving. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Hoe werkt Happen en Trappen

Als je op de website op één van de provincies in Nederland of België een route selecteert, dan word je doorgestuurd naar de route specifieke pagina. Hier kun je de route en het arrangement wat er bijhoort reserveren. Als de reservering helemaal rond is, dus nadat je gegevens zijn verwerkt en je betaald hebt, kan je culinaire fietsavontuur beginnen.

Zo ziet de dag eruit

De dag begint rond 10.00 uur. Vanaf 10.00 uur word je ontvangen bij het startpunt van de route en krijg je een lekker stuk gebak en een vers gezet kopje koffie of thee. En krijg je een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (die je het einde van de dag weer inlevert).

Bij het startpunt kun je je auto parkeren. Als je zelf geen fiets meeneemt dan kun je daar vaak ook een fiets huren. Informatie hierover is te vinden bij de praktische informatie van de routes op de website.

Na de koffie stap je op de fiets en trap je door schitterende natuur naar het volgende restaurant waar het voorgerecht wordt geserveerd. Hierbij kun je kiezen uit een gerecht met vlees, vis of vegetarisch. Hierna vervolg je de fietstocht naar het volgende restaurant, waar een kop soep wordt aangeboden.

Na de soep moet je weer ’trappen’ voor de volgende gang: een hoofdgerecht. Ook nu heb je de keuze uit vlees, vis of vegetarisch. In het laatste restaurant staat het nagerecht voor je klaar. Daarna is het nog een klein stukje fietsen om weer terug te komen bij het startpunt.

Happen en Trappen in de praktijk

Als ik op zoek ga naar een route van 50 kilometer in de provincie Drenthe dan verschijnen er verschillende routes in het Noorden van het land. Sommige routes zijn korter dan 50 km. Andere passeren ruimschoots de 60 kilometer. Als je een route aanklikt zie je de lengte van de route en in welke restaurants je de maaltijden gaat gebruiken. Daarnaast is er een korte beschrijving van de route, de omgeving en de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Ook staan er een aantal symbolen met praktische informatie (of er een station in de buurt is, welke parkeer- en overnachtingsmogelijkheden er zijn en of je fietsen kunt huren).

Wat vind ik van Happen en Trappen

Ik vind het aanbod van Happen en Trappen erg gevarieerd. Er zijn in alle provincies en in België veel verschillende routes waaruit je kunt kiezen. En je betaalt een vaste prijs. De route wordt voor je uitgestippeld en in alle restaurants is er een tafel gereserveerd waar je iedere keer een ander gerecht krijgt aangeboden.

Er  is er ook een Happen en Trappen cadeaubon. Leuk om aan iemand cadeau te geven die geen cadeauwensen heeft of die je met meerdere mensen aan iemand kan geven.

Wat vinden anderen ervan?

Als ik kijk naar de reviews dan zijn de deelnemers, die aan dit culinaire fietsarrangement hebben meegedaan, veelal goed te spreken over de route, de gerechten en de restaurants. En dat snap ik wel. Je rijdt een mooie fietsroute en je weet zeker dat je onderweg horeca tegenkomt waar je altijd verzekerd bent van een tafeltje.

Ga je liever wandelen? Er is ook Happen en stappen arrangement.  Dit is een mooie combinatie van heerlijk eten en wandelen. 

De prijs

Maar dan de prijs. Je betaalt 41,95 voor 5 gangen, een fietsroute, een fietskaarthouder en een geplastificeerde routebeschrijving. Dus de drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen en komen er nog bij. En de fietskaarthouder moet je na afloop weer inleveren. Maar de route is wel voor je uitgestippeld en de restaurants zijn gereserveerd. Voor deze service mag je best iets voor betalen.
Kortom: ik vind Happen en Trappen een leuk concept.

Heb jij weleens gebruik gemaakt van een culinair fietsarrangement?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.