Onder de loep Hotels.nl

Als ik een hotel boek dan kom ik meestal uit bij een secret hotel van Hotelspecials.nl. Toch is het verstandig om ook eens op andere websites te kijken. Daarom neem ik deze keer Hotels.nl “onder de loep” Ik ga kijken wat de hotelkamers kosten, maar ook hoe gebruiksvriendelijk de website is. En ik ga natuurlijk kijken of er geen verborgen kosten zijn als je via Hotels.nl “de hort op wilt gaan”.

Wat is Hotels.nl?

Ik kende Hotels.nl alleen van naam, maar ik had er nog nooit iets geboekt. Toch is het één van de grootste websites voor hotelboekingen in Nederland en België. Bovendien heeft Hotels.nl als missie om de laagst mogelijke prijs te bieden voor een hotelovernachting in Nederland of België. Dus mocht je dezelfde aanbieding toch ergens anders goedkoper aantreffen, dan betalen zij het verschil terug. Klik hier voor de voorwaarden.

Hotelkamers in alle prijsklassen

Op de website vind je hotelkamers in verschillende prijsklassen die je gemakkelijk kunt filteren. Zoek je bijvoorbeeld een kamer onder de 90,– dan zijn er 2 groepen waarin je kunt zoeken. Namelijk die van 0 tot 49,– en die van  49,– – 89,– per kamer per nacht. Wil je meer uitgeven, dan valt er meer te kiezen.

De website van Hotels.nl

Wil je een aanbieding? Op de website vind je een overzicht van alle aanbiedingen. Met daarbij een korte beschrijving van het hotel, de prijs die je betaalt per kamer per nacht en de toeslagen die je moet betalen. Vaak zijn dat citytax (toeristenbelasting) – die variëren per bestemming en servicekosten die standaard 4,95 per persoon, per nacht zijn.

Weet je waar je naartoe wilt en op welke datum je wilt overnachten? Dan zie je in een oogopslag hoeveel kamers er op dat moment beschikbaar zijn in de door jou aangevinkte prijsklassen.

Geen verborgen kosten

Voor dat je het boekingsprogramma start kun je zien welk bedrag je moet betalen. Maar ook dat je betaalt per kamer, dus niet per persoon. Dit is m.u.v. de citytax en de servicekosten, die zijn wel per persoon. Er zijn dus geen verborgen kosten waar je aan het eind van het boekingsproces pas achter komt. Je betaalt de prijs die op de website vermeld staat.

Bij aankomst betalen

In de meeste hotels is het mogelijk om pas bij aankomst te betalen. En vaak zonder creditcard. Dat scheelt weer in de kosten. Voor bepaalde aanbiedingen gelden afwijkende voorwaarden, maar die staan dan weer duidelijk vermeld op de website.

Wat vind ik van Hotels.nl?

Persoonlijk vind ik de website van Hotels.nl heel overzichtelijk. Er zijn kamers in verschillende prijsklassen, de hotels worden duidelijk beschreven en de prijzen staan goed vermeld. Ook is het ontbijt vaak inbegrepen en hoef je pas bij aankomst te betalen. Bovendien kun je gratis annuleren tot 1 dag vóór de aankomstdag. 

De servicekosten zijn echter niet restitueerbaar en dienen altijd betaald te worden ongeacht of de reservering wordt gebruikt of geannuleerd.

Maar ik plaats toch een kleine kanttekening. Je betaalt namelijk 4,95 servicekosten per persoon, per nacht. Als je 1 overnachting boekt, moet je er 9,90 bij optellen. Boek je meerdere nachten, dan moet je de servicekosten er iedere nacht bij optellen.

Simpel weg voor niet te veel

Wil je simpel weg voor niet te veel, kijk dan vooral op verschillende websites. Maar je kunt natuurlijk ook mij blog op Facebook of Instagram volgen. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste aanbiedingen.

 Wat is jouw favoriete website om een hotel te boeken?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.