voordelige hotelovernachting

Waarom ik deze voordelige hotelovernachting aan mij voorbij laat gaan

Hotelovernachting voor 12,99 lees ik in een folder die ik in mijn brievenbus vind. Komt dat mooi uit. Want laat ik nou net op zoek zijn naar een voordelige hotelovernachting. Vrienden van ons vieren namelijk binnenkort hun trouwdag met een feest en dan is het fijn als je ’s avonds niet meer he-le-maal naar Friesland hoeft.

Geen geld voor een hotelovernachting

En dan is €12,99 per persoon geen geld voor een nachtje slapen in een fijn hotel. En laat er nou ook een hotel bij zijn in de buurt van onze feestlocatie. Op de kaart van Etos Hotelmoment kun je namelijk precies zien welke hotels er meedoen.

Maar wat je niet kunt zien, is of het hotel van jouw keuze ook vrij is in het weekend dat je een hotelbed nodig hebt. Je moet namelijk eerst een voucher voor een “Hotelovernachting” kopen, waarmee je online je hotel kunt reserveren.

Neem ik het risico?

Je moet dus eerst een actievatiecode kopen vóórdat je kunt zien of het hotel van jouw keuze vrij is in het weekend dat je wilt gaan. En dat is best een dingetje.

Op de website zie ik dat het hotel dat ik op het oog heb in het weekend van het feest alleen voor 2 nachten te boeken is. Daarnaast stelt ieder hotel maar een deel van het aantal kamers ter beschikking voor deze actie.
Dus de kans is klein dat er in “mijn” hotel in het feestweekend een kamer vrij is voor de luttele prijs van 12,99 per persoon per nacht.

Dat risico ga ik niet lopen. Er zit dus niets anders op om via andere wegen een betaalbare hotelovernachting te vinden in de omgeving van de feestlocatie.

Hoe voordelig is deze overnachting?

Daarnaast komen er natuurlijk altijd nog kosten bij. Zoals toeristenbelasting (wat per hotel en plaats verschilt) en administratiekosten van € 7,50. En als je in het weekend wilt overnachten zoals ik, dan betaal je ook nog een weekendtoeslag van € 5,–. per persoon.
Ook zijn de boekingen zonder ontbijt. Dus als je een ontbijt erbij wilt boeken dan betaal toch gauw € 15,– per persoon meer.

Waarom ik deze voordelige hotelovernachting aan mij voorbij laat gaan

Als je alles bij elkaar optelt dan zit je al gauw op € 40,– per persoon voor een overnachting + ontbijt als je deze in het weekend hebt gepland. Én moet je maar afwachten of er een kamer vrij is op de datum die je gepland hebt.

Dus eigenlijk kun je voor hetzelfde geld (of een beetje meer) ook rechtstreeks een Fletcher aanbieding boeken. Dan weet je gelijk of het hotel in het weekend dat je wilt gaan, nog vrij is. Zonder eerst te moeten investeren in een activatiecode. En dat is wel zo relaxed.

Er zijn natuurlijk meer spelers op de hotelmarkt. En niet alleen de bekende organisaties. Ik heb 16 hotelaanbieders met elkaar vergeleken en laat je zien bij wie je het voordeligst kunt overnachten.

Hou je wel van een gokje

Heb je de tijd aan jezelf en maakt het je niet zoveel uit wanneer je waar terecht komt. Dan is deze hotelaanbieding natuurlijk wel spot goedkoop. Maar ik laat deze voordelige actie aan me voorbij gaan en wacht geduldig op een aanbieding die toch wat meer zekerheid biedt.

Ga jij een hotelovernachting boeken met deze aantrekkelijke actie?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.