i-TRAVEL app

Op stap met de izi.TRAVEL app

Een paar weken geleden maakte ik een stadswandeling met een routebeschrijving van de ANWB. Op zich was dat best te doen, maar achteraf gezien had ik het ook anders kunnen aanpakken.

Met de izi.TRAVEL app bijvoorbeeld. Een gratis app waarmee je een stad of omgeving kunt verkennen en alle nuttige informatie erbij cadeau krijgt. Off line, dus zonder roamingkosten!

Stadswandeling Appingedam

Ik ontdekte te laat dat de stadswandeling door Appingedam ook op de izi.TRAVEL app stond, anders had ik er zeker gebruik van gemaakt. Want het kwam regelmatig voor, dat de informatie niet helemaal overeen kwam met de routebeschrijving. Dus wellicht hebben we dingen gemist in Appingedam.

izi.TRAVEL app Appingedam

De izi.TRAVEL app biedt audiogidsen voor steden, musea en andere toeristische attracties. Na een museumbezoek kun je als een ‘local’ de stad verkennen. In je eigen tempo. Ontdek de hoogtepunten en de verborgen schatten en geniet van de fascinerende verhalen die kunst, geschiedenis en de stad tot leven brengen.

Izi.TRAVEL app kun je off line gebruiken

Het fijne van de izi.TRAVEL app is dat je thuis of waar je ook bent, de audiogids of route kunt downloaden en dat je die gewoon off line kunt gebruiken. Je hoeft tijdens je wandeling geen WIFI te hebben of je roaming te gebruiken.

Daarnaast krijg je tijdens je wandeling alle toeristische informatie op een presenteerblaadje en krijg je een seintje bij elk interessant gebouw of bezienswaardigheid die je onderweg tegenkomt. Een ander voordeel is dat je nooit kunt verdwalen: want dankzij de geïntegreerde kaart vind je altijd de weg!

Ik ben fan!

Ik ben fan van de izi.TRAVEL app en heb hem gelijk geïnstalleerd op mijn telefoon. Dat ging gemakkelijk en snel via de Appstore of Google Playstore: je hebt de app in een paar luttele seconden gedownload. Vervolgens kun je op de homepage drie keuzes maken:

  1. Ik ga naar ….,
  2. In de buurt
  3. Ik doe een gok.

Kies je voor Ik ga naar … dan kun je zelf de plaats van bestemming invoeren. Bij in de buurt maak je gebruik van een locatiedienst die audiodiensten in jouw buurt kunnen tonen. Hiervoor moet je dus toegang verlenen. Hou je van een gokje? Dan verschijnt er een wereldkaart waarop je een bestemming kunt aangeven. Kies je bijvoorbeeld voor Tunesië (ik noem maar wat) dan zijn hierover meer dan 100 verhalen beschikbaar. Valt je keuze op een bepaalde plek in Frankrijk? Dan kun je alle informatie automatisch laten afspelen.

Kortom de Izi.TRAVEL app biedt heel veel mogelijkheden. Die wat mij betreft de papieren routekaart en beschrijving in één app vervangen.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.