de izi.TRAVEL-app

Stadswandeling met de izi.TRAVEL-app

Ken je de Izi-TRAVEL app? Izi-TRAVEL is een platform dat audiogidsen en rondleidingen biedt voor verschillende bestemmingen over de hele wereld. Met de app kun je interessante plaatsen ontdekken en met het speciale autio commentaar kom je meer te weten over de geschiedenis en bezienswaardigheden. Kortom, een handige app voor als je op toeristische locaties zonder begeleiding op pad gaat.

Stadswandeling met de izi.TRAVEL-app

Toen ik een stadswandeling door Appingedam maakte met een routebeschrijving van de ANWB bedacht ik me dat het ook anders had gekund. Met de izi.TRAVEL-app bijvoorbeeld. Dit is een gratis app waarmee je een stad of omgeving kunt verkennen en die alle nuttige informatie erbij geeft. Off line, dus zonder roamingkosten! Bovendien biedt de app zoveel mogelijkheden dat een papieren routekaart en beschrijving niet meer nodig zijn. Ik ontdekte dus te laat dat de stadswandeling door Appingedam ook op de izi.TRAVEL app stond, anders had ik er zeker gebruik van gemaakt. Want tijdens de wandeling kwam het regelmatig voor, dat de informatie niet helemaal overeen kwam met de routebeschrijving. Dus wellicht hebben we dingen gemist in Appingedam.

izi.TRAVEL app Appingedam

Wat kun je met de izi.TRAVEL-app?

De izi.TRAVEL-app is uitermate geschikt voor een stadswandeling. Deze app biedt namelijk audiogidsen voor steden, musea en andere toeristische attracties. Zo kun je als een ‘local’ de stad verkennen. In je eigen tempo. En overkomt het je niet dat je de hoogtepunten en de verborgen schatten over het hoofd ziet. Daarnaast is het onmogelijk om te verdwalen.

Hoe je de app off line kan gebruiken

Het fijne van de izi.TRAVEL app is dat je thuis of waar je ook bent, de audiogids of route kunt downloaden en dat je die gewoon off line kunt gebruiken. Je hoeft tijdens je wandeling geen WIFI te hebben of je roaming te gebruiken.

Daarnaast krijg je tijdens je wandeling alle toeristische informatie op een presenteerblaadje en krijg je een seintje bij elk interessant gebouw of bezienswaardigheid die je onderweg tegenkomt. Een ander voordeel is dat je nooit kunt verdwalen: want dankzij de geïntegreerde kaart vind je altijd de weg!

Zo installeer je de Izi.TRAVEL app op je mobiel

Ik ben fan van de izi.TRAVEL app en heb hem gelijk geïnstalleerd op mijn telefoon. Dat ging gemakkelijk en snel via de Appstore of Google Playstore. Je hebt de app in een paar luttele seconden gedownload. Vervolgens kun je op de homepage drie keuzes maken:

  1. Ik ga naar ….,
  2. In de buurt
  3. Ik doe een gok.

Kies je voor Ik ga naar … dan kun je zelf de plaats van bestemming invoeren. Bij in de buurt maak je gebruik van een locatiedienst die audiodiensten in jouw buurt kunnen tonen. Hiervoor moet je dus toegang verlenen. Hou je van een gokje? Dan verschijnt er een wereldkaart waarop je een bestemming kunt aangeven. Kies je bijvoorbeeld voor Tunesië (ik noem maar wat) dan zijn hierover meer dan 100 verhalen beschikbaar. Valt je keuze op een bepaalde plek in Frankrijk? Dan kun je alle informatie automatisch laten afspelen.

Kortom de Izi.TRAVEL app biedt heel veel mogelijkheden. Mogelijkheden die wat mij betreft de papieren routekaart en beschrijving in één app vervangen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.