Q-park

Zo parkeer je je auto op een Q-Park

Als je een Q-Park P+R terrein op wilt rijden stuit je vaak op een slagboom en een bord met instructies. Helaas zijn op het eerste gezicht de instructies zo onduidelijk dat je waarschijnlijk gelijk wil omkeren om elders, weliswaar veel verder je auto te parkeren. Toch loont het de moeite om je in de instructies te verdiepen. Parkeren op een Q-park is namelijk heel eenvoudig.

Parkeer met korting op een Q-Park 

Raakte ik destijds een beetje in paniek. Als ik nu rustig de “gebruiksaanwijzing” lees is het allemaal niet zo moeilijk en wordt alles stap voor stap uitgelegd. Als je met je OV-chipkaart reist bij de NS, dan kun je minimaal 30% korting krijgen als je je auto parkeert op een P+R parkeerterrein. Je krijgt deze korting als je op dezelfde dag in- en uitgecheckt met je OV-chipkaart bij NS. Dus als je langer wilt parkeren dan moet je iets anders bedenken.

Dit moet je doen

 • Rij naar een  Q-Park P+R terrein en rij tot aan de slagboom.
 • Steek je betaalpas in de kaartlezer zodat het systeem je aankomsttijd kan registreren.
 • Haal na afloop van je reis je auto op en rij naar de uitgang.
 • Hou bij het uitrijden eerst je OV-chipkaart voor de kaartlezer van de uitrij terminal. Het systeem controleert of je die dag met NS gereisd hebt.
 • Steek daarna je betaalpas die je bij aankomst hebt gebruikt in de kaartlezer. Het systeem registreert het tijdstip van uitrijden.
 • Wil je een kwitantie, bijvoorbeeld als je de kosten kan declareren. Druk dan op de knop ‘kwitantie’ die je op de zuil ziet staan.
 • Als het goed is gaat de slagboom open en kun je uitrijden.

Ook leuk om te lezen: Hoe werkt mobiel parkeren en welke parkeerapps zijn er? Ik zoek het voor je uit.

De voordelen van parkeren op een Q-park

Simpel toch? Maar dat vind ik nu. Toen ik voor de slagboom stond vond ik het wat ingewikkeld allemaal. Nu zie ik alleen de voordelen, zoals:

 • Je parkeert namelijk dicht bij het station
 • Je ontvangt korting op het dagtarief als je dezelfde dag met je OV-chipkaart reist
 • Je hoeft geen contact geld op zak te hebben want je betaalt met je Maestro betaalpas of creditcard.

Wil je weten of je op jouw station moet betalen voor het parkeren van je auto klik dan op de stationsinformatie. Dan zie je gelijk of je je auto gratis kunt stallen of dat er een Q-Park P+R terrein is waar je met je OV-chipkaart met korting kunt parkeren.

Tip: Parkeer je vaak op hetzelfde P&R parkeerplaats? Met een Q-Park abonnement profiteer je van nog meer voordelen!

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van een P+R parkeerterrein?

Wil je meer tips voor simpel weg voor niet te veel kijk dan ook eens op mijn Facebook pagina.

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Zo parkeer je je auto op een Q-Park

 1. Nee, nog nooit. Ik geloof ook niet dat ik er als een eentje ben tegengekomen, hoewel het bord me wel bekend voorkomt. Bedankt voor de info!

  Wat moet je trouwens doen als je geen ov-chipkaart hebt? Die heb ik namelijk niet. Ik print altijd een kaartje uit thuis.

  1. Goeie vraag Nicole. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Want op zo’n geprint kaartje kun je niet zien of je die dag ermee gereisd hebt.Of misschien toch wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.