5 redenen waarom geen enkel bedrijf zonder website kan

5 redenen waarom geen enkel bedrijf zonder goede website kan in 2023

Tegenwoordig kan geen enkel bedrijf zonder een goede website. Als je geen website hebt of je bent niet te vinden op internet, weten potentiële klanten niet dat je bedrijf bestaat. Je bent online onzichtbaar en daardoor loop je potentiële klanten misloopt. Maar er zijn meer redenen waarom geen enkel bedrijf zonder goede website kan tegenwoordig. En die lees je in deze blog.

Hoe wordt jouw bedrijf zichtbaar?

Het klinkt allemaal dramatisch maar het is wel de realiteit vandaag de dag. Raadpleegde je vroeger de ‘Gouden gids’ als je op zoek was naar een bepaald bedrijf. Tegenwoordig stel je je vraag aan een zoekmachine, die het internet voor jou afstruint en het antwoord op een presenteerblaadje geeft. Want klanten zijn lui en willen met zo min mogelijk inspanning de beste informatie. En daar kan jouw website op inspelen. 

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 90% van de mensen online informatie over bedrijven zoekt. Zoals contactgegevens, openingstijden, voorwaarden en productinformatie. Zet deze informatie dus op een centrale plek op jouw website.

goede website

Het belang van een goede website

Vergeet niet dat een website niet alleen mooi moet zijn. Maar ook toegankelijk, gebruiksvriendelijk en geschikt voor verschillende apparaten. Zoals een laptop of een mobiele telefoon. Daarnaast verwachten mensen tegenwoordig altijd een goede digitale ervaring als ze online zijn. Wanneer dit niet het geval is haken ze af. En dat wil je natuurlijk niet. Dus als je je bedrijf serieus neemt, zorg je dat je website aansluit bij de wensen van de gebruikers. Wil jij een website laten maken die helemaal op maat is en in je eigen huisstijl? Ga dan niet zelf aan de slag maar schakel de hulp van een professional in. 

5 Redenen waarom geen enkel bedrijf zonder website kan

Maar een website heeft meer praktische voordelen, ook als je een klein bedrijf bent. In deze blog vind je 5 redenen waarom geen enkel bedrijf zonder kan tegenwoordig.

  1. Als je meer meer aanvragen en meer wilt verkopen dan is je website dé plek om je te richten op je nieuwe klanten. Met een doelgroepenpagina kun je je doelgroep eenvoudig naar je toe halen. Waar jij als ondernemer interessante informatie kan geven en er interactie ontstaat met je toekomstige klant. 
  2. Het is een voordelig marketinginstrument dat je kan vergelijken met je huis. Waar je onbeperkt ‘vierkante meters’ kan toevoegen zonder extra kosten. En die dure  ‘glossy’ met informatie over je bedrijf kun je heel eenvoudig op je website zetten. Wat weer een flinke kostenbesparing is.
  3. De concurrentie zit niet stil. Als je online niet zichtbaar bent word je door hen niet serieus genomen en zullen de mensen die op zoek zijn naar jouw producten of diensten je waarschijnlijk ook niet serieus nemen. En dat is het laatste wat je wilt.
  4. Het is jouw stukje internet waar je je mening over een onderwerp kan geven. Op een website kan je namelijk veel beter je identiteit en waardes laten zien dan op sociale kanalen, die niet helemaal van jou zijn, zoals Facebook en Twitter.
  5. Als laatste is jouw 24/7 per dag bereikbaar voor klanten en de mensen die klant willen worden.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf? 

In de praktijk komt het erop neer dat een website een geweldig marketinginstrument is voor een bedrijf. Het kan namelijk hele interessante inzichten opleveren. Er zijn online namelijk veel manieren om meer te weten te komen over de mensen die de producten of diensten van jouw bedrijf gebruiken. 

Maar je kunt er ook aanvullende informatie geven over je producten of diensten. Klanten kunnen reviews achterlaten en je kunt je sociale media kanalen integreren om je online zichtbaarheid groter te maken. Dit kan je weer helpen om meer klanten te bereiken en voor het verhogen van je omzet.

Serieuze ondernemers kunnen niet zonder

Daarnaast is een goede website hét visitekaartje van je bedrijf. Dus niet alleen bedoeld om informatie te verstrekken, maar het laat ook zien hoe jij als bedrijf bent en wat je wilt uitstralen. Dus als je je afvraagt of je in 2023 nog een website nodig hebt? Dan is het antwoord volmondig ‘JA’ Als serieuze ondernemer kun je niet zonder. Want nergens op internet heb je meer vrijheid om je bedrijf te positioneren of je verhaal te vertellen dan op je eigen digitale plek!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.