vakantiewas

7 Slimme tips om snel de vakantiewas weg te werken

Als je thuiskomt van een heerlijke vakantie, dan is de vakantiewas het laatste waar je zin in hebt. Het is natuurlijk heel verleidelijk om je vieze wasgoed in een hoek te zetten en er nog even niets mee te doen. Toch is het verstandig om dát niet te doen. Want hoe langer vieze was in een waszak of koffer blijft zitten, hoe viezer die eigenlijk wordt. Direct je vakantiewas wegwerken dus!

Slimme tips om snel de vakantiewas weg te werken

Natuurlijk moet je er na een onbezorgde vakantie weer even inkomen en heb je meestal geen zin om gelijk te gaan wassen. Toch is het fijn als alle vieze spullen zo snel mogelijk weer schoon in de kast liggen. In deze blog geef ik 7 slimme tips om je vakantiewas snel weg te werken.

Tip 1: zorg voor een lege wasmand

Misschien een ‘inkoppertje’, maar zorg ervoor dat je wasmand leeg is als je op vakantie gaat. Waarschijnlijk zit je hier niet op te wachten als je bezig bent met de vakantievoorbereidingen. Maar achteraf zul je blij zijn als je bij thuiskomst een lege wasmand aantreft.

Tip 2. niet te veel tegelijk in de wasmachine doen

Als je dan toch gaat wassen, dan ben je misschien geneigd om zo veel mogelijk wasgoed in de machine te proppen. Toch is dát geen goed idee. Het is veel beter om de wasmachine voor driekwart te vullen, zodat alles voldoende ruimte heeft om door de wasmachine te bewegen. Zelfs bij kwalitatief hoogwaardige machines, zoals Miele wasmachines, is dit beter. Je kunt er ook voor kiezen om een kort programma te draaien. Goede wasmachines hebben een aantal korte programma’s waarmee je was ook schoon wordt. Zeker de vakantiewas die soms alleen maar een opfrisbeurtje nodig heeft.

Tip 3: hou tijdens de vakantie je vieze was apart

Als je tijdens de vakantie je schone kleren niet bij je vieze spullen doet, beperk je de hoeveelheid was. Zo kun je in je camper of caravan een waszak hangen. Of je stopt je vuile was in een plastic zak die je onderin je koffer legt. Als je daar bovenop je schone goed legt houd je alles netjes gescheiden.

Tip 4: vuile was sorteren

Wil je de vakantiewas snel wegwerken? Zorg er dan voor dat je voor je gaat wassen, alles even sorteert. Bijvoorbeeld op kleur, stof en op welke temperatuur het gewassen moet worden. Je kunt verschillende stapels maken: voor de bonte was, de witte, de donkere en de hele vieze was. Die je vooraf nog even kan behandelen met vlekkenverwijderaar.

Tip 5: niet gedragen kleding opruimen

Terwijl de wasmachine draait kun je je schone goed en de kleding die je niet hebt gedragen in de kast leggen. Zo voorkom je dat halfvolle koffers of kledingboxen er na een paar weken nog steeds liggen.

Tip 6: de was drogen

Als de was klaar is haal je je schone kledingstukken gelijk uit de machine. Zo vermijd je nare geurtjes maar ook dat je kleding gaat kreuken. Hang je was ook gelijk op. Als het droog en zonnig weer is, kan je je wasgoed buiten aan de waslijn hangen. Dat scheelt geld én energie en de was gaat er lekker fris van ruiken. Ook voorkom je dat je kleding sneller slijt, wat in de droger wel het geval is. Een minpuntje van deze manier van drogen is dat het soms lang duurt voor de was droog is.

Als je T-shirts, sweaters en blouses aan een kleerhanger laat drogen, hoef je die daarna alleen maar in de kast te hangen. 

Tip 7: alles zo snel mogelijk opbergen

Als je vakantiewas droog is, dan is het slim om alles zo snel mogelijk op te bergen. Haal je wasgoed dus gelijk van de waslijn of de droogmolen, vouw het op en hang of leg het in de kast. Tussentijds kun je de volgende was in de machine doen. Want waarschijnlijk moet je na je vakantie dit proces nog een paar keer herhalen. Maar met deze tips heb je die berg wasgoed zo weggewerkt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.