Natuurhuisje

Dit is waarom ik een natuurhuisje zo leuk vind

Het is al lang geen geheim meer dat ik natuurhuisjes leuk vind. Ik heb de website Natuurhuisje.nl al eens ‘onder de loep’ genomen. Maar nu ik zelf een weekend in zo’n huisje heb doorgebracht ben ik nog enthousiaster. Waarom ik een natuurhuisje zo leuk vind? Tja, daar zijn allerlei redenen voor.

Natuurhuisje midden in de natuur

Ik huurde een Natuurhuisje in Dalfsen. in de provincie Overijssel. Een blokhut in het bosgebied achter het huis van de familie Marsman. Op slechts een half uur verwijderd van onze woonplaats, maar in een totaal andere natuur. Ons huisje heeft een veranda, een houtkachel, TV, WIFI, een fijn bed en dito zithoek, een warme douche en een buitenkeukentje.

Mocht bij het horen van het woord Natuurhuisje denken dat het verblijf Spartaans is, dan heb je dat helemaal mis. Je hoeft echt niet eerst het water oppompen voordat je kunt douchen of een partijtje hout moet sprokkelen om de houtkachel aan te maken.

Contactloos verblijf

Hoewel onze accommodatie valt in de categorie ‘contactloos verblijf’ worden we bij aankomst allerhartelijkst ontvangen door de uitbaters van het natuurhuisje. Het handen schudden laten we achterwege maar we krijgen wel een uitgebreide uitleg tijdens de wandeling naar ons onderkomen (zitje hier, openhaardhout daar. En hier kun je het afval scheiden) En natuurlijk een rondleiding door ons pittoreske huisje. (houtkachel, prima tweepersoonsbed in de woonkamer, TV met ik weet niet hoeveel zenders én een WIFI-code). En als kers op de taart is op de veranda een zitje, een koelkast en een 2-pits kooktoestel zodat je buiten kan koken. Er is zelfs een airfryer. Wat wil je nog meer?

O ja, we willen ook een badkamer en een toilet. Die zijn er ook. Daarvoor moet je wel even (in je badjas, weliswaar) de veranda over. Natuurlijker kun je het niet hebben.

natuurhuisje overzicht

Overnachten met ontbijt

Omdat onze blokhut niet alleen via Natuurhuisje wordt verhuurd maar ook als bed & breakfast is het ook mogelijk een ontbijt te bestellen. En dat ik best handig. Hoef je niet allerlei etenswaren mee te nemen. En het ontbijt wordt ook nog eens (contactloos) naar je huisje gebracht.

Hierom vind ik een natuurhuisje zo leuk

We hebben een heerlijk weekend gehad in ons natuurhuisje. De omgeving van Dalfsen is prachtig, het verblijf prima en je betaalt een schappelijke prijs. Toch is dit niet alles waarom ik een natuurhuisje zo leuk vind.

  • Bij Natuurhuisje rekenen ze geen bijkomende kosten. Op de website zie je gelijk wat je kwijt bent aan je verblijf.
  • Je hebt veel ruimte. Zo konden wij beschikken over een enorme tuin met verschillende zitjes en is er voldoende plek om de fietsen te stallen (met zeiltje tegen de regen).
  • De huisjes staan midden in de natuur. Dus hoor je ’s ochtends de vogels fluiten en kijk er niet van op als je opeens een eekhoorn in een boom ziet klimmen of een egeltje het struikgewas in kruipen.
  • Je bent niet gebonden aan vaste periodes als weekenden, midweken of een verblijf van vrijdag t/m vrijdag. Je kunt in verschillende huisjes ook  slechts een nacht slapen.
  • Je betaalt geen extra hoge prijzen tijdens hoogseizoenperiodes en feestdagen.
  • Je betaalt niets extra’s voor bedden- en linnengoed. Dat is gewoon aanwezig.
  • Je draagt een steentje bij aan het behoud van de natuur. Want voor iedere  nacht die je boekt plant de organisatie één boom.

Dat is toch anders dan een vakantiehuisje op een grootschalig vakantiepark. Als je kiest voor een echt natuurlijke omgeving is Natuurhuisje een aanrader.

 


Ik promoot Natuurhuisje omdat er zelf heel enthousiast over ben. Maar ook omdat, als je een huisje boekt via de link van Natuurhuisje.nl, ik er een heel klein beetje geld mee verdien. Daarvan bekostig ik mijn website. Dat geld komt trouwens van Natuurhuisje. Dus niet van jou. Als jij via deze link een huisje boekt betaal je niets extra’s.

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Dit is waarom ik een natuurhuisje zo leuk vind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.